Lina + Mott = underbart

Förutom mitt musikintresse, finns en annan fascination, fotografi. Jag går ständigt runt med en kamera i väskan och jag inbillar mig själv att jag ser mitt liv i fotgrafier.
Fotografi och musik funkar väldigt bra ihop, det gör livet vackrare på något vis.
Lina Scheynius's bilder komplementerar min musiksmak utomordentligt.
Hon har en skön känsla i sina bilder. Hon fotar enkla ting men uttrycket blir annorlunda, melankoliskt och allt annat än vardagligt.

Titta gärna in på hennes hemsida www.linascheynius.com

Linda Scheynius http://www.linascheynius.com/
Foto: Lina Scheynius

När ni ändå tittar på något vackert, kan ni passa på att lyssna på något bra:
Mott The Hopple - All The Young Dudes

Carry the news!
Carro


Juno

Juno är min idol, fo schizz...

juno

...sen har ju filmen en av de bästa soundtracken jag har hört på länge!

Lyssna lite här: Moldy Peaches

Och Se den!

() ()
( '.' )
( " ,)* / C

Ska du fira in våren på Coachella?

Den 25 januari släpptes biljetterna till Coachella Festivalen i Kalifornien. Förra året hade jag gjort vad som helst för att kunna åka dit och hänga, men i år är jag inte alls övertygad. Tyvärr.

Deras headliner är Roger Waters, den gamla Pink Floyd räven. Han var ju på Roskilde för två år sen, visst har han med PF producerat ex antal bra låtar, men sen står även Jack Johnson, Portishead och Kraftwerk som headlines.
Det känns inte ett dugg färskt.

För nästan exakt ett år sedan (idag är det 88 dagar kvar till festivalstart) skrev vi på Sockerlobbyn om Coachella, då visade arrangörerna prov på riktig bandbokningskonst! Läs om det här - Festival=Öken?

Jag fann dock några guldklimpar längre ned i mindre textstorlek;

Sockerlobbyn gillar; The Verve - Death Cab For Cutie - Justice - Rilo Kiley - M.I.A. - Vampire Weekend -

♦ Extra Glada nyheter för Sockerlobbyn-Sofie: Chromeo - Kate Nash - New Young Pony Club - Calvin Harris

Något för Linn; Cold War Kids - Jamie T

Skandinavien har sina representanter alright (necesserily not my favourites); Turbonegro och 120 Days (N), Shout Out Louds - Jens Lekman (S + favoriter :) och I'm from Barcelona (S).

Kolla själva och se om det är något ni gillar :D

image162

Checka också in ökenfestivalens hemsida - http://www.coachella.com/

88 dagar 11 timmar 4 minuter 25 sekunder...
kvar till 2008 års festival start!

/C
The sixties really got me...

Satt och snickrade ihop blandskivor med 60-tals musik häromdagen med min vän F. Jag blev på något sätt musikansvarig för vår tacksittning med temat... tadadaa 60-tal. Jag och F fick efter mycket om och men till två skivor, en poppig och en rockig, kanske överkurs med skivor som egentligen bara ska fungera som bakgrundsbrus i sittningssalen, men bättre med tanke bakom.

Jag diggar 60-tals musik, framförallt samtliga band som höll hov på Woodstock (-69) men i mina yngre tonår var jag insnöad på Motown med Supremes högst på topplistan. Det var väl också lite så vi delade upp det, tidigt 60-tal fick fungera som popskiva och sent som rockdelen. F är svag för Pink Floyd och ville väl egentligen ha en skiva endast med dem, det bekräftades ytterliggare med att en Pink Floyd poster var det första man såg när man steg in i hans lägenhet.

Första resultatet blev en blanding av Beach Boys, Supremes, Marvin Gaye och några andra lirare. Den är rätt feel-goodig, vi tog några Beatles-låtar (eller Paul McCartney-låtar som F underströk) också.
Den rockiga fick lite Bob Dylan, Pink Floyd (of course) och lite mer Beatles (John Lennon låtar som F ännu en gång underströk).

Igår hade vi sittningen, dock kom inte skivorna till så mycket mer användning än till fördrinken. Och mellanfesten:D
Min klassmate C hade också gjort en skiva för att vara schysst, så den rockade vi till!

Skönt att sittningen nu har varit, lite stressigt, speciellt när man ska stå och jyckla inför alla peeps, men en jäkligt kul sittning, indeed!

Summa sumarum; Vi får icke glömma att 60-talet producerade en mängd sköna låtar!

Over and out!
C

Lax

"Nee, det är godare med lax!"
Isa

image161
Bild: lastnightsparty

Bisous
Carro

True that...

Denna sköna bild från lastnightsparty.com säger allt:

Ilove

puds
C

The Cribs i mitt crib

Vad gör man på en söndag? Jo, man lyssnar på The Cribs hos Gus. Vi hörde dem först på Carlings av alla ställen, killen i kassan blev helt lyrisk när vi frågade vilka det var som spelades "De är skitbra!". Jovisst, är de bra! Men någon så entusiastisk på Carlings har jag aldrig sett, good going fella!
Syskontrion The Cribs (nästan som Hanson fast bättre :P) från West Yorkshire har för övrigt släppt tre skivor, den senaste i juli 2007 och går under namnet "Men's Needs, Women's Needs, Whatever'". Bandet ska tydligen vara goda vänner med Kaizer Chiefs och det har hänt att de har gjort covers på varandras låtar och Ricky Wilson (KC) har beskrivit The Cribs som

"one of the most under-rated bands around"

(källa: http://www.lastfm.se/music/The+Cribs/+wiki).

Cribs har turnerat med både Death Cab For Cutie (i nordamerika) och Franz Ferdinand, ett väldigt plus i kanten. Just nu är de ute på NME Awards Tour 2008 i Storbritannien.
För att Cribs är sådär skönt indiesvängiga bjuder jag då därför Eder på en video från senaste albumet.

Men dessförinnan vill jag tipsa om låtar som jag gillar med The Cribs:
Our Bovine Public (sjukt energiska gitarrer!)
Men's Needs (i refrängen skriker sig sångaren nästan hes när han vill understryka att män också har behov., men de är giriga..:)
Men the alltime favourite måste väl ändå vara
Moving Pictures som nedan finns som video!


The Cribs - Moving Pictures

"Fantastiskt att någon uppfann att man skulle ha handtag på toalettpappersförpackningarna"
- Okänd

Sunday, bloody sunday,
Carro

Tegan and Sara

Kanadensiska tvillingparet Tegan and Sara är 'ena gamla godingar för sockerlobbyn-crewet. Det var lite som att Isa tog med sig dem i bagaget från Montreal för ett par år sen. Hösten 2004 gick vårt gäng runt och nynnade på "I know, I know, I know" och denna goding:


Walking With A Ghost

T&S släppte sin första skiva 1999 och fick namnet "Under Feet Like Ours". Walking With a Ghost finns på skivan "So Jealous" och paret släppte under förra året "The Con" (co-produced av två av killarna från Death Cab For Cutie, kan det bli bättre?!), sammanlagt har tjejerna producerat hela fem skivor under sin karriär. Kolla in dem, it's good stuff I tell ya!

/C

Ett band på bettet...

Min rara far gav mig en prenumeration av Svenska Dagbladet så att jag kan återgå till att vara den upplysta kvinna jag var när jag bodde hemma. Jag tycker att SvD Kultur har riktigt intressanta reportage och bilderna är väldigt inspirerande med sköna vinklar. Mitt innehav av tidningsupplagan har även lett mig till att läsa nätupplagan där jag hittade Kristin Lundells nöjesblogg. Hon har alltid bra musiktips som kan förgylla ens dag, se bara här vad hon rekommenderade:Bandet heter Vampire Weekend och är ett gäng sköna lirare :)

vampire
Sköna Ezra utan skor! Foto: flickr.com

All that jazz
C

Install Tunstall

Det blev två dagens låt idag, eller njae, klockan är ju över två nu så då räknas det inte egentligen... : )

Anna-Lena hjärtar KT Tunstall

♥Here's why♥:
Loovely for sure!

Kram A-L aka C

Aldrig har väl ett dubbelnamn varit så hett

Dansa loss hela natten till Ida Maria!
Vet inte om Soff redan har skrivit om Ida Maria här, men jag tror inte det. Det var iallafall hon som tipsade om denna underbara sångfågel.
Ta en lyssning till pampiga OhMyGod

dansa
Foto: thecobrasnake.com

http://www.myspace.com/idamaria


Gör't!
C

Dags att vakna upp ur komat?

Dagens låt är redigt bra vet ni! Lyssna på
Girl In A Comas låt Their Cell

giac
Bild: girlinacoma.com

Lovely
C

RSS 2.0