Gracon, oui oui

Kör på. DANSA!

Trevlig helg. hej hej.~*~

Något från i torsdags:
http://www.corren.se/archive/2008/11/21/jzger7wzpdszkhw.xml

och även, PSL tajmade sitt "Musik med:"-klipp bra med Parker Lewis konsert på Hg, klippet kom nämligen upp igår.
Se här:


W00t w00t - John Doe

Hej! Om jag inte påminnt er nog gånger är det dags igen!

Ikväll så ska ni göra såhär:

Sätta på er era snyggaste skor på hyllan.

Gå/cykla/ta bussen till [Hg]

Langa fram endast 3 stycken 20-lappar i dörren.

Släng av dig jackan i garderoben.

Ta en öl/läsk. Té för den som vill mysa. Om hunger infinnes köp en tigerburgare.

Runt 22 finn en bra plats på dansgolvet. Låt John Doe ge dina öron en rejäl musikdos.

Ikväll spelar nämligen Marching Band och Parker Lewis!!!!!Vi ses ju där, eller hur?

_ C
GeraldineÄsch, nu ljög jag.
Jag har massor att göra.
Men mitt drömmande kommer i vägen.


Cover meJenny Owen Youngs - Hot in herre!! hahah

Glasvegas

Såklart måste jag posta ett hypat band i vanlig ordning, Glasvegas! Jag har under en längre tid hållt mig från bandet i tron om att de var ett dansband, sedan visade det sig att de inte var från Karlstad utan Glasgow. Jojo, jag som är ett PSL-fan kan inte låta bli att klicka på "Musik med:"-videorna, självklart har de en video med Glasvegas. Så jag har tittat...och lyssnat...
Det kan ni med göra:


crack myself upCSS -Off The Hook

Lyssnade på den här hela sommaren på jobbet, jag är egentligen sjukt trött på låten, men videon är urskön.
Låten är faktiskt svängig med.

-c

Starta upp mig!Start me up med Stones

Jag borde behöva startkablar för att vakna idag. Det gick av bara farten att gå upp, efter diverse omsomningar.
Kolla på hur de rör sig och Mick's bleklilagympadräkt.
Underbart!


Nu ska jag gå iväg och vara ett vrak...
-C

Jaha, tacksits. Trevligt. Tillbaka till det studentikosa.Bilden på Lydia är tagen av mig på förra årets tackfest. Jäklar vad vi jobbade för den här festen. Undrar om faddrarna är medvetna om hur mycket vissa arbetade med den.

Ikväll ska vi tackas av våra ettor. Klart man ska gå! Vi kommer nog sjunga halsarna hesa (till samma tråklåtar, men ändå), dricka rött och dansa. Jag hoppas att DJn ska bevilja oss lite pop innan alla andra gäster kommer till HG.
Ibland har de som spelar skivor på helgerna typ tre poplåtar, alltid en Håkan-låt. En sak är dock säker, det blir mycket house:/
Om du som spelar ikväll läser det här:

Snälla lite pop och mindre house. Ps. Retromusik och soul funkar med.Gomorrn, solen skiner, lärkorna sjunger och här sitter jag i en solstol.Det här facet vill jag vakna upp till igen. En Soff som sitter och solar sig och förstrött greetar dig när du i ett brännhet tält försöker kasta av dig dina alldeles för många långkalsonger. En vanlig julimorgon i Arvika det vill säga.

Bra att du kommer hem snart.

Din vän, Carro

Parker Lewis, vad gör du med mig?

Ja, jag gillar Parker Lewis. Det är så härligt. Bra beats med en mjuk röst, jag tror att det är det som jag behöver just nu.
Klart jag ska jobba när han kommer till Linköping.Ni kommer väl?
Till Hg alltså.
Nästa torsdag.

Marching Band spelar med.

Dessutom får du lagligt ladda ned hans skiva här.
Är Parker inte helylle?


Jo.

Oj, hoppsan, där var ju Markus.Det här är Markus Krunegårds video för "Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp". Lång och omständig titel, men låten den gillar jag. Ärligt talat så är jag mycket trött på den jäveln till låt, för att jag lyssnat och lyssnat och lyssnat. Nu orkar jag inte lyssna mer, men om det kommer en ny video måste man ju kolla. Man måste ju hänga med i svängarna.

Om något år kan jag nog lyssna på den igen. Älska den och så. Jag vet någonstans i bakhuvet att Markusevangeliet är fabulöst.

i övrigt härjade jag och Lydia på stan igen. Satte upp affischer här och där. Vi hittade en trend från någon annan affisch-uppsättare, denne hade systematiskt satt upp en poster över Markus Krunegård-affischen. Mitt över ansiktet. Vi tänkte först att det kunde bero på att konserten var förra veckan. Dock såg vi att trenden upprepade sig, vi drog därför slutsatsen att personen i fråga nog inte gillar MK. Vi tyckte att detta var mycket osympatiskt och satte vår affisch över deras. Jojomen, det gäller att äta istället för att ätas i affischvärlden.

Vi borde skaffa "frenemies" också Lydia, jag har hört att såna är bra att ha med!

Imorrn är det fredag, fabulöst och så!

- C


Erlend + Boys Don't Cry

Här sjunger Erlend Øye Boys Don't Cry för några fransmän. Skit i dem och deras jobbiga dialekt. Lyssna på Erlend.


12 kronor

Ja, jag är numer färgad. Färgad av John Does bandbokningar. Ni lär ju få höra om di där banden vi bokar i all evighet och smyga in såndär jäkla reklam hela tiden, men det positiva är att ni kanske hittar ett nytt band som ni kommer att älska. Jag tror personligen att det kommer att gå jämnt upp!

Jag och Lydia har rännt runt på campus och satt upp affischer i omöjliga "bubblor" (annonsplats) och lappat över studentikosa posters som vi inte funni9t av intresse. Jag tror det var Lydia som påminde om att man får vara hård när man sätter upp affischer, sätta upp lite där man inte borde och så. Över andra affischer och sånt. Jag är för snäll!


Foto: Caroline Ö.
Bilden har inget att göra med den text, men jag tycker att den är kul. Sockerlobbyn-soff har nämligen den här skylten i sitt rum i Amsterdam. Damnit soff, come back!


Hursom ska Marching Band och Parker Lewis spela nu den 27 november, en torsdag som alltid. För några månader sedan proklamerade Marching Band (i den lokala fredagsbilagan) att de ville spela på [Hg]...sådärja herrarna!
Parker Lewis går inte av för hackor. Han är rätt häftig faktiskt, låter lite som om skulle du vandra omkring i ett underland med en nära släkting till Jens Lekman som serenerar dig. Kom förbi, det finns inget skäl avv skippa. Speciellt sedan ni fått pengar två dagar tidigare. Jag kommer att jobba också, det vill ni vällan inte missa?

Utöver den här informationen kan jag berätta att jag endast har 12 kronor kvar på mitt konto. är inte studentlivet fantastiskt?

Bye bye for now,
C

Bored out of my mind

Uttråkad. Väntar på att bli upphämtad. Tror jag har tittat på alla sidor som är intressanta på internet.

Igår var det John Doe på [Hg] serrni, Those Dancing Days spelade och jag jobbade för första gången med John Doe.
En heldag kan man säga. Fantastiskt kul heldag. Vi hoppades att Markus Krunegård skulle komma på efterfest hos oss. Så blev det ju inte, eller en sekund trodde jag och Lydia det, eftersom Lydia helt säkert sa att hon såg honom gå upp för trappan. Så var ju inte fallet. Geeks. Bandet var kul och trevliga också för den delen. Sen drack vi någon öl eller två. Fantastiskt bra första dag på nya jobbet.Friska Viljor skulle ha spelat på NH ikväll men det blev inställt. I annat fall hade jag tänkt tipsa om dem, de är svängiga.
Två lokala band kommer dock, så skippa inte NH ikväll! The Majority Says och bandet som de tagit in som ersättare, kommer inte ihåg namnet (Sansui?).

Nu ska jag iväg och kalasa.

C

Fiona Apple

Jag älskar hennes mogna men ändå lätt naiva röst. Fiona Apple är en tuff en. Jag lyssnade mycket på låten "Oh Sailor" under tiden jag reste i Australien 2006. Den är fortfarande bra.

Edit: Jag skrev det här inlägget för fyra timmar sedan, Fiona känns inte så aktuell just nu, jag är rätt ombytlig av mig. Nu är det CSS för hela slanten, Music Is My Hot, Hot Sex. Sjukt sköna typer.

Ni får välja då, Fiona eller CSS?

1. Fiona   X. CSS   2. Ingen av dem
 
1.                                                                            
   
X.                                 
 

2. Valfri

-C

Tortyr och musik - hur funkar det?

Kollade in på PSL och läste det här:

"...vilken låt är bästa tortyrlåten? Förutom allt Robbie Williams gjort? I morgon kan man lära sig mer om saken. Då pratar filmmusikvetaren Peter Bryngelsson om musik som tortyrinslag på Uppsala Filmfestival."..."Jag (Per Sinding-Larsen reds. anm.) mejlade Bryngelsson och fick tillbaka en liten Tortyrmusik-så-funkar-det-guide:

1. Den första indikatorn är lyssnarmiljön. (fängelset)
2. Den andra är att du själv inte väljer musik.
3. Det tredje är att du inte kan stänga av. Musikalisk ofrihet.
4. Det fjärde är volymen. På 120 DB kan allt vara tortyr.
5. Det femte är lyssningslängden. 14 timmar i sträck.
6. Det sjätte är upprepningen.
7. Som sjunde parameter kommer att denna upplevelse är förberedd med sömnlöshet, hunger, törst och s.k. sensory deprevasion (man tar bort alla andra intryck).
8 . Först som åttonde indikator kommer allt annat d.v.s. musikgenre, hård musik, hånfull musik.
"

 

Läs hela inlägget här.

 

Ett Sannerligen intressant ämne, så, vilken är er tortyr-låt?


ps. --->  Han är min tortyr.

- C


Feberdrömmar

Heard about Feverray? Det kommer ni, Karin Dreijer (mer känd som en halvan av syskonduon The Knife) är nämligen på g igen, fast nu med ett soloprojekt. Det ni. Håll utkik.


foto: myspace.com/feverray


I'm in love with your brother...
- C

Greetings from Djursholm

Home, Sweet Home med Those Dancing Days. Klicka på bilden för att se vykorts-videon
och ladda inför John Doe på torsdag. Hoppas att de är bra live dock, we'll see.
Plats: Herrgårn' i Ryd (Linköping)
Inträdet är 80 kronor.
Glöm inte att gå!Djursholm hälsar by the way.

-CSmek

Släng av dig ytterskorna och dansa in i mitt vardagsrum, jag spelar You Only Live Once med The Strokes!!!!!!
Om du vill stanna hemma kan du klicka på bilden.


Caleb och den andra halvan

Här sitter jag på min vrå och surfar runt, lyssnar på musik och sånt som jag alltid gör. Varje dag. Nästan.
Var inne på en rätt schysst blog och hittade den här bilden på Caleb + hans tjej. Jag var mest intresserad av bilden för att Caleb (Kings of Leon) faktiskt ler, that's a first . Inte direkt så rock'n'roll som han utger sig för att vara. Är det ett sånt där förälskelse-flin han har fått på halsen? Jag vet inte riktigt vad det är, men med det leendet och den frisyren (klippt sig och skaffat sig ett jobb?) skulle han nästan kunna förväxlas med en svärmorsdröm.

...That's a first.
Btw, om ni har missat Only By The NIght, KoL's nyaste skiva, föreslår jag att ni tar er en lyssning.

C

Gossen i hörnet.


Foto: myspace.com/julianvelard

Julian Velard har shaped up! Klippt sig och skaffat sig ett jobb skulle man kunna säga. Se så stilig han har blivit. Om han ändå skulle släppa sina första låtar, gillar inte de nya lika mycket. Han har en gedigen pipa dock.

- C

krångel

Tjena. Under den tiden som jag var iväg hade visst bloggen bestämt sig för att lösenordskydda sig, väldigt konstigt eftersom vi är glada för vår lilla skara besökare. Nu är sockerlobbyn öppet igen, för alla. sorry 'bout that.

Om ni är sugna på att lyssna på lite kul svensk gladpop, kolla in Those Dancing DaysHG  (Herrgårn') i Linköping.
80 spänn för ett band, trevligt folk och ett schysst dansgolv efteråt. Indiedans för de som vill! Shoegazing! Jaja!

Dessutom är ölen billig efter bandet spelat. Låter väl perfekt? Torsdagen 13 november alltså på John Doe (Hg).


foto: www.underagefestivals.com

Hej hej hej!

Jaja, visst.

Idag ska jag packa. Igen. Hem till Stockholm bär det. Lyssnar på en morgonlåt, idag blev det Coffee and TV (nä, nu ljög jag, jag lyssnade faktiskt på Västerbron). Jag är rätt nöjd med att bland all den skitmusik, som jag lyssnade på i mellanstadiet, fanns Blur. Jag älskade Song 2 när jag var sisådär 10 år gammal. Creddigt. det hade varit rätt tufft om jag också lyssnat på grunge när jag var 8, men så är inte fallet, då lyssnade jag på Ace of Base.

Lyssna på Coffee & TV här nedan.- C

RSS 2.0