En tribute till en tyska

Javisst, här kommer en video tillägnad min halvtyska vän Lydia. I klassen brukas det simultant skrattas åt hennes ursprung och dras plumpa skämt om tyskar (i all välmening dock), det år då dags att hon får lite upprättelse!

Det bästa som kommit ur Tyskland; Nena - 99 Luft BalonsGodnatt!
- Carro

2 färskingar

Jag har hittat två nya videos jag tycker ni ska spana in!

1:a
Här har ni Coldplays nya singel--> Violet Hill
De spelar för övrigt i Sthlm den 18 September
2:a
Det är The kooks färskning "Shine on", den e mys/soff

Hej 90-tal!

Man får inte glömma det underbara 90-talet! Britpop! Och svensk pop med för den delen. Här är Jakob Hellman med Vara Vänner. Kommer ni ihåg? (Killen är inte helt olik kisarna på söder idag, speciellt med nördglasögonen, var han före sin tid?! Eller där och då (och idag) helt rätt? punkt.)- C

Ja, jodå Clap Your Hands är bra!

Jag fick en liten påminnelse på att Clap Your Hands Say Yeah finns, min vän Lydia gillar dem väldigt mycket just nu nämligen. Gjorde precis en radio på last.fm med Kings of Leon (såklart!) och clap your hands spelades precis upp, jag tryckte på "Älska" knappen, det gör man bara om man gillar något riktigt riktigt mycket!

Over and over again. Det är låten det.


Bild: clapyourhandssayyeah.com

Nu blir det hatten på och jobba!

- Carro

Fredagsfestivalen i tidningen

Soff är i tidningen och bilderna är assköna! Det är en artikel om Fredagsfestivalen som Smålands nation ska hålla i Växjö.

Läs om de här härliga tjejerna och om deras projekt! Vi önskar Smålands lycka till ikväll! Jag önskar att jag kunde varit där och peppat! Go Soff! Sockerlobbyn är real proud mamas:)

Länk till Smålandsposten:
http://www.smp.se/noje_o_kultur/galej/festival-i-stora-lass(655475).gm#articleimage-popup

Här kommer de härliga bilderna! Soff berättade om fotosessionen igår så jag har haft en stor förväntan på denna artikel. Fotograf är Per-Erik Sandebäck.

Härligt härligt härligt! Soff är i mitten på båda fotona:)


Kärlek till Fredagsfestivalen!

- Carro

Kära bröder och kusin Followill (personligt brev till Kings of Leon)


kingsofleon.com

Det gör ont i mitt hjärta när jag nu bestämt mig, jag kommer att svika er i sommar. Men ni kommer att finnas i mitt hjärta, i den innersta vrån, där finns alltid en plats för KoL. Spela fint och gör andra människor glada. Jag kommer att sitta på min vrå och lyssna på er musik hela sommaren för att väga upp för att jag inte kommer se er på varken Roskilde eller Summercase. Jag hoppas att ni förstår!

Evig kärlek,
Caroline

Morgonmusik

Idag är det härlig fredag och dags för "låning". Vi utarmade studenter med 98 öre på kontot tackar och bugar.

Tänkte dela med mig av min morgonmusik-lista. Idag lyssnar jag på:

♦ Yeasayer - 2080
♦ MGMT - Kids (iofs spelas hela skivan allt som oftast)
♦ Vampire Weekend - A-punk
♦ Varför inte lite Joy Division? Love Will Tear Us Apart
♦ O'Jays - Love Train ( man måste alltid ha lite soul på morgonen)

Om ni bor i närheten av Växjö, glöm för guds skull inte att besöka Fredagsfestivalen som min lobbynvapendragare Soff anordnar med sin nation! Ni har säkert läst om det förut, men gå! Det kommer bli som en härlig mini-festival:)


Mer info finns på myspace.com/fredagsfestivalen

eller varför inte kolla in ett äldre inlägg här på lobbyn: http://sockerlobbyn.blogg.se/1208206048_fredagsfestivalen.html

Härlig helg!
CarkoMer Sigur!

Sigur Rós live!

Låten: Svefn g englar-Carko

Isländska under

Om du inte har hört Sigur Rós är det på tiden att du gör det. Deras musik är vackrare än vackrast och låter som ingen musik jag tidigare hört. När världen känns helt upp och ner brukar jag lyssna på dem. Jag sitter i min pyttelägenhet på knappt 19 kvm och bara är. Det är jag och Sigur Rós och ingen annan. Rummet är för litet för att få plats med en till. Om man har tur kanske man kan få sitta på mitt golv en stund och lyssna ändå.

Under 2006 spenderade jag flera timmar sittandes med hörlurar halva natten, bara för att lyssna. I min cd-spelare låg Sigurs tredje skiva som inte har någon titel (samtliga låtar är således också odöpta). Dessa islänningar får mig att tänka tillbaka på den bästa sommaren i manna minne, just den 2006. Jag får fortfarande gåshud ibland.
Det känns som att sommaren 2008 kan bli riktigt bra den med, med Sigur Rós i lurarna är det inte helt omöjligt.
Lyssna och ge det tid, stanna upp och slappna av.

- Caroline

Kolla Konsert med Kate!

Var tvungen att lägga upp denna video med Kate Nash, en något skakig men härlig livespelning! Gör dig glad en regntung dag som denna. Lyft på hatten och le, vi kan göra det samtidigt! ---> and smile!

Kate gör mig glad, hoppas hon gör dig lika munter.- Carro

Sockerlobbyn= myspace-festivalreportrar på Arvikafestivalen!Jag skrev redan i mars att det såg ljust ut för årets Arvikafestival, vilken lineup!
Det ser även ljust ut för oss här på Sockerlobbyn!
Vi kommer att får åka som festivalreportrar för myspace.com och rapportera hur stämmningen är på denna festival 3 dagar i juli!
VI ÄR HELT GALET GLADA!

Sockerlobbyn hjärtar myspace + Arvika!

Ses där!

Kör så att det ryker!

Sockerlobbyn gillar The Go! Team, Carro diggar Get It Together för att hon har hört den x antal gånger. Detta beror främst på att Gustaf visat henne ett spel, Little Big Planet, med detta ledmotiv. Spelet och låten är båda väldigt söta. Nu kanske jag får gliringar för att jag använder det ordet men låten är faktiskt söt, det är det ord jag först tänker på när jag hör den.

The Go! Team
är svängiga. Jag var tvungen att lyssna på en av deras låtar på jobbet hela förra sommaren (Grip Like A Vice), vi får skivor skickade till oss från huvudkontoret så det är bara att spela dem. De är dock blandskivor så The Go! Team hade sällskap av bland annat Fiest, Justice, Jamie T, Kate Nash, inte så illa alls! Absolut bra jobbmusik!Här kommer den söta låten, lyssna och tänk efter; vad är det första ordet ni tänker på när ni hör den?
-Carro

The Films.2

Hej hoo. Idag lämnar jag er med ett snabbt inlägg med konsert och allt. The Films spelar på Paradiso, som Soff skrev om tidigare. Sockerlobbyn diggar The Films, vi har även tidigare skrivit om dem här i bloggen, ska försöka hitta länken sedan:)

The Films som sagt, njut!Hejhej!

- Carro

Festival ända in på kroppen

Jag kämpar och kämpar för att vi ska hålla bloggens tema inom musikgenren. Jag vill att det här endast ska vara en blogg om musik för musikälskare, men ibland hamnar man i sidospår, därför postar jag detta inlägg som ändå är knutet till musik och festival, dock med kläder inblandat. Bli inte rädda, kom tillbaka imorrn så är allt som vanligt igen. Om jag inte fått ett nytt återfall dvs...

Festivalsäsongen närmar sig och tanken på vad man ska packa med sig kanske har slagit dig? Om du är intresserad av vad ska ha på kroppen kan du kolla in rockfoto.nu, om du planerar att resa utan kläder ska du skippa denna sida. På rockfoto visar ett antal flickor deras bästa festivaloutfit, tänk vad olika uppfattning man kan ha. Funktion framför flärd, eller tvärtom? Bifogar en bild på en annan bloggare, Annika. Musik och kläder hör ihop, så är det.


Foto: rockfoto.nu fotograf: Emma Svensson

Har ni några tips på vad man ska packa med sig i sommar?

- Carro

Grannar..

Jag har bott i min lägenhet här på Växjö campus i drygt ett år nu. Ett ganska bra tag må man tycka men ändå har jag inte en endaste gång sett killen som bor i dörren brevid mig!
Jag har hört att han lyssnar på bra musik och spelar gitarr, haha, det är som ett litet mysterium..
Det fick mig osökt att tänka på Mystery Jets nya singel "Two doors down". Svänger riktigt bra och det är nästan lite 80-tals revival över den, kolla bara in videon..
Missade deras framträdande som förband för Kate Nash på Debaser Medis i Stockholm, men jag får en ny chans på Summercase, Barcelona den 19 juli! wohoo

Musik kan vara första hjälpen för din själ

Vi tackar och bockar för att The Knife's skivbolag, Rabid records, har tagit First Aid Kit under sina vingar. Syskonparet Söderberg är galet unga, men ytterst talangfulla. Gustaf (min musa) och hans vän Skog var och såg dem då de var förband åt First Floor Power. Då knäckte First Aid Kit totalt, enligt Gustaf. Efter att ha lyssnat en stund på deras myspace, kan jag förstå varför han blev såld.

Jag tycker att de låter lite som Tegan and Sara ibland (egentligen bara i låten "Cross Oceans"), Gustaf anser att de dominerande låter som Bright Eyes. Ja, vi har ingående diskuterat det här. Jag tror att Gustaf vinner i den här frågan, för när vi sedan tittade på deras influenser på mypsace, visade det sig att Bright Eyes ändå var deras främsta influens. Folkpop är vad de spelar iallafall.

Det ska ni veta, duktiga är de här flickorna. Så duktiga att PSL filmade dem för ett tag sedan och nu ligger filmen uppe på nätet.
Titta:Fint fint fint fint!

Lyssna på First Aid Kit! Deras myspace är : www.myspace.com/thisisfirstaidkit

Trevlig helg hörrni!
CarroLev er in i en kväll på Paradiso..Jag ska plugga i Amsterdam till hösten och har redan nu börjat spana in hur stans musikscen ser ut. Den ser tämligen bra ut och jag har hittat det perfekta sättet att uppleva den genom zyber-världen..
Fabchannel, hollänsk hemsida där de direktsänder konserter från en av de hetaste rockklubbarna i Amsterdam, Paradiso. Inte nog med det är deras videoarkiv stort (ca 800 spelningar) är utbudet av artiser i olika genrer bra.
Om ni inte av någon anledning kan ta er till konserten där era favoriter spelar, lev er då in i en kväll på Paradiso..

FabchannelGig med Cold War Kids

/soff

Jimmy Dean & Steve McQueen

Tjo Lobbyn!
Jag har låtit min käre kompanjon Carro dra lasset i lobbyn ett tag nu, men det har bara varit så mycket att stå i!
Jobbar för fullt för att få till Fredagsfestivalen på Växjö campus så vad gör man inte för musiken ey=)
Snart kommer fler rapporter, har några konserter och annat gott att dela med mig.

Jag har skrivit en del om Mr Julian Velard här tidigare i Lobbyn!
Nu har har spelat in sin första ever musikvideo och denna släpps någon gång i juni i England.

Julians hemsida
/soffEn glimt av grunge (smutsigt och vackert på samma gång)

Jag är inte bara popnörd som jag redan erkänt, i mitt hjärta finns också plats för annat, däribland män i flanellskjortor. Jag brukar dra runt i flanellskjortor själv, jäkligt bekväma de där! Dock är sockerlobbyn inte någon modeblogg så vi lämnar mina klädval därhän.

Ända sedan jag blev gammal nog att välja och vraka bland musik själv har jag nog hoppat runt rätt mycket bland olika genrer. Jag började titta på Voxpop när jag var sisådär 13 år och spelade in blandband med låtar som spelades på NRJ.
Jag tror ändå att jag innerst inne inte riktigt gillat det alltför tillrättalagda och perfekta. Pojkband med fantastiska röster men inget djup har jag nu slopat för karlar med ångest och annat skräp i rösten. Hellre lite off-key och rassligt än lent och slätstruket.

Hot or not? källa: www.bbc.co.uk


Hot!

Grunge. Grunge är vad jag syftar på. Skräpigt och ångestfyllt, men å så bra. Något så fantastiskt som jag missade, även fast jag är född på 80-talet. Jag var alldeles för ung för att uppfatta musiken och trenden med flanellskjortor och smutsigt hår. Om jag hade hakat på trenden vore det rätt konstigt då jag var runt 8-9 år gammal när grungen låg på sin absoluta topp. Nirvana är klassiker såsom Pearl Jam eller Soundgarden. Inga mer pojkband.


Pearl Jam bild:www.onehundredb.com

Trots att grungen har åldrats och försvunnit ut ur topplistorna och bytts ut mot "core" och "emorock", finns fortfarande musiken kvar i skivhyllan. Nästa skiva som jag ska köpa blir "Ten", Pearl Jams hyllade debutskiva från 1991 som blev legendarisk. Heja Seattle! Det är inte för inte deras skivor är de mest repiga i min skivhylla.

En video blir det med! Black (unplugged) - Pearl Jam
Leve 90-talet!

Caroline

En tribute

Jag kunde den inte när min bror Calle försökte få mig att sjunga den. Han har sjungit just de två första stroferna för mig varje gång jag kommit hem det senaste halvåret. Om inte mer. I fredags försökte Lydia i ruset få mig att sjunga med henne i samma sång. Även hon har den senaste veckan nynnat de första stroferna i denna sång. Just såhär:

"Johnny var Evas hjärta låga
han var solen när det dagas
Han var parken när det våras
och vi satt på gräset
som växte i takt med himlen"

Jag kunde den lika lite i fredags som alla gånger hemma i Stockholm. Eller jo, jag kanske har lärt mig någon mening, men sedan är det allt. Det beror nog mest på att jag inte hör vad karln sjunger! Men jag diggar Håkan, det gör jag innerligt. Han är förälskelse, sommar, minnen, drömmar, äsch han är väl allt som är vackert med alla årstider och allt fint på jorden. Jag ska försöka lära mig texten till den här låten, för att när jag lyssnar pirrar det i magen och sommaren känns nära. Så ska det vara när man lyssnar på musik. Det viktigaste är att den känsla förmedlas, så är det!

Jag antar att många vet vilken låt det är bara genom att läsa textraderna ovanför, men för att påminna har jag lagt till en video med. Detta inlägg tillägnar jag lillebror och Lydia, för att ni sjunger från själen och med glädje!En midsommarnattsdröm - Håkan Hellström

/Caroline

Dagens bekännelse

Dagens bekännelse: Jag diggar till Ashlee Simpson ibland. Jag brukade också i smyg titta på hennes serie på MTV när den gick, hon är snäppet coolare än Jessica. Idag lyssnade jag på "Morgonpasset" i P3, en tjej hade ringt in och önskat en låt. Hon fnissade till när de skulle läsa upp hennes motivering, hon ville nämligen inte erkänna att hon gillade den här låten (se videon nedan). Jag kände mig träffad kan jag säga.Alla lyssnar vi nog på musik i smyg, gnolar med hemma vid radion, i duschen, på bussen. Även de som säger sig vara übersmala i sin smak och endast lyssnar på enmansorkestrar från Bergen för att vinna "smalast musiksmak"-loppet. De kanske till och med är "värst", man vet aldrig.

Så, jag erkänner, jag är inte så smal i min smak som man kan tro. (Nu antar jag att alla jättealternativa människor kommer att säga att jag ändå inte var så smal från början heller, men oftast muttrar nog de det för sig själva eller skrattar med sin lika uppdaterade polare åt min okunnighet. Vi får knappt några kommentarer, så yeay, jag får ha kvar min egen självbild!)

Ha det gott mina vänner, om ni har något på hjärtat får ni gärna kommentera!

Carro

Utekravallen bjuder på Melody Club

Idag ska jag blanda studentikost med musiken. Fredagen ska nämligen firas in med några kalla på en grön gräsmatta, iförd overall och lyssnandes på Melody Club. Platsen blir Utekravallen på Linköpings Uni. Återkommer med bilder och throw-down : )Glöm inte att köpa biljett till Hgs event Rock sensation, det kommer bjudas på konserter i utepuben från fyra olika band och festivalkänsla har utlovats. På kvällen öppnar de övervåningen och festen fortsätter där. Det finns två typer av biljetter; utebiljett vilken gäller för konserterna i utepuben under kvällen, den kostar 160 kronor. Om du vet att du sedan vill gå in kan du köpa en innebiljett, då ingår entrén i biljetten + utebiljetten, den kostar 200 kronor. Biljetterna kan du bland annat köpa Hg i puben. Kalaset går av stapeln 16 maj och banden startar runt 16.00. Missa inte det här!

Ha en riktigt skön fredag hörrni!

- Carro

[Hg] must dance

Ikväll blev studentpuben [Hg] knökfull med folk och kön ringlade längs husväggen ut mot Ryds centrum. Den stora ansamling individer berodde inte på den goda ölen och inte heller på den trevliga personalen. En långt efterlängtad konsert var planerad på klubben John Doe i Ryd, nämligen Johnossi's. Jag såg fler Johnossi t-shirts än jag någonsin skådat i samma lokal (det var nästan som en Iron Maiden konsert). Stämningen i luften gick inte heller att ta miste på, det låg någon sorts förväntan bland konsertbesökarna. När sedan Johnossi gick upp på scenen och drog av den första låten, verkade ingen bli besviken.
Moshpiten har nog aldrig varit såhär intensiv på flera månader, speciellt om man tänker tillbaka på när det senast var såhär mycket folk på John Doe. Då spelade Jens Lekman, som kör en lite annan typ av sväng och toner, lite mjukare som ni vet. Det var galet idag, folk dansade på som det inte fanns någon morgondag. Synd att jag inte fick med mig kameran.
Johnossi ägde scenen från början till slut och jag som inte direkt lyssnat aktivt på deras musik var fast från första tonen.
Tummen upp för Johnossi!

Det blir en lånad bild idag!


Foto : www.w-id.net

Hej!
Carro

Arga musiklappar

Blev tipsad om sidan "arga lappen" (arga-lappen.blogspot.com) som kort och gott går ut på att folk lägger upp lappar de hittat i sitt trapphus eller närområde, oftast arga sådana. Fann en musikinspirerad lapp. Bifogar den här:Så kan det gå...

- C

Roddan back in the days

image234

Vilken kille, va?Småland + festival = sockerlobbyn

Nu är det bokat, bankat och klart! Sockerlobbyn åker för första gången till Hultsfredsfestivalen, vi har tidigare år spelat på en större arena vid namn Roskilde, men valde i år att tälta på svensk mark. Sockerlobbyn väntar med spänning på vad de småländska skogarna har att erbjuda. Än så länge har vi iallafall ett par bandbokningar:


Bilden nedan är på halva Lobbyn; Sofie (th) + vår mate Linn på Roskilde förra året.
image233
Foto: Caroline Östlund

Yeah!
Festival-Carro

En sann och underbar berättarröst

Vet ni att jag hittade denna jättefina video hos John? Det finns nästan ingen annan som allas vår Jens, det vet ni väl? Om ni inte vet det, klicka på videon och lyssna till denna behagliga, mysiga och alldeles underbara stämma.

Jens1
Jag tog en bild på Jens när han besökte Herrgårn' i Linköping. Innan den dagen hade jag endast hört några låtar och var egentligen inte jätteintresserad av hans musik. När sista tonen ljöd ur högtalarna den kvällen var jag övervunnen. Den kvällen möttes Herrgårn' också en av de längsta köerna under en konsertkväll förra året.
Kärlek
Carro

Alphabeat

Tips om man är lite krasslig, sätt på Alphabeat!
Vilken c-vitamin-kick!

image232

/soff

kolla deras myspace!

RSS 2.0