Kamerornas härskare

Här är den, systemkameran som min vän Södda talat så väl om. Visat bilder har han och bedyrat dess egenskaper.Nu lottar omDigitalkameror ut en ny Nikon D60 + 18-55/3,5-5,6, vinnaren får en riktigt fin början på det nya året. Med betoning på riktigt fin. En dröm därmed. Gå in på omdigitalmakeror.se och tävla mot mig för att vinna denna goding!
Jag håller mina tummar, den är ju fantastisk denna maskin!

-C

God fortsättning och sådant

Hej på er.

God fortsättning!/Carro

H + O = Chemical PartyJag är ingen kemist, har aldrig varit. Min kemilärare gav mig inte direkt några MVG, men det här hörrni tyckte jag var kul! Courtesy of södda.

Oh wellBild från Amsterdam hos Soff. Vad säger ni? Inte så dålig line-up huh?

Jag tror i och för sig att jag har sett alla på listan som jag skulle vilja se. Gjorde inte så mycket att jag missade det. Förresten figuren som satte upp denna affisch hade mad sätta-upp-affisch-skills, de måste ha använt tapetklister. Jag och Lydia använder hushållstejp, vi.

Snart blir det Stockholm. Up up and away.

_ C

...

Seriöst, jag tråkar ut mig själv.

Jag återkommer när jag har något intressant att skriva. Kreativiteten ligger på noll. Har en tenta imorrn.

Nej, fy. Jävlar vad tråkigt.

The Moz

The Moz som Lydia hade skrivit som kommentar på msn. Tog någon minut innan jag fattade vad hon menade.

...

...

Morrissey!

Hon och jag lyssnar uppenbarligen på samma musik. Samtidigt. Jag har nämligen spenderat gårdagen och denna morgon med Moz på Spotify.Följetong: Idoler #2

Jag hade tänkt att följetongen skulle handla om mina tonårsidoler, men så gick jag in på Kristin Lundells nöjesblogg på svd.se. Efter att ha läst en stund måste jag säga att hon är min idol inom bloggvärlden, det är mycket underhållande att läsa hennes inlägg (se nedan). Sedan har hon alltid fantastiskt bra musiktips. Jag såg henne i pressrummet på Arvika i somras, jag tänkte gå fram och meddela henne om att jag tycker att hennes blogg är grym, sedan insåg jag att jag ju faktiskt är svensk och höll mig vid min dator  och låtsades arbeta istället. Men nästa gång, då ni!Hahah, det fick mig att skratta till. Kanske mest för att hunden verkligen illustrerade känslan.

Följetong: Idoler

När man är 12 år behöver man kvinnliga föebilder, sådana som visar att man ska sätta ned foten om det inte känns bra. Bland Spice Girls och snälla pojkband med långa pagefrisyrer var det mycket bubbelpop och fint gulligull.
Sedan kom Anouk ut med sin singel Nobody's Wife och jag blev helt såld. Det var ju precis en sån vrålande tjej jag behövde som förebild. Sedan fortsatte jag lyssna på Spice Girls och Aqua och glömde bort henne.

Sofie som är i Holland nu berättade att Anouk är jättestor där i sitt hemland och att hon hade fått en biljett till en av hennes slutsålda konserter i Amsterdam. Det fick mig att  kolla på videon från 1997 till singeln jag nämnde ovan. Jag kan fortfarande låten utantill. That's all I'm saying.
Belgisk flickkör sjunger öronen av mig

Min fellow John Doare Simon länkade till denna belgiska kör som gör covers på poplåtar. Fantastiskt fint. Jag länkar därför till Spotify, så ni som har det kan lyssna på Counting Crowes Colorblind.

http://open.spotify.com/track/37GPDd75lOGZuxnVRmNf6r


Foto: http://www.kolacny.com/en/index.htm


Haha, jag hittade en till låt som jag fick mig att skratta till. "I Touch Myself". Lyssna på den här:

http://open.spotify.com/track/72a0ERJ3hGUNSsdkA99Qmd


Vore inte fy skam att sjunga i en kör som hade såhär intressanta låtval!

-C

Bowie & JaggerOMG, vad gör de för något?

Vem kom på idén till den här videon?
 
Varför dansar de som de gör?

Varför den här låten?


Den är så dålig.

But I like it, watch me dance!

Heavy Metal = Pop

Jag har sagt det förut men säger det igen; Heavy Metal av  Clap Your Hands Say Yeah rocks my boat. På ett ypperligt bra sätt.I övrigt är jag ingen metal-människa. Så, nu har vi rett ut det.

I did the right thing Santa...

Jag gjorde det rätta Tomten. Jag vill stå på den snälla listan i år.
Skickat julkort, det har jag gjort idag. Visar något av dem sedan, min kamera är slut. Batterierna är slut.

Så Tomten, kan du ge mig hyrespengar i julklapp?

Jag dekorerade väggarna i min lägenhet igår natt för att jag var rastlös. Med tejp jag köpt på ICA samma dag vinglade jag runt bakom soffor och sånt. Härligt att tejpen ville hålla så länge som 1 timma för en affisch. Idag vid fem-tiden ramlade den sista ned.

Oh, och: Idag hade jag och Lydia POPFIKA i sektionscaféet Baljan på universitet. Vi sålde kakor och dansade till Morrissey och Clap Your Hands Say Yeah, så att det stod härliga till. Ni skulle varit där! Så vi gjorde alltså vårt tredje och sista pass på fiket någonsin. För min del iallafall. Jag är nog inte gjord för att sälja kakor och brygga kaffe.

Titta vad kul det ser ut (påklistrat leende) :
Fotot kommer från Baljans hemsida.

Di där jäntorna de kanske hade popfika 1.0 och så nu har vår era (2.0) kommit till sin ände. Synd, jag tror att världen behöver popfika. En kaka för fyra spänn och sketbra musik för ingen penning alls.

The poor poor woman (den stackars fattiga kvinnan)

Det här skulle utan tvekan kunna vara ett namn på en pjäs, men icke. Det är en scen ur verkligheten. Det är jag.

Jag är fattig och student. Det senare spelar inte så stor roll för livet som student är i övrigt mycket trevligt, men det är också orsaken till min sveda. Om man ska se det från den ljusa sidan kan vi konstatera att jag vet hur man sparar. Nehe, inte det heller. Ibland så. Skulle gärna köpa mig en systemkamera, så när jag skaffar mig ett propert jobb med proper lön (jo, jag jobbar faktiskt nu med fast jag borde arbeta fler timmar), då ska ni se! Jag upprepar, då ska ni få se.

Jag köpte jäst idag, jag ska bli hemmafru och baka mitt eget bröd.

Spotify
rullar på fint. Jag har lyssnat på allt från Tiger Lou till discohits för att få lite feeling.Säkert! och Markus Krunegård hjälper mig plugga statistik nu (för att kunna klara tentor=CSN). En wunderbar duett om sånt man tänker på men inte vill säga. Jag tänker på jullov men säger inte det till min statistikbok.

Rajtan tajtan utan popUndrar om en förbättring har skett sedan förra julsittningen...
Julsittning var det iallafall igår.
Kolla leendet, det går inte av för hackor, Im telling you, nollor och nördar!

Bra julbord, trevligt sällskap och nu till det som skulle gjort kvällen men misslyckades; musiken.
Skitmusik var det, jag trodde att Hg's djs kunde vara lite flexibla. Nejdå, de spelar glatt upp sjukt dåliga remixer av någorlunda okej låtar.

Droppen var när jag smet in i DJ-båset och frågade efter pop. Man får nämligen skriva sin förfrågan på en lapp, min såg ut ungefär såhär:

"Hej snälla DJ! Kan du spela lite pop, åtminstone en låt. Kanske lite Håkan H?"

Jag är fullt medveten om hur få poplåtar denna dj har på sin repertoar därför gick jag på det säkra kortet; Håkan.
Jag visar lappen för DJns "assistent"  varpå han frågar vem Håkan Hellström är.
Ni kan förstå att allt föll där och då.
Då traskade jag hemåt i vinterslasket, sånt där går helt enkelt inte för sig.

-C

Movits och underliga svar


Foto: Caroline Östlund

Jag såg Movits! för någon månad sedan. Vet inte riktigt vad jag ska säga, jag var uppsnärjd i det blå (fast inte på grund av musiken). Jag lyckades hamna i lokaltidningen på vimmelsidan, min vän Emina svarade duktigt på frågan om
vem i det amerikanska presidentvalet hon skulle vilja bjuda på en drink
?

Emina ville bjuda Michelle Obama på en drink (+ efterföljande förklaring vilken jag ej kommer ihåg).
Eminas svar följdes av texten
"Caroline hade ingen åsikt i frågan".
Nejdå, om man läser statsvetenskap är man ju inte alls intresserad eller insatt i presidentvalet, man har ju självklart ingen favoritkandidat eller något sådant. Icke! Idioten i lokaltidningen, jag låtsas som att jag var för upptagen med annat för att vilja svara.

Uppsnärjd i det blå som sagt.DuDen här bilden är till dig. Du vet vem du är. Så bara till dig.


Julkul (blaha)

Det är Julsittning ikväll, jag ska vara en riktig student och gå. Äta korv så magen spricker.

Gissa vem som är freaket till vänster. Där är beviset på det som jag talade om i förra inlägget.
Fotot är från förra julsittningen.
Om du skulle vara intresserad av att supa dig full och ful ikväll kan du ju gå till HGs fattömning.
Vem vill inte bli full på Lucia? Idioter.

Jag fortsätter låtsas som att julen inte närmar sig.

Men hörrni; trevlig helg!

Nollor och nördarJag måste börja kolla på "Freaks and geeks" (nollor och nördar) igen. Ovan la jag in introt, resten får ni kolla på själva.
Jag brukar le som grabben med de gigantiska glasögonen när det vankas fotografering.

God fortsättning eller whatever.

-C

Man vet att något har gått fel när...

Jag tittade in på Youtube för min dagliga dos musikvideor, så länge stod allt rätt till. När jag sedan söker på Aerosmith för att lyssna på "Dude looks like a lady" gissa vad som är etta på sökresultatet: Ett klipp från svenska Idol. Den där jeppen har hamnat i toppen på listan över alla videor, det måste vara ett STORT skämt. Vad har hänt med världen? Det kan omöjligt finnas fler som tittar på svenska Idol än lyssnar på Aerosmith.

Hur kan man kalla den där Robin för The King? Skärp er Svenljunga!

Något har gått riktigt fel.

Ratatat...tatatattatat

Fabulösa Ratatat hade jag helt glömt bort tills för någon sekund sedan. Jag är inne på Lugers hemsida och kollar konserter, Ratatat kommer till Strand i Stockholm den 18 december. Jag är mitt uppe i the showdown av mitt tenta-p då men ni andra som bor i Stockholmsområdet måste ju gå! Det här elektronikst instrumentalt i sina bästa år.

Jag spenderade en hel sommar med att lyssna på skivan "Classics", den är extraordinär. G höll under tid på med att skapa avancerade banor på Linerider akompanjerat av två av Ratatats spår från samma skiva. Så istället för att lägga upp en vanlig youtubevideo får ni nu se en av skapelserna med Ratatat soundtrack, oh yeah!


Ratatat - Seventeen Years


Info : Ratatat - 18 december - Strand - 120 kr

 Resten av den skandinaviska turnén:
16 dec. Köpenhamn, Loppen
17 dec. Malmö, Debaser
19 dec. Oslo, Blå


Yours truly, C


Poni Hoax

Lyssna på Poni Hoax för i helvete!

De är braaaa.

Se dem i Stockholm eller Malmö om ni har möjlighet.

Jag vill också tillägga att jag är opartisk i frågan. Javisst, lita på det.

Varför gick du inte på John Doe ikväll? Poni Hoax var awesome. You remember that boy.

Imorgon är jag vid mina sinnens fulla bruk, men jag kommer att stå fast vid min åsikt. Poni Hoax är grymma live, kolla speciellt in trummisen, oslagbara beats.

Papa BearAwesome bears. Huvudet på spiken, en sådan vill jag ha i fickan.
De kallas Fatbear.

Giddyup!PONI HOAX
(FRA)

Idag, 11 december, på John Doe (Herrgår'n i Ryd, Linköping)
80 riksdaler.

Det är säsongsavslutning och hur ska man klara sig utan John Doe ända tills februari? Äsch, kom hit ikväll och ta en billig öl och snacka lite skit iallfall.

Ses där!

- C

I was boredJag har börjat klottra igen.

Socitetslejon minus fotofejja

Det är inte alltid det är release-galej värda att gå på här i Linköping.

Igår passade jag och Lydia på att visa upp oss på nya design- & modetidningen DEMOs smygläsning på Solo i Linkan. Vi passerade som socitetslejon då vi faktiskt stod på listan och inte smet in. Vi bläddrade i tidningen, tog en öl och låtsades ha råd med Solos magnifika tygsamling (även fast det var 20% rea på rubbet). Karolina Skande (som har bloggen Hotspot) är moderedaktör på den nya tidningen och verkade mycket trevlig. När vi dansade in bad hon oss att vara med på foto. Lydia skickade resultatet via denna länk --> min fantastiska fotofejja.

Jag går på cirka en socitetsfest i Linköping per termin och lyckas pull off detta mästerverk, vi kan säga att jag försöker se förförisk ut. Någon kommenterade dock att de gillade min jacka så det var väl finfint.

Hursom, för att återgå till musiken så kan jag meddela att jag skaffade Spotify igår och det verkar bra bra bra. Tack Philip för koden till gratis-versionen. Ni har väl hört talas om detta fabulösa program?

-C

KF Brun och fröken I


Jag måste meddela att jag just nu är väldigt stolt över min pojkväns syrra som kirrade ihop en hel spelning på Skylten själv.
Allt kirrade hon på egen hand (enligt pålitliga) källor. Bra jobbat!

Navid Modiri var det som spelade. Var det någon som såg spelningen? Klart ni gick!

Titta in på Kulturföreningen Bruns myspace om ni vill kolla in de nästkommande spelningarna. Word on the street är att de ska ha gratis julmys den 23/12, men bidra gärna med några kronor eventuella intäckter skänks visst till välgörenhet.
alors tais-toi, et danse avec moi

Jag har tränat upp min skolfranska ser ni. Tittade på serier med franska undertexter, mycket lärorikt. Undrar om ni kan lista ut vart jag tagit texten i rubriken, det är nog en hård nöt att knäcka.I övrigt har jag sprungit runt med post-it-lappar och skrivit små meddelanden till folk på campus. Jag vill inte att någon ska missa Poni Hoax. Jag sattit upp lappar på toaletter, vid Baljan-kön (Baljan - extremt billigt fik på campus) och i föreläsningssalar.Men ingen vet att det är jag. Fast nu vet ju ni...
...Darn it! Hursom, jag vet att det är tenta-p men hur många gånger får John Doe hit svängiga franska band?

Så, John Doe[Hg] torsdag, 80 kr, don't miss.

-C

Säsongsavslutning John Doe

Nästa torsdag (11/12) blir det åka av, då kommer nämligen franska bandet  Poni Hoax till John Doe (Hg, Linköping) . Det är säsongsavslutning, så förvänta er bomber och granater och sånt kul! Jag ska dansa tills dansgolvet stängs ned, mina kollegor Axel och Erik ska nämligen spela skivor. Great fun!

Här är ett smakprov på vad Poni Hoax har att erbjuda:Varför sitter jag och soakar att jag sålde min biljett till Luciakraballen? Hade en härlig dag med KD i alla fall. Det var härligt ända tills jag släppte av henne vid Konsert & Kongress och såg hur kul allt folk skulle ha, damn them! Därefter cyklade jag hem och skriver nu inlägg till min sorry little blog. Svengelska måste man såklart ha med när kreativiteten tryter.

Imorrn är jag nog glad dock. Jag har fortfarande + i kassan, efter olika omständigheter;)

Hajj.
Carro

Antony!Antony Hegarty -den coolaste katten- besökte Stockholm nyss, här pratar han med Per Sinding-Larsen på PSL. Vilken kille va? Han har kommit till inskit med minst två saker: att vi alla är uppbyggda av samma material och att man inte behöver tänka och göra som dina föräldrar lärt dig. För vissa kanske det är en självklarhet, men när han säger sådana saker låter han väldigt vis. Jag tror att det har med hans röst och lugn att göra. En kille som tänker utanför ramarna. Om du råkar känna igen Antony så kan jag meddela att han är en del av wunderbara Antony & the Johnsons. Han är även gästvokalist för Hercules and Love Affair som spelade på Accelerator i somras (dock utan Antony).

Oh, och han släpper en skiva i mitten av januari nästa år.

- C

...beloved Converse.

Nu ligger snön vit på marken, var uppe alldeles alldeles för tidigt idag. Ska sova nu.


Klart man ska hjälpa till.Klart man ska hjälpa till om man kan. Alla kan göra lite, det tar ju ingen tid att göra denna badge men det kan förhoppningsvis göra en skillnad. Klart man ställer upp.

Klart vi ska ge barnen en chans att få köpa sin första skiva och sin andra, sin tredje...

Barncancerfonden står för satsningen, hjälp till och gör din egen badge.

- C

Sådant som ligger och skräpar men är fantastiskt

Motoboy. En klassiker från Arvika detta år. Se honom eller ångra dig djupt. Jag lovar. Fantastisk, det är vad han är!Foto och copyright: Caroline Östlund    (Fråga innan lån)


*

Nämen!

Här sitter jag och slösurfar, uppdaterar min facebook minst en gång i kvarten, lyssnar på Joy Division och låtsas som att jag inte behöver läsa statistik- och juridikböckerna. Loggade nyss in på bloggen och fann att jag hade sju kommentarer, synnerligen ovanligt. Redaktör Karin på blogg.se har visst lagt upp mitt Killers inlägg på startsidan, det är inte fy skam ni!

Champagne och snittar!Vad är våra nya besökare intresserade av att läsa om för ting månntro?

- Carro

Killers' död?

Jag har lyssnat lite på nya Killers skivan idag; Day and Age.  Kan i och för sig inte riktigt säga att jag lyssnade, jag gick till bussen med huvudet fullt av en massa annat.

Jag funderar kring om The Killers gjort något bra den här gången. Jag berördes inte särskilt denna gång, dock kan jag minnas många gånger jag vid första lyssning inte tyckt om låtarna på skivor. Jag tänker lyssna och lyssna tills jag får en klarare bild. Jag tycker dock fortfarande att Hot Fuss är det bästa som Killers har producerat i skivväg.

Om man lyssnar på singeln Human är det inte svårt att missa att låten inte har någon direkt "high", den är rätt enformig. Jag hade väntat mig mer av ett band som tidigare frambringat inte minst intressanta spår tidigare.

Should we judge the book by its cover?


- C

RSS 2.0