Happy Christmas your arse!

Sockerlobbyn önskar er alla en go musik jul med The Pogues!

Happy Christmas your arse!

Carro & Soff!

Familjen, helt enkelt

Tack gode Gud för att Familjen givit Sverige den bästa technon jag någonsin hört. Nu kan jag säga något jag aldrig sagt förut; Jag diggar techno...

Lyssna på onsdagens låt: "Det snurrar i min skalle"

familjen

Co0rk

Kiiill Me

Det här måste vara den bästa vinskrålslåten. Den har varit där på prispallen outmanad, i flera år. Sen är ju texten urskön.

Kiiiill meee (här skrålar man på bra!)

she saw my comb over, her hourglass body
she had problems with drinking milk
and being school tardy
she'll loan you her toothbrush
she'll bartend you party

Någon som vet vilken låt det är? Googling är uteslutet ;)

- C

Kent, ditt livs soundtrack? Inte mitt...

Nu har det hänt. Något jag inte trodde mig skulle göra. Jag har köpt biljetter till Kents turné. Kan det möjligtvis ha varit hypen kring arrangemanget, de stora löpsedlarna som blinkade i neonfärger med texten ; "Kent kommer till Linköping" som lät mig övertalas att köpa en biljett? Eller kan det vara det faktum att jag alltid älskat "När det blåser på månen"?

På något sätt känns det som jag missade deras storhetstid även fast de spelades där i radion dag ut och dag in. Jag tror att det handlar om att jag gillar deras tidigare låtar, de innan "Musik nonstop". Kanske kan jag inte direkt uttala mig om det för att jag inte har lyssnat på dem så noga som jag "borde" ha gjort. Men faktum är att jag gillar deras musik, varje gång någon spelar Kent, så är det oftast riktigt bra.

Det som ger mig problem är tid, det där som alla snackar om, tiden, hur ska jag hinna lyssna igenom hela Kents repertoar? Nej, nu ljög jag. Jag har nog tid, för alla kan ta sig tid. Hursom, måste jag nu iallafall lyssna in mig lite mer. För det vore väl löjligt att gå på en Kent konsert, med hundratals röster som sjunger med i varje textrad, och jag som står där och låtsas sjunga (lalla laa laaaalaa, mycket fånigt!) eller bara står tyst. Oh no, that's not going to happen, believe me!

Konserten i Linköping är den 7 februari, dock är nog alla biljetter slutsålda. Fick du en biljett? Då ses vi där!

image154

Hittade en random bild på ett dansband som hette Kent (Rogers), så den får vara dagens inläggsbild.


-Carro

M.I.A. D.I.H. (Does It Herself)

Under första timman på John Doe i torsdags satt jag och Lydia och åt Hot Snacks i godan ro. Plötsligt spelar djn en av de svängigaste låtarna jag hört på länge, med snyggt beat och luriga pistolskott i refrängen, kan man inte bli annat än hooked. Därför blir utser jag:

Paperplanes med M.I.A.

till dagens till och med helgens låt.

image153


tjoo
C

Järven skymtas i Hg-skogen

Hallå Hej!

Om man bor i Linköping och inte har något speciellt för sig (som att gå Luciatåg) eller kanske möjligtvis älskar Anna Järvinen, då kan man stappla in på studentpuben Herrgår'n i Ryd. Anna har nämligen förärat klubben John Doe med ett besök ikväll (13/12), då det även är säsongsavslutning.

image152
Foto: Kristian Bengtsson

/CarroIf you can't do it yourself, borrow from someone else...

Jag satt på bussen till Norrköping idag och kontemplerade. Min mp3-spelare är full av covers och de flesta är rätt välgjorda. När jag tänker på det har många mer up-beat låtar gjorts lite mer singer-songwriter-iga, undrar hur det kommer sig. Hursom, jag har iallafall sammanställt en lista med covers jag gillar: (orginalgruppen finnes inom parantesen)

Heartbeats - José González (The Knife) - Välkänd i och med att låten såldes till Sony och hamnade i en reklam film karakteriserad av färgglada bollar som studsar nedför en gata.

Blitzkrieg Bop - The Films (Ramones) - En släpig version av orden ´hey ho. let's go´...

Hey Ya - Mat Weddle från Obadiah Parker (Outkast) - En myspys gubbe med skägg sjunger en myspys version i sann singer-songwriter-anda.

Det här är en av mina all-time-favourites (Tack för tipset Gus!)

Firestarter - Jimmy Eat World (The Prodigy) - 90-tals klassiker i en något dämpad takt och utan de psykedeliska ljuden i bakgrunden, värd att lyssna på, väldigt olik orginalet. Här hör man faktiskt texten...

image151

Det här är en cover! En gigantisk en, hoho.

Lusselelle, lusselelle...
/C


We are your friends

John Doe 15 år var gutt!

image150


Thank God for John Doe and guest Magnus Carlson. He is magnificent! Here's why:Var tvungen att filma!

Fredagens tack går till Atmosfär, för att stället rocks your socks off!

/C

RSS 2.0