Cass, vilken Cass


Foto: Cass Bird

Sockerlobbyn är för allt som är intressant, genuint och sprakande. Allt detta är denna bild av Cass Bird.

C

Om jag vore med i en film...

Sista dagen på jobbet imorrn, kanske borde sova så att jag blir utvilad. Hmpf. Funderade kring det här med avslut- och farväl-scener i filmer och vilka låtar man väljer till varje tillfälle. Jag undrar vilken låt som jag skulle ha när jag tar stegen nedför trapporna för sista gången i sommar. Något dramatiskt ändock hoppfullt, typ "det här ledsamt men nu börjar mitt nya liv." Jag skulle nog ta en låt som börjar lugnt med en stadig bas med något underliggande som man vet kommer att explodera sedan. Exempelvis en Arcade Fire låt, med fördel No Cars Go. En Kooks låt skulle inte vara helt fel heller, men då skulle det vara en explosion från början till slut, med röjiga gitarrer och mycket energi. Ett avslut som inte skyr någons hörsel.Men vad vet jag. Det blir antagligen den vanliga skivan från huvudkontoret som rullar. Inte fy skam det heller.

Foto: Caroline Östlund

Off to bed I guess!
/Carro

you know them all, i know it all

you walk the surface of this town


the high heels above the ground
and high horses that we know
keep us safe until the night/C
Only by the night
Wohoo jag och Carro hoppar upp och ner av förväntan inför det nya albumet!

/soff

Fotoalbum summercase

Joo såhär får jag visa mitt Summercase i bilder tack vare min vän James foton. Som jag skrev tidigare tappade jag min kamera i golvet första dagen så att den svartnade. Nu har jag fått en ny och tillbaka på rätt spår så oroa er inte, det kommer mer bilder från Soff i framtiden. Amsterdam lär dokumenteras till fullo!
Debbie!

Blondie

the Verve


LinnKings of Leon

Foto: © James Mountfound

wooo she's at my party

Tjoo Lobbyn!
Tillbaka från min semestervecka i Barcelona. Jag hade planer på at göra ett riktigt "fett" bildreportage från staden, men efter att ha missat planet, hamnat i Valencia istället för Barca så avslutade jag den turfyllda dagen med att tappa min nya systemkamera i golvet så att den gick sönder. Hah jag skrattade faktiskt åt det!
Det blev inga bilder från min kamera men jag får hänvisa till min vän James bilder. Veckan fylldes av musik, vintageshopping och cycklandes runt för att hitta Barcas boho-kvarter som vi aldrig hittade. De måste nog vara Raval där vårt hostel låg. Höjdpunkten på resan var nog när vi låg på stranden vid Barceloneta och lyssnade på min Mp3 och bara njöt (vårt soundtrack blev klart: MGMT med låten KIds) samt Summercase, festivalen med den ruskiga lineupen. 

Summercase dag 1
Solen gassade och festivalområdet låg precis vid havet i utkanten av Barcelona vilket gjorde att  vi fick en svalkande och behövlig havsbris på oss. Den största höjdpunkten denna kväll blev klart The Verve med låten "Bitter Sweet Symphony", det var helt magiskt. Himlen var kolsvart, luften ljummen och den skönsången som sångaren bjöd på blev så bra som ni säkert kan tänka er.

 Andra artister vi såg den kvällen var Interpol, Blondie and the list goes on.
Interpol såg jag och Carro redan på Arvika vilket gjorde konserten kankse lite mindre magisk än vad den egentligen va. Deras konserten är underbara att ligga på marken, titta upp i himlen och bara njuta till, vilket jag gjorde. På Blondie så var jag och Linn långt fram i publikhavet och dansade loss till den ena gamla hiten efter den andra. Tycker det är coolt att gamla Debbie "is still going strong" men hennes röst svek en aning vilket gjorde att spelningen inte fick fullpott.

Summercase dag 2
Vilken lineup, vilken dag!
Mina och Linns favoband var båda däär--> Kings of Leon och The Kooks!
Vi kom dit vid 18 tiden och hade tänkt att gå och se Pete and The Pirates samt Shout Out Louds. Den planen ändrades en aning när vi såg köandet till The Kooks konserten på den största scenen så vi bestämde oss för att sätta oss ner för att vänta tills att bandet skulle kicka igång. Vi satt där ett tag men hade ganska trevligt i solen och drack massa öl för 3 euro styck vilket är rätt billigt för att vara festival öl.
Det var ett bakis The Kooks som entrade scenen med en schleten Luke vid miccen. Jag vet inte om det kanske var för att det var dagsljus under hela konserten men denna kväll fanns inte energin hos bandet. Speciellt inte hos den nya inhoppande basisten från bandet "the Cat and the Dog" som stod framför mig och Linn gäspandes och flitades med några groupie-tjejer på sidan av scenen. Riktigt oproffsigt, han ska ut lika snabbt som han kom in i bandet! 
De som höll uppe konserten var såklat Luke som vet hur man får igång en publik och denna gång tvingade han hela publikhavet att sätta sig ner under låten "do you wanna". Efter den beordningen blev hela publiken som galna. Han kan tydligt sina tricks för en seg publik och ett segt band. Gitarristen Hugh fyllde år så det blev tårta, champagne och en "happy birthday"-sång med kraftig spank brytning, haha riktigt skoj at höra. 

Kings of Leon
..Kings of Leon..oo de kom några timmar senare och fick mig och Linn höga som hus på deras musik. Jag vet inte vad som hände men vi hoppade högt, skrek så vi nästan inte kunde andas, någonting hände!
Det var magiskt!
Jag kommer aldrig att glömma den konserten.
I den mörka himlen blev deras vita ljussättning en sjukt cool effekt och öset på publiken har jag aldrig tidigare upplevt på en KOL konsert, ALLA sjöng med och hoppade frenetiskt. Efter spelningen stapplade jag och Linn, genomblöta av svett, från folkmassorna och slängde oss på gräset och bara skrattade för att det var så bra, REN LYCKA. Att ett band kan få en att känns sådana känslor!
Kvällen fortsatte tills klockan 06 på morgonen men det enda jag vill komma ihåg  är Caleb i KOL sjungades "Wooh She's at my party"...


/soff  

Shout out

Slutsats:


Sockerlobbyn @ Accelerator Foto: Caroline Östlund

/C

Zooey + M.Ward = Dreamteam


Nu blir det två inlägg på raken om Zooey Deschanel men jag diggar verkligen henne. När jag var lite yngre var jag ett stort fan av Mamas and The Papas och en av mina favoritlåtar var Dream A Little Dream Of Me på grund av Mama Cass's otroliga röstkapacitet. Jag trodde ingen skulle göra den så bra som hon. Sedan kommer Zooey. Kvinnan river av låten på bästa Cass-vis, herre min je. Vilken tjej!Love
Carro

Why don't you come and play here, I'm just sitting on the shelf

Otroligt skön video. M Ward och Zooey Deschanel, som är en grym skådespelerska främst. Zooey for president!

Band: She & Him
Låt: Why Do You Let Me Stay Here?"Just give me credit"
Carro

Kid of tomorrow

Hey kid!

Bjuder på en bild från första dagen på Arvika. Skåda min andra sockerlobbyn-hälft Soff.


Foto: Caroline Östlund

Uh-huh
CarroKärlek till banden

Såhär såg min arm ut i mitten av sommaren, sedan blev det för varmt och jag klippte av plastarmbanden. Har en något oskarp bild från min mobilkamera. Folk frågar mig ofta varför jag väljer att ha kvar mina festivalarmband. Svaret på frågan är enkel; Jag har så otroligt bra minnen från festivalerna. Jag har kvar dem för att minnas och inspireras. As simple as that.


Foto: Caroline Östlund

Gör ni läsare något liknande?

Kärlek
Carro

My name is Luca...

Älskar man inte när grannkidsen har FF och dricker sig stupfulla och "bäst" av allt ylar med till någon Basshunter remix?
Svaret är nej antar jag. De har skrikit på sedan 21-nånting ikväll och jag tror att även om jag stänger fönstret kommer jag att höra deras gälla tonårsskrän.


Foto: www.flashflashrevolution.com


Jag är för gammal för sånt här. När jag var yngre hade jag säkert önskat att jag kunde få komma och parta med dem. Idag 22 år gammal står det mig upp i halsen.

Shout out till grannen: "Ni kunde väl för guds skull spelat bra musik iallafall."

Ok, nu hör jag, det är inte ens sång... Det är bara en treårig unge som inte fått något godis av mamma.

Jag är inte bitter, bara trött.

C

Arvikakonserten med The Kooks

Yoyo. Kollade på rockfoto.nu och hittade några foton från The Kooks konsert på Arvika. Fina grejer vettni. Riktigt bra konsert!


Luke Pritchard/ Kooks @ Arvika. Foto: Johanna Wallin

Bifogar även en bild där jag pekat ut vart jag och Soff stod och kämpade för att få stå kvar.

Publiken/ Kooks @ Arvika. Foto: Johanna Wallin (ngt modifierad av mig, rätt uppenbart)

/Carro

Morgonmusik

Fin fint med The Kooks, live på Paris gator. Det är sånt här jag gillar att lyssna på på morgonen. :D Minus de mycket irriterande franska fansen./Carro

-_-

Jag blir som en zombie på mitt jobb. Detta beror på flera saker men en del i det hela är musiken. I grunden är den riktigt bra, företaget är brittiskt och de skickar oss skivor som vi ska spela på jobbet. Ofta innehåller skivorna nya, fräscha och riktigt bra band inom indie-genren som ni förstår att jag gillar. Denna del är super! Det faller dock på det faktum att vi ibland kan spela EN skiva en hel dag, 10-20... Med andra ord 10 timmar, för att ingen har tid eller orkar byta. På rasterna njuter jag av tystnaden.

Zombie.

Många låtar nynnar jag tyst för mig själv när jag arbetar, men det finns alltid en låt som jag varje sommar inte klarar av. Idag kom jag på vilken jag inte pallar med. Jag vet inte ens vad den heter, det enda jag kommer ihåg är obehagskänslan som far längs min ryggrad när jag hör den. En talanglös tös som sjunger som en kråka och drar ut på en vers med orden "wild strawberries". I övrigt måste jag dock ge mitt företag tummarna upp för att de skickar så bra skivor. Även fast de spelas om och om och om igen.


Foto: www.kitchengardener.org

Heads up för Medelhavsvärme!
Carro

Might even take a knife to split a hair

Tittade igenom gamla inlägg här i bloggen, hittade och läste ett om M.G.M.T. som Sofie hade skrivit. MGMT är nu hajpade om något och jag log lite för mig själv när jag kollade datumet för inlägget. Mars! Så nu vet ni vart ni ska kolla om ni vill ha uppdatering av ny musik. Vår musik-guru Soff fixar biffen, vet ni! ♥

Lyssnar nu för övrigt på Amazing Baby, låter väldigt MGMT. Har ni hört? Gillar ni det? Titta in här för lite Amazing Baby (om ni inte redan tröttnat på MGMT).

Foto: myspace.com/theamazingbaby

Over and out
Carro

Om jag är en groupie? Nej, men jag är bandet evigt trogen.

Läs titeln. Så är det med Kings of Leon.
Inget spelar någon roll.
Att de kommit till Sverige så få gånger att jag kan räkna konserterna på en hand. Att när de väl spelar har de en sorts arrogans och inte spelar på något sorts publikfrieri. Sådana saker.

Som sagt, det spelar ingen roll. De är mina husgudar. De coolaste killarna jag känner till. Så får de mig att reagera såhär.
Även fast de skulle ge ut en riktig skitskiva i kritikernas ögon skulle jag ändå vara dem trogen. Jag lyssnar inte på dem varje dag, kanske inte ens varje vecka, men jag har någon sorts tyst överenskommelse med KoL. När de släpper en ny skiva är jag förste man i skivbutiken. När de turnerar hållar jag tummarna för att de ska komma förbi Sverige (förut gick jag in på deras forum och tjatade på att de skulle komma förbi vår huvustad, vilket funkade en gång. Antagligen var det inte alls min förtjänst, men man kan önsketänka). Jag är ett fan, helt enkelt.

Om ni inte har hört Kings of Leon lyssna då på deras trumfkort Aha Shake Heartbreak. Den kommer att rocka sockorna av dig. I annat fall kan ni lyssna på en av mina favoritlåtar från ovannämnda skiva; The Bucket. Se nedan.
KoL @ Rock Werchter 2007

Kärlek!

Carro

Skriv något här...

Inte blivit inlägg på några dagar. Jag orkar inte. Har varit ledig på riktigt. Jag orkar inte skriva något innehållsrikt nu heller. Måste dock påpeka att de två senaste inläggen jag skrivit om The Teenagers blev rätt motsägelsefulla. Först gillar jag deras texter, sedan gillar jag dem inte alls. Sanningen är att jag halvdiggar dem, men jag odiggar deras attityd. Tur att man kan ändra sig när det gäller det mesta. Så, nu är det klart som korvspad.

Soff är hemma nu, så en rapport från Barca borde komma mycket snart.


Foto: Knotan @ www.knotan.com


Carro

Väder och sånt

Jag sitter här inne, härligt ovetandes om kylan utanför (inte sommar här, skit). Eller jo, jag vet att den härskar därute men jag är inne och fryser inte ett dugg. Var ute på Holiday på F12, trevligt häng ändock på en hård stentrappa. Inspekterar nu min snygga hatthög, ser väldigt uttänkt ut men är vad jag vet inte alls det. Den översta är knöglig dessutom.


Bild från min excellenta mobilkamera: Caroline Östlund

Jag lyssnade som sagt på The Teenagers igår och blev irriterad på hur provokativa de verkar gå in för att vara. De har potential; den franska accenten, pratsången, den fransk-amerikanska krocken och lagom bra beats. Men för mig faller det på att de ska vara så uttänkt fula i mun. Javisst, kan vi säga att jag är pryd och så vidare, men just den känslan att de bara vill chocka folk och få publicitet ogillar jag starkt. För de får ju mediayta genom att säga meningar som "f*ck nicole" och "amercian c*nt". Många kids därute tycker nog att de är skitcoola just på grund av detta, kanske till och med musikjournalister prisar dem för sin avantgardistiska vinkling, men i hemlighet gillar de bara deras mod att säga skällsord på en livescen. Så om detta är Teenagers mål, så är jag provocerad.

Hooray!
Carro

Wheel Of Fortune - The Teenagers

"If I had an unibrow...
...would you like me that much?"

The Teenagers var inte så mycket att hänga i granen på Accelerator, men de har rätt sköna texter. Så frågan är, skulle du gilla mig lika mycket om jag hade ett enda stort ögonbryn?

Huh?


The Teenagers + youngster fans @ Accelerator Foto: Caroline Östlund

Carro


Justice + Arctic = Fairly cold?

Hittade nyss en rätt random remix av Arctic Monkeys låt "When The Sun Goes Down" gjord av Justice.
Vet inte riktigt vad jag tycker, introt är too cool och sedan svänger det rejält, men frågan är om inte originalet är bättre.
Är ni nyfikna? Klicka på länken nedan.

Justice + Arctic Monkeys


Foto: www.arcticmonkeys.com

Carro

Backstage Arvika

Här får ni en liten glimt av hur det ser ut bakom kulisserna på Arvika festivalen. Jag och Soff spenderade en del tid i pressrummet, där var det lagom svalt och mörkt och man bjöds på dryck. De flesta dagar var det skönt att komma in och svalka sig från värmen och ladda upp bilder, men allra gladast var vi när det ökända regnovädret drog igång. Då satt vi inne i pressladan och bloggade (myspace.com/liveinnordics). Hade nämligen inga stövlar och mina regnkläder låg borta i tältet på campingen. Jag tog den här bilden när regnovädret var som värst. Alla som tidigare varit så inne i sitt arbete ställde sig och tittade ut på alla människor som flydde från regn som sköljde ned. Till vänster ser man en del av Soff när hon kollar myspace. Jag saknar Arvika lite.


Pressladan @ Arvika Foto: Caroline Östlund

French kiss on your soft lips.
-Carro

Kinky

Nattens låt blir The Kinks låt "Love Me 'Til The Sun Shines", den är finfin vettni. Killen vill bara ha kärlek. Du kan ta alla hans pengar. Spela alla hans skivor. Till och med kyssa hans kompis. Bara du älskar honom tills solen skiner. En rätt fin deal.


thekinks.com

Carro

Sockerlobbyns favoritbloggare: Timo

Hej! Vi har ju redan nämnt att  åtminstonde 50% av sockerlobbyn läser Timo Räisänens blogg regelbundet, karln har humor! Det är bara att klicka på ordet blogg så kommer ni direkt in i hans blogg-farstu.

Bifogar en bild jag tog på honom på Arvika Festivalen. Svettig och i all sin härlighet, topless som vanligt...
Man kan riktigt se hur han glänser;)


Timo Räisänen @ Arvika Foto: Caroline Östlund

Kärlek och sånt
Carro

Kom till Västra Frölunda och föds död

Dagens låt blir Kristian Anttilas "Västra Frölunda", för att den rockar mig inifrån och ut. Så enkelt är det. Låten kommer från nyaste skivan Lille Napoleon som enligt mig är hans bästa skiva. En av sommarens grymmaste skivor helt enkelt, no doubt about it! Jag tror att jag gillar Anttila för att han säger saker som man inte egentligen får säga, och den pryda delen av mig får sjunga med i texter om f*ttor och n*grer. Ni ser, jag vågar inte ens skriva ut det.


K. Anttila @ Hultsfred Foto: Caroline Östlund

Nu är Soff och vår andra BFF Linn i Barcelona för att gå på festivalen Summercase. Där ska de se artister som The Kooks och Kings of Leon (♥). Härligt värre. Hon har utlovat en full rapport när hon kommer hem. Men först ska hon väl bada och sola och sånt. Vi väntar med spänning på rapporten.

Carro

You bleed just to know you're alive

Låten Iris med Goo Goo Dolls är en av de få låtar jag aldrig tröttnat på, det är sant. I vanliga fall lyssnar jag på en låt jätteintensivt i några veckor kanske och sedan pallar jag inte att höra låten igen. Iris har jag dock lyssnat på om och om igen, i ungefär åtta år. Fantastiskt. Det pendlar ju såklart men annars är den ungefär lika bra varje gång. Jag fattar inte hur Ronan Keating kunde göra en cover på den. Ingen kan göra en värdig cover på Iris. Så fick han en jäkla radiohit med den. På friskis&svettis spelade de den, Ronan versionen alltså. Men Iris är finfin med Goo Goo Dolls. Lyssna och se här.


foto: myspace.com/googoodolls

- Carro


Hej hej PSL

Jag snackade med Per Sinding-Larsen på Hulstfred och tackade honom för en riktigt bra portal (PSL) och
sedär, jag blev omnämnd :)

Carro

Festliga konserter på Arvika

Här kommer några fler inzoomningar från konserterna på Arvika.


Markus Krunegård @ Apollo  Foto: Caroline Östlund ©


Kent @ Vintergatan  Foto: Caroline Östlund ©


Death Cab For Cutie @ Vintergatan  Foto: Caroline Östlund ©

Carro

En dröm


Fotograf: "knotan" på www.knotan.com

Inatt drömde jag om att jag var bundis med Pelle. Vi hängde en hel dag och väldigt tajta, precis som att det var helt naturligt. Vi var som syster och bror. Det var en rolig dröm. Jag skulle vilja ha Pelle som brorsa, han verkar vara en sund typ.

Carro

Picture perfect"Knotan" är en jäkligt bra fotograf. Se hans foton på knotan.com.

Carro

The Verve - tillbaka på musikscenen

-Va? Hörde jag rätt?
- Ja, det är sant.

The Verve
har släppt en singel och video också för den delen, låten heter Love Is Noise.
Ett av nittiotalets bästa band. Bland all skräpmusik jag lyssnade på under mellanstadiet, längst ner under den högen, där fanns The Verve. De är nog ett av de få band som jag fortfarande kan lyssna på idag. Jag kommer aldrig att glömma när jag såg videon till "Bittersweet Symphony" (ni vet när han går på en gata mitt i stan och bara går rakt fram utan att veja) och jag tyckte att det var kick-ass. Jag försökte göra det själv några gånger när jag var 11 år, men jag fegade alltid ur när det väl gällde.

www.myspace.com/theverve

Titta på nya videon här.

Carro

Live in nordics

Arvikabloggen ligger fortfarande uppe på myspace. Vad hände på festivalen? Vem var där? Vilket band var bäst? Hur är det backstage? Vilket camp var skönast?

Mina festivalband :)

Foto: Sofie Stén ©

Det är lika bra att du går in och kollar på myspace Sveriges festivalblogg: myspace.com/liveinnordics. Där får du veta vad som "went down" på Arvika festivalen och Roskilde för den delen med!

Den är värd ett besök!
/Carro

Remixes and shit

Shit, jag tror jag har fått tinnitus. Vad gör man? Finns inget att göra. Sitter med en öronpropp i ena örat. Det andra lyssnar jag på musik med. Jag kan inte leva utan musik. Har lyssnat på olika remixes efter tips av Soff, riktigt bra skit! ursäkta språket.
Foto längst upp: myspace.com/iloveyelle Foto ovan: myspace.com/the12s

Gillar ni Yelle? Lyssna på den här finfina remixen gjord av The Twelves. Låten = Ce Jeu. Länken.

Klart som korvspad att ni ska lyssna.

Don't stop the music.
Carro

It's in the remix

Vad vore inte alla vilda dansdekadenser på sommarnätterna utan bra remixar av ens favo-tunes!
Just nu lyssnar jag mycket på Electric feel med MGMT och Hurricane Jane av Black Kids.


Justice har remixat Electric feel till en riktig klubbvältare
Lyssna

The Twelves har remixat Hurricane Jane
Lyssna

Bild: Sofie Stén©

/soff

I blame Coco!

Fick syn på en rubrik om "Stings tonårsdotter festivaltältade med Pete Dorethy" i Aftonbladet nu på morgonkvisten.
Det visade sig att denna trotsiga kändisdotter är Coco Sumners och har tydligen planer på att gå i sin pappas fotspår. Länkade mig in till hennes myspace-sida..DAMN vilken röst och vilket skön rytm och beat i låtarna, lite som en mishmosh av R&B , Soul, reagge och Ska. Tack skvallerrubrikerna på Aftonbladet för att jag hittade COCO!

Foto:myspace.com/iblamecoco

Kolla in hennes myspace
där kan du ladda ner en av hennes låtar, "I blame Coco".
/soff


Kooks Covers & Lovers

Att the Kooks gillar att jamma på andra bands låtar i turnébussen har vi på Lobbyn förstått och bloggat om tidigare.
Det har varit covers på allt från Ace of Base dängan
"All that she wants"
till
Peter, Björn & John's sommarplåga "Young Folks" .
Nu senast stämmer Lukes charmiga röst in i Coldplays senaste singel-->Lyssna--> Violett Hill,
visst lyckas Luke med en Chris Martin, med sin egna twist.

Jag kommer ihåg när vi en sen höstdag i november 2006 stod och frös i kön till Debaser Slussen i Stockholm.
Vi satt där i det råa regnet och nynnade med till låtarna bandet soundcheckade inne i värmen.
Väl inne och koserten igång, sprang Luke omkring och påminde mig mycket om en ung Mick Jagger i sina bästa år. Det kändes som han sögs till publiken och stormtrivdes av dess händer som var överallt och lite till, "who to blame him"..?
När låtar som Matchbox och Sofa Song drogs igång blev det svettigt i lokalen och sista låten kastade han sig rakt på mig och ett antal andra skrikande fans. Ibland måste man erkänna att fjortisen i sig kommer tillbaka.
Konserten var intim, svettig och röj från första ackord.

Foto: Sofie Stén©
Bilden är tagen från förra torsdagen då The Kooks spelade på Vintergatan, den största scenen på Arvikafestivalen.
Två år senare från konserten på lilla Debaser hoppar Luke lika energiskt runt på scenen, hetsar upp publiken med gester att vi ska komma närmre och vägrar börja spela nästa sång förrän folket på grässlätten vid sidan av scenen står upp och klappar händerna. Han hoppar ännu en gång under sista låten ned från scenen och in i publiken, på mig och några manliga Kooks-fans som har målat LUKE över deras bara överkroppar. Jag erkänner att jag blev fjortis på nytt..
Konserten känns trots allt stort som händer runt bandet, intim, svettig och röj är det från första ackord åter igen.


/soff

Arvikas cool kids

Coola kids vi plåtade på Arvika, va!


Foto tagna av Sofie Stén©

Känsla från Arvika...
Foto:Sofie Stén ©

Weapons of massdestruction, I think not.


Foto: Caroline Östlund

Jag kollar igenom random bilder på min dator, hittade den här. Vet inte exakt vilket band det kan vara, jag är nästan 98% säker på att det är Vapnet. Jag är iallafall helt säker på att platsen är Herrgårn' där jag jobbar under studieterminerna.
Jag går alla konserter som anordnas på [Hg], även om det spöregnar (tentaplugg är nästan undantag). När Concretes spelade cyklade jag och Gus igenom en hagelstorm, så hängiven är jag.
Vapnet var väl sådär, annars vet jag att jag hade kommit ihåg dem. Två-i-topp konserter på [Hg] är Jens Lekman och Moto Boy utan inbördes ordning. De sitter nog kvar i hjärnbarken en lång stund till.

- C

Paul Weller

Vet ni varför Kristian Anttilas låt "Paul Weller" är så jäkla bra? För att den har driv och känsla. Och så är det bara.

Snälla titta på den här fina livevideon om ni vill höra något riktigt bra!

Utdrag ur vidoen nedan. Kristian Anttila @ Mejeriet, LundC

Live in nordics

Här kommer en liten bild från Arvika, en tjej i publiken hade en av väskorna som vi hade delat ut tidigare under dagen, den är finfin.


Foto: Sofie Stén


Foto: Sofie Stén

Mer bilder kommer från vår Arvika fotograf Soff!

Carro

Behind the scenes: The Kooks

Hittade en behind the scenes video från inspelningen av videon till Shine On, kolla in om ni har lust!
Utdrag ur videon


The Kooks - Shine On - Behind The ScenesCarro

Arvika: Moto Boy

Killen på bilden i förra inlägget heter Moto Boy, eller rättare sagt är det det han kallar sig. Såg honom på Herrgårn' i Linköping i våras tror jag det var, han blev verkligen en stor överraskning. Jag var som förtrollad, inte för att han hade röd skinnjacka och matchande läppstift och såg riktigt intressant ut, nej det var för hans röst.


Foto: Sofie Stén

I torsdags spelade han på
Scen: Andromeda
Tid: 17.15

Moto Boy står på scenen Andromeda med svart skinnjacka och en silverlänk med ett kors som nästan når ned till naveln. Publiken tittar nyfiket på honom och endast ett par hängivna fans står längst fram. Sittplatserna bakom oss är dock fyllda så han har lockat en värdigt stor publik. Så öppnar han munnen och drar av en aria, inte hans starkaste kort men det är en imponerande inledning. Jag tror att där och då är pubilken fast. Han är också en jävel på att mellansnacka och fyrar av flera leenden under konserten och får publiken att skratta. Låtar som Blue Motorbike och Beat Heart får några enstaka att sjunga med, resten är förstummade. Det blir iallafall jag, denna gång med. I mitten tar han in två tjejer i Raybans, en på synth och en på fiol, vilket ger något extra till konserten. Efter en stund börjar han tala om vikten att inte låtsas vara något man inte är och spela roller för det är inte värt det, man ska ta vara på livet för vi kan dö imorgon eller om en vecka, att man ska leva på riktigt. Så spelar han min favorit, Love Is The One Thing You Can't Pretend och jag smälter lite grann. Det är så det är med Moto Boy, han har en av de vassaste piporna på Arvika festivalen i år. En av de bästa konserterna på Arvika i år. När han sedan avslutade verkade han vara uppriktigt glad att så många kom och sa det om och om igen. Och Vi i publiken gick därifrån med ett leende.
Bilder från konserten. Vi bifogar även en video för att ni måste höra hans stämma. Låten heter Beat heart.Foto: Sofie Stén

Videon till Beat Heart.Fint!
Carro

Back on track!

Vi överlevde Arvika! Vi har också skaffat oss en massa material till bloggen, så det är bara att titta in för det lär bli rätt många inlägg denna vecka och kanske till och med nästa. Som sagt MYCKET material! Här kommer en sneek-peek:


Foto: Caroline Östlund för sockerlobbyn.blogg.se

Over and out for now!
Carro

Arvika Arvika Arvika

Som sagt bär det av snarast. Arvika here we come! Vi kommer inte att hinna blogga här under festivalen, men istället kan ni följa min textblogg och Sofies fotoblogg på svenska myspace.

 Klicka in på:Titta  in varje dag, vi kommer uppdatera flera gånger under dagens lopp med både text och foto. Precis som du vore på plats! Artistmöten, konsertrecensioner och härligt folk + mycket mer!

Må väl och hälsa på hos myspace!

Carro + Soff

Lovers

Mina abolsuta favoriter Kings of Leon ska släppa sin fjärde fullängdare i slutet av september (inte alls långt efter sitt trejde album som släpptes under 2007). Albumet ska heta Only By The Night och jag är jättenyfiken!


Foto: manchestereveningnews.co.uk

Om några timmar bär det av till Arvika!! glöm inte att titta på myspace.com/liveinnordics

Carro

Say it with a t-shirt

Vi hittade en kille i Acceleratorpubliken, han hade denna t-shirt på sig lagom till MGMT-konserten. Nice om än grabbigt.


Foto: Caroline Östlund ©

/Carro

ps. Arvika om två dagar...♥

RSS 2.0