Skit i elden, fira in våren med musik istället!

Strunta i majeld och använd inte kvällen som en dålig ursäkt för att få en riktig fjortisfylla. Ta och sätt dig i kvällssolen och dra på en skön låt istället! Min bror har MGMT som kommentar på msn, låten: Time to Pretend. Den gillar jag skarpt nu. Soff har tidigare bloggat om låten Electric Feel med dito band, när jag lyssnar på den spritter det i kroppen!

Ja, så lyssna på MGMT och grilla lite, det ska jag göra!

Tackar Lillebror för tipset och  jag önskar även honom och Er en härlig valborg!

image231
foto: myspace.com/mgmt

Imorrn gör jag en "vampire weekend" och åker ut och seglar!
Hörs om några dagar:D

- Carro

En solskenshistoria

Ja hörrni, nu är solen här!

Det tycker George är bra, han med.

Sannerligen... titta på videon.-C

Samma nätter väntar alla

Ibland kan man fånga en känsla.

image230
Foto: Caroline Östlund

Mina nya vänner

My Favorite är mitt nya favoritband. De är härligt drömska och jag kan inte annat än att bara glida med. Första tonenerna sipprade ur högtalaren, letade sig snabbt in min örongång och tvekade inte en sekund när jag bestämde mig: Jag gillar't! Ibland känner man det direkt. Inget snack om saken. My Favorite är härliga!

image228
Foto: http://www.myspace.com/myfavoriteforever

Gå och hälsa på dem på http://www.myspace.com/myfavoriteforever (jag har fortfarande problem med att länka)

image229
Foto: Ibid


Spillde vatten i mitt tangentbord, så om du upptäcker fler stavfel än vanligt beror det på det. Damn!

Heej!
- C


Funkar Scarlett?

image227

Populärkultur som populärkultur, jag klickade förbi en blogg som hade lagt upp Scarlett Johansons cover på Tom Waits's låt "Falling Down". Ärligt talat vet jag inte, Tom Waits version är ju något råare så att säga. Hans röst lite mer rosslig vilket gör att Scarletts pipa blir mjäkigare i jämförelse men kanske ändå passar bättre för det lugna tempot i låten. Scarlett gör det mjäkigt men ändå godkänt! Vad tycker ni?

Toms låt : Klicka på länken "Play Now" i mitten och lyssna!Hej hej!
Carro

Skuggbarn

Lite info om Last Shadow Puppets blir det här: I mitten av förra året uppenbarade sig en ny bandkonstellation på rockscenen, Last Shadow Puppets var deras namn och medlemarna hette Alex Turner (Arctic Monkeys) och Miles Kane (nämnd nedan).

Deras fullängdare släpptes 14 april i år och heter "The Age of the Understatement". Lyssna och tyck till!Detta är deras första singel; "Two Hearts in Two Weeks"

- Carro

Lördagsmorgon och The Rascals

Jag tackar ännu en gång Kristin Lundell för sin upplysthet och sinne för bra musik. Igår la hon upp ett inlägg på svd.se om The Rascals. Bandet kommer från en ort utanför Liverpool och frontas av Miles Kan från Last Shadow Puppets. Lite Arctic, eller rätt mycket kanske. Hälsa på dem på deras myspace vettja: www.myspace.com/rascalmusic

Här kommer en video på lördagsmorgonen:Idag blir det personalfest:)
- Carko

Ena delen av vår Hästpojken recension

Och hörrni, Hästpojken var inte så roliga de heller. De kändes mest som trötta pop-pojkar som blivit män men inte insett det än. Eller så har de det. På scen hade de en känsla av blasé och försökte nästan ge sken av att de "skiter i vilket". Men hörrni Hästpojkar, folk hypar er, de kommer på era konserter och de köper er skiva. Lite mer kan ni väl ge?

Visst, visst musiken flyter på, svenska texter som är bra blir oftast riktigt bra som jag brukar säga. Men det är bara helt okej.

Väx upp kanske? Man kan inte leka rockig rebell hela sitt liv (eller jo vissa kan, men inte ni just nu). Kanske ska säga som Markus mamma; "spela i band är du för gammal för, livet går fort, tänk på vad du gör". Bad Cash och Broder Daniel gjorde ett bra jobb, men kan Hästpojken bli legender? Mja...

image226
Foto: Lydia Wefer

- Carro

Bomber och granater

Ikväll besökte Vapnet från Östersund vårt kära Herrgår'n! Jag hade inte hört dem tidigare men passade på att kolla in dem ändå. Musiken var svänging och allt sånt, men på scen var de lite halvkul, inte så mycket energi ni vet. De fick dock ett stort plus för sitt trevliga sätt av personalen, det är ett bra betyg det!

Om du gillar svensk pop, ta och införskaffa deras album "Döda fallet". Om du gillar Vapnet, bor i Stockholm och ogillar majeldar, så kan du se när de spelar på Debaser (vet inte vilken av dem) den 30 april!

Lyssna på Vapnet här ---> myspace.com/vapnet

image225
Foto: myspace.com/vapnet

Hej hej
-C

Ja, jag gillar Kent med

Såg dom på Cloetta Center här i Linköping för några månader sedan. Jag har alltid gillat Kent, men inte fullhjärtat utan bara gillat sådär. Jag är fortfarande ingen hardcore-fan, men de var sannerligen bra live och schysst lasershow och allt. Det enda som kändes obekvämt var när Jocke Berg gång på gång gestikulerade och manade fram applåder, det var lite tufft i början men sen blev det bara wierd.

Hursom gillar jag "Tillbaka till samtiden", den är rätt bra! Generation Ex har fastnat i mitt huvud, därför bjuder jag idag på denna video.- C

Blonde ambition

Blondie's klassiker Hangin' On The Telephone

Album: "Parallel Lines"

Året: 1978Om man ändå vore lika cool som Debbie Harry.
- Carro

Att uppleva livet på botten

Det syns inte så bra men budskapet hoppas jag går fram ändå...
Det känns sådär att bli slagen av en Marie Picasso blogg på blogtoplist.
Vi är inte riktigt "där" än, men antagligen har Marie fått vara där. Där längst upp i topp-tio.
Vi får se det från den ljusa sidan, vi ligger båda före "Skivgrisen" (som just nu ligger på en 33:e plats)

image224

Vi säger att vi är en indieblogg i ordets rätta bemärkelse - vi ligger inte på ett stort skivbolag...än

: )
-C"Jag vill inte prata med dig för att jag har en kille som är 2,80 lång..."

...och du vet ju hur fysik funkar

Dagens video spär bara på min Markus hype.
PSL filmade Laakso vid Västerbron där de fick köra sin låt med samma namn.
Glöm inte att lyssna på mellansnacket...- Carko


Jag ser dem klättra i träden för att se mer av världen

"Jag skulle springa efter men trampa snett. Ibland gör man fel. Ibland gör man rätt.
Hon skrek stanna bilen kom igen bestäm dig så jag stängde dörren o tänkte sen
O när jag tänker efter såhär långt efter så kan jag se hur fel det blev
Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel.
Lev med det..."

image222

I lördags tog Lydia, Gustaf, Ingrid och jag pendeln till Norrköping.
På Hugo's vände Markus Krunegård plattor. Det var mest mellanstadieromantik som ljöd ur högtalarna, musik i stil med eurodisko. Vi förstod att han gillar electronisk musik. Hugo's dansgolv inrymde både tjejer med alldeles för kort klänning och alldeles för mycket urrigning och killar med smala byxor kaxig uppsyn, många ynglingar, men en och annan medelålders individ och så vi. En bit in på natten spelade de "Alla som inte dansar är våldtäktsmän" och jag dunka huvudet i bordet och undrade vad jag gjorde där egentligen.
När klockan slog 12:45 och vi var påväg till tåget räddades natten då någon vid dj-båset satt på "Jag Är En Vampyr". Jag fick ett lyckorus och sprang fram till allas vår herr Krunegård och tackade så hemskt mycket för att han hade gifvit världen denna låt och han skrattade och höll med om att han hade producerat en bra låt. Sen slängde jag in ett "keep up the good work" vilket jag ångrade djupt sedan.

image223
Fotona har jag tagit.

Norrköping var värt en resa ändå.

Låten ovan heter "Ibland gör man rätt, ibland gör man fel" och är nästan det bästa spåret på skivan.

- Carro

Musik med riv i

Det är väldigt synd att danska Tiger Tunes inte spelar längre. De har skrivit otroligt sköna texter, med lika trevliga melodier som man inte kan annat än digga. Deras logga är rätt söt den, så söt att jag köpte en t-shirt med den på. Sedan gillar jag musiken med såklart (damn människor som köper band t-shirtar utan att lyssna bandet).

image219

Lyssna gärna på "Ninja and the Fish" och "Family Portrait". Det här känns lite dejá vu, har jag skrivit om TT förut kanske? Hursomhelst, hälsa på Tiger tunes på myspace: www.myspace.com/tigertunes (eftersom jag inte kan länka ordentligt låter jag bli, men ni hittar alldeles säkert fram ändå!)

image220
Samtliga bilder kommer från: myspace.com/tigertunes

Idag ska jag besöka Norrköping och dansa till Markus Krunegårds plattvändning på Hugo's!

Hej hej härliga lördag!
-Carro

Evig favorit
Så många minnen.

The Killers - When You Were Young

/Carko

Hur man får folk ur en pub vid stängning

Hallå, här sitter jag då. Har jobbat ikväll på puben, funderade på en sak när vi närmade oss stängningsdags, kommer folk att röra på sig snabbare om jag sätter på lite sämre musik?
Jag provade Avril Lavigne, men eftersom jag och öldrickarna ej verkade ha samma smak satt de rackarna kvar.
I annat fall brydde de sig inte och fortsatte smutta på sin öl.
Så nu vet jag, man kan aldrig ta för givet att dålig musik för mig är lika olyssningsbar för andra.

image217
+
image218
Foto: lundabacken.net och shoes.about.com

- C

You make me feel like the one

Jag lät last.fm-radion (ni har väl hört talas om detta bra musik-system, optimalt om du vill hitta nya artister i samma genre som ditt favoritband. All musik du spelar hamnar också på en topplista så att du och andra kan se vad du lyssnat mest på under veckan eller tillslut året) scrobbla fram låtar och artister som liknar The Kooks.

Så kommer låten "Dakota" med Stereophonics, en av mina favoriter. Kärleken kan bero på att jag under min resa i Australien köpte mig ett Singstar... jo, jag äger ett singstar. Jag måste dock påpeka att jag köpte "Rocks" för att det ligger närmast min musiksmak. Dakota är min favoritlåt på Singstar. There I said it.

image215


Jag skulle nog ändå gillat Dakota, även fast jag inte hade skrikit mig hes framför en TV-skärm (det måste se otroligt löjligt ut).

image216
Foto: www.smh.com.au

Gå in och kolla last.fm om ni inte redan gjort det, last.fm som sagt!

- Carro

Fredagsfestivalen

image214

Fredagsfestivalen

Fredagsfestivalen är nyheten för årets allkårsvecka som huserar på Växjö Campus vecka 21 (20-24 maj). Denna vecka är fylld av aktiviteter, av studenter för studenter, där Nationskollegiet står som huvudarrangör
Fredagen den 23 maj kommer Smålands nation tillsammans med Nationskollegiet att arrangera en festival som Växjös campus aldrig tidigare skådat. Festivalen ska vara som en dag på vilken festival som helst. Självklart bjuds det därför på en heldag med band i olika musikgenrer. Kvällen kommer att erbjuda artister som den internationellt kända hip-hop-gruppen Looptroop Rockers till Adam Tensta bakom hiten ?My Cool?. Jonas Game, känd från Bad Cash Quartet och skåningen Alf, båda skivaktuella, kommer även att entra scenen och sprida pop-glädje. Festivalen bjuder självklart även på lokala favoriter som Esther och The Hurry & The No Knows, tidigare kända som Shoot Charlie. I äkta festivalanda kommer en rad andra musikrelaterade aktiviteter äga rum, där bland annat den campuskända indieklubben, Sockerlobbyn, kommer att spinna skivor hela kvällen lång. Festivalen kickar igång klockan 17.00 på Amfium vid Växjö Campus och håller på till 01.00.

Det kommer att släppas totalt 3500 biljetter. 1000 st av biljetterna är planerade att säljas via Tickster på www.myspace.com/fredagsfestivalen för att underlätta för alla intresserade, men de kommer även att finnas lättillgängligt att införskaffa i några butiker i stan för 250 svenska riksdaler (info om vilka butiker kommer snarast). 2500 biljetter kommer att finnas till försäljning på Växjö Campus till ett pris av 200 kr. Dessa är tillgängliga i samband med Allkårs biljettsläpp och valborgsfirande den 30 april.

 


Jag och Gula gubben

Jag måste bara dela med mig av en skön bild, eller rättare sagt, en bild på Magnus, mig och sköningen himself; Gula Gubben. Den mest flitiga festivalbesökaren du kan finna om du letar land och rike runt. Bilden togs av fotografen Tommy SödergrenJohn Doe när Hästpojken spelade.

image213

Han bjöd på en sång när han ändå var igång och han visade också sina snyggaste klistermärken på guran.
Härligt härligt!

Jag vill också bli festivallegend...
/Carro


To come, Soff vs. Carro - recension av Hästpojken

Hultsfred festivalen har nu en turné som åker runt i landet och lyckligtvis stannar de i både Linköping och Växjö. Med sig på turnén har de Hästpojken och både jag och Soff tänkte gå och kolla konserten. I och med att vi båda ska se dem kom vi på tanken att vi båda kan ge vår sida av konserten, därmed ska vi båda recensera och sedan se hur vi upplevde konserten utan den andras åsikter i bagaget. Jag såg Hästpojken redan i torsdags, då de red förbi Herrgår'n och klubben John Doe här i Linköping. Jag förhåller mig dock tyst. Ni får vänta tills på tisdag (tror jag att det var) då Soff ska se dem på Sivans i Växjö. Vi väntar med spänning!

Info: Hästpojken är en hypad hybrid bestående av Martin Elisson från Bad Cash Quartet och Poplars från Broder Daniel. De kör på svenska och du har säkert inte missat låtarna Caligula och Shane MacGowan. Om du mot all förmodan gjort det, klicka in på deras myspace, vettja!

image212
Bild: Mia Fredin

/ Carro

Häng med i vår uppdatering!

Hallå alla trogna sockerlobbyn-läsare!
Nu har vi fixat så att ni kan se när vi har uppdaterat bloggen. Vi har registrerat oss på bloggkoll.com vilket betyder att varje vi gång vi skrivit ett nytt inlägg syns det där. Det enda du behöver göra är att bli medlem själv och lägga till Sockerlobbyn som en blogg ni vill följa, sedan är det kirrat. Lätt som en plätt!

image211
bild: aftonbladet

See The Sun - higlight på Konk

Även fast The Kooks album "Konk" var något av en besvikelse, tycker jag ändå att låten "See The Sun" är bra svängig. Sådär "kooks-igt" som det ska vara.

image210
Bild: myspace

Om ni har möjlighet, ta och lyssna på'n! Själv ska jag tentaplugga hela helgen...lite sådär halv kul.
-Carro

Kungers Kärlek Är Såå UnderbarGrymt röj!

Soff

Svettig lugg på Kungers

I helgen slet jag mig från mitt tentapluggande och åkte hem till Stockholm. Målet var Kungers konsert på Mosebacke. Efter någon öl eller drink (ungefär tre timmars väntande) ställde sig äntligen grabbarna på scen.
Tur att man har kul när Kungers spelar, annars hade jag varit surig en bit in på konserten. Men det ska jag säga, om man går på Kungers konserter svänger det och om du inte svänger med kommer du att bli mörbultad. Bäst att hoppa med för svettig blir du vilket fall som helst. Jen hade säkrat en bra plats långt fram, Linn, Soff och jag däremot hade på något vis hamnat i moshpiten... med x antal biffiga lads med mycket adrenalin. Mörbultad är det rätta ordet ändå.

soff

Kungers kör svängig ska/rock/reggae och deras musik gör dig glad. Kungers rytmer tvingar dig att röra på fläsket.
Kungers är snälla för att man fick med deras nya skiva Galaxen i biljettpriset. Kungers gör dig glad.


Kungers

Samtliga bilder har jag, Caroline Östlund tagit.

Du kan inte gå ifrån en Kungers konsert utan en svettig lugg, det ska jag säga er!

Lyssna på Kungers på myspace

/ Carro

Alla kids med stjärnor under ögonen sörjer

Anders Göthberg.
Jag vet att det hände för någon vecka sedan men jag är inte här för att upplysa folk utan mer visa att jag sörjer med Pop-Sverige. Jag är inte världens största BD-fan och jag kan inte heller alla låtar utantill men jag vet så mycket som att vi har förlorat en musikalisk talang och vän för de som funnit stöd i deras musik.

Mikaela på bloggen thegirlwiththethorninherside skrev ett fint inlägg:

"...Världen känns inte riktigt rättvis och mitt pophjärta sörjer.

På facebook skriver en kille att det är så himla typiskt att det här ska hända någon i ett band man tycker om och inte någon i ett dåligt svenskt band istället, och jag blir förbannad. Som om Anders inte var verklig. Bara en fantasifigur och någonslags bricka i ett musikspel. Som om Anders och Henrik och Theodor och de andra inte räddade livet på oss alla och fick oss att måla små svarta stjärnor på kinden.

17 år föralltid, visst är det så. Jag tror det."


image200


Lobbyn diggar Dreamboy

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg var jag på Dreamboy konsert förra veckan. Då förbandet hade ställt in fick Dreamboy ställa sig på scen och riva av låten Stars direkt. Tänk er vilket Jubel som följde. Dreamboy är bra.

Folk stod till en början en bit från scenen, men kröp så småningom lite längre fram och stämningen var på topp. Låtarna Stars och What Have I Done är riktigt svängiga, lugna Stockholm We Have A Problem som talar om längtan att komma bort är schysst den med. Låtarna finns på albumet "It Means The World To Me" som släpptes i oktober förra året.

Pågarna åker antagligen till Japan inom en snar framtid, där de fått en rejäl fan-base. De har redan ett mega-fan i form av en liten japanska som följer bandet till varje plats på deras turné. Härligt!

Om ni inte vill åka till Japan för att få se dem, ta en sväng förbi Hultsfred eller Emmaboda i sommar!
Dreamboy - Stars

/Carko

Klassiker från 2002

2002 var året då Soff och jag gick i första året i gymnasiet och febrilt försökte vinna biljetter till Hultsfred. Vi misslyckades dock. Om vi hade vunnit hade vi kanske gått och sett de här lirarna:Bob Hund - Ska Du Hänga Med? Nä!!

Vilket fredagsgung! Tack Calle som hade Hundarna på sin youtube-spellista:)

/Carro

Missa inte Krunegård!

Häromdagen släppte Laakso-sångaren Markus Krunegård sitt soloalbum Markusevangeliet. Gustaf inhandlade skivan första dagen den släpptes och nu har jag således den i min mp3. Förutom att första singeln "Jag Är En Vampyr" är skitbra, så är faktiskt hela albumet värt en lyssning! Det är en skön blandning av låtar på svenska som suger tag i din musiknerv. Och som vi har fått erfara; om musik på svenska är bra, då är det fantastiskt! Missa inte denna skiva!

Titta på när programmet PSL på Svt lät Markus åka med i deras van:Markus Krunegård - Jag Är En Vampyr

Rocken spelar ingen roll längre
- Carro

RSS 2.0