Klart grabben ska få en slott

Nu postar jag ännu en video med Crystal Castles. KLart ni ska få höra mer av det goda. Denna låt heter Crimewave.


Too many *****Kolla i HD-kvalité.

Andra klassens medborgareJag blev utkastad från (stilsidan) lookbook.nu, what rebel I am.

Egentligen blev både jag, Linn och Sofie utkastade, just för att vi är tre, man får bara vara en.
Bäst att jag håller mig till musiken istället då.

Kvamligt men behagligt

Som titeln förtäljer pratar jag väder. Real life story:  Vårens första solstrålar väller över mig medans jag sitter på vid en av bänkarna på campus, näsan har jag långt ned i min bok. Lydia talar om fräknarna som hon fått på sin näsa (så många du kan räkna på ena handen) och CM spelar Petter för att promota sin fest. Om jag hade fått välja skulle vi lyssna på Handsome Furs.

Real life story. Mitt liv.

Den 7:e maj smäller det till, Handsome Furs åker långväga till Linköping (från Kanada). Vi kommer att ha en förfest i utepuben på [hg] i Ryd från 15.00, passa på för det här är sista John Doe denna säsong. Shit, glöm att du ska missa det här, det är ju en av sångarna från Wolfparade!! FFS.

Tack och hej.

Jag frestar med HF och deras låt Radio's Hot Sun.


crystal castles

crystal castles is the shit!
Klubb Din Mamma ikväll på NH, gillar du Love Is All? Gå dit för bövelen!

Ursäkta mig min herre...

...ursäkta mig damen, men jag måste bara säga att den här låten är så jäkla svängig. Eftermiddagslåten på fredagen (och vi vet ju alla att man bara kan ha en eftermiddagslåt)? Ja, jag måste nog säga det. Känner ni det perfekta beatet, det går inte att stå still, prova själv; stå emot frestelsen.Jag gjorde en mixskiva till John Doe igår om jag hade varit tvungen att spela innan bandet, Lydz hittade en gammal soulblandning som vi lyssnade på istället och sedan kom Nico och snurra skivor. Hursom, är första låten på min mix denna låt, den tredje är en bollywood-inspirerad låt om en typewriter, det var i och med den senare låten som jag insåg att jag aldrig kommer att kunna spela den här skivan utanför mina egna lägenhetsväggar.

/C

SKWBN + Cut Copy

Nej, det är inte någon match-made-in-heaven-remix jag ska berätta om. Jag ville bara ta upp två band idag:

Igår var Suburban Kids With Biblical Names på [hg]. Har inte sett publiken dansa så mycket på länge, det var riktigt bra. Jag hamnade dock en bit bak med C.Ljung som skötte ljuset, sedan lyckades jag hamna brevid två av de längsta personerna i lokalen (ja, det finns en chans). Hursom uppskattar jag alltid band som har annorlunda instrument som ex. trumpet (SKWBN). Mycket sympatiskt band med, det uppskattas alltid, jobbet blir mycket roligare då. Efter bandet spelade Christian Lilja alternativa hits så att säga, Jag Är En Vampyr fick mig och Lydz att dansa och Joy Division -hur kunde jag glömma? Jag är så förutsägbar. Jag tycker att ni ska gå och se SKWBN om ni har möjlighet, jag blev faktiskt glatt överraskad!

Dagens förmiddagslåt är Lights and Music med Cut Copy. Hör nedan.

Röyksopp 2.0

Röyksopps skiva Junior finns ute nu (om jag har fel har jag varit för lat för att researcha). Jag diggar verkligen vad de gjort tidigare men allra mest gillar jag nog ny singeln Happy Up Here som du kan lyssna på nedan i "marching band"-version.

Riktigt dansvänligt.

Bandet kommer även att släppa en storebror-skiva inte helt oväntat kallad Senior. Spännade grejer.

Här är Röyksopp + Lykke Li: Videon hemmagjord av nån snubbe som diggar Sega Mega Drive?! Kommer någon ihåg Sonic? Om ni gillar't, håll tillgodo; en hel video från tv-spelet.


RÖYKSOPP enligt FRÄLSNINGSARMÉN


Happy Up Here (Marching Band Version) from Röyksopp on Vimeo.

500 days of summerJag avgudar Zooey Deschanel, därför kan ni räkna med att att jag ska se 500 Days Of Summer.
Är för svag för den här typen av filmer, sob sob.Back to business, back to basics, back to black

Nu är jag tillbaka killar och tjejer!

Istanbul bjöd på mycket fint, som rostade kastanjer och måsar i stekpannor, annorlunda. Visar någon bild någon gång.

Men så, nu vet ni att er vän i Sockerlobbyn är tillbaka och out and about i Linköping.
'

Glöm inte Suburban Kids With Biblical Names nästa torsdag!"!!!11Ett

Istanbul Istanbul Istanbul

Istanbul Istanbul Istanbul -  så står det på min Facebook-comment. Japp, så fröken ska ut och resa. Om ni undrar varför kan ni kika på comeonlou.com. Svar på allt möjligt finns på comeonlou, ja sannerligen.

  Jag tar på mig seglarhatten och sätter mig vid rodret på torsdag och styr skutan mot sydligare breddgrader. Tur att jag har två sjömän vid min sida.
 
Jag viker ut min loggbok när jag är åter på torra svealand.

ps. jag kommer aldrig att lägga ut en till bild på mig i den här hatten så håll tillgodo landkrabbor.

... I crack myself up.Music gets me off

Too much info. Här är en bild inifrån Hg's DJ-bås. Lite backstage bilder är väl alltid lite snaskigt. Denna bild tog jag den kvällen som Franke spelade, den så fint nedklottrade A4-sidan visar Axels önskelista. Skivan över är bara dekoration alternativt så råkade den bara ligga där men mitt fotoöga ser konsten i sammanhanget.


Foto: Caroline Östlund @ John Doe


Här låtsas jag vara dj, vad är det man brukar säga? Fake it 'til you make it. Jag ser riktigt finurlig ut, vilken skojare va? Jag har ju inte ens några hörlurar att hålla in, här håller jag bara för mitt öra. Jag kanske inte gillar vad jag spelar. Näej, just det, det var ju Erik och Axel som spelade.

Ps. Tack för middag och sällskap mam och pap + gus. Det gör vi om snart.

John Does två sista konserter
Franke har du tyvärr missat om du inte var på John Doe förra torsdagen, dock har du tid att se både SKWBN och
fantastiska Handsome Furs som åker ända från Kanada för att spela i Linköping (även Stockholm och Malmö, men det är oviktigt).

Vi planerar en alldeles speciell förfest till Handsome Furs så ställ in på att gå, annat vore dumt.

7 maj är alltså sista John Doe för säsongen, sedan får alla vänta snällt till hösten. Så, pass då.

som en tavla

Hej. Idag lyssnar jag på Portrait Painters på Spotify, de har endast en låt uppe; Forgive/Forget.
Om och om igen.


Foton: www.myspace.com/portraitpainters

Flamman sjunger ut

Var på Flamman (studentställe i Linköping) igår för första gången på år och dar. Anledningen ligger i att alla studentställen är gjorda av samma skrot och korn och skrattretande många som går på ställena lever upp till studentklichéen bara genom sin uppenbarelse. Ja, sanningen är att jag är jäkligt trött på studenter och studentlivet.

Från studenter kan ni frekvent höra citat som "åh, det är så synd om mig, jag har inga pengar" (men tänk då ett varv extra på gymnasieungdomar, de arma stackarna de lever på endast två tusenlappar + mammas hemlagade mat och ser rätt glada ut ändå), "jag har så mycket att läsa, har tenta på fredag" (tänk på gymnasieungdomar, för dem är 50 sidor en riktig pest att läsa inför ett prov)  och klassikern "jag får inte åka hem över påsk för jag har seminarium" (ja, här hade ju gymnasieungdomarna lite röta, de får ju faktiskt ledigt, men stackars studenter ni ska tänka på att när ni kommer ut på arbetsmarkanden aka den riktiga världen då får du be om långledigt.) Studenter har det rätt så fantastiskt bra egentligen. Vi vet ju alla att det är mest synd om gymnasieungdomar. Där lyckades jag driva med både mig själv (student) och, you said it, gymnasister.


Samtliga foton: Caroline Östlund


Nu till det intressanta med det här inlägget; Flamman och varför jag var där. Svaret stavas indieallsång.

En rip-off på den mycket populära indieallsången som Debaser har kört under några somrar i Stockholm. Eftersom jag och Lydia var på en allsång förra sommaren var vi mycket förväntansfulla. Köade rätt tidigt för att komma in eftersom Facebook visade 134 attending (wow!). Kom in tillslut, tog en öl, kikade i sånghäftet man fått i entrén och snackade skit. Lydz och jag hoppades på favoriter som Love will tear us apart och There is a light that never goes out, självklart är de låtar med längst titlar de mest intressanta. Hulkade lite för att de lagt in Sex on fire, inte för att låten är dålig utan för att Kings Of Leon blivit så stora att skrålande och salongsberusade studenter sjunger med i en vräkig karaoke-version. Det gör lite ont i mitt hjärta nu.Sedan kickade kalaset igång, riktigt bra husband (trots att jag kallade deras produkt en vräkig karaoke-version i all vrede) och rätt bra stämning i den svettiga lokalen. Lite missförstånd här och där (då den ena allsångsledaren/sångaren glömde säga vilken låt som skulle sjungas vilket ledde till att låten började spelas och folk febrilt letade i sitt häfte efter rätt titel) och att den andra sångerskan vrålade i lite för höga toner att så att alla andra var tvugna att lägga sig på samma nivå, hon lät jäkligt bra men det överröstades dock av publikens halvdana falska sånginsats. Overshooting så att säga.Jag tyckte att det var rätt roande och initiativet var välkommet, men sanningen är att varken The Smiths eller Joy Division spelades vilket var lite tråkigt. På plussidan trodde jag aldrig att jag skulle vråla till Sex on Fire med halva mitt svettiga universitet på Flammans dansgolv.

Förortskids 23/4

These bastards are coming to John Doe in the end of April. Don't miss.
Det var för våra engelsktalande läsare, ej konfirmerat att jag har några sådana.

För resten kan jag meddela att Suburban Kids With Biblical Names kommer till John Doe, Linköping i slutet av april.

Lyssna med fördel på videon nedan som innehåller deras hit, Rent-A-Wreck.


Glas i fågel och nu i falukorv

Helt uppåt väggarna, jag fick inte köpa kyckling för Lydia för att det hade hittats glas i förpackningarna. Istället för frusen fågel köpte jag mig en falukorv till middag. Idag får jag höra att korven också har haft glas i sig. Borde jag vara orolig nu? Jag som ätit falukorv till lunch och middag två dagar i rad (ja, vilka matvanor).

Hursom innan min hyresvärd stormade in i min lägenhet för visning utan förvarning lyssnade jag på Kate Bush.
Wuthering Hights är lite creepy, men jag lyssnar på den ändå.

Javisstja, FRANKE på John Doe idag. Kom förbi!
80 kr
Herrgår'n i Linköping.

Kom igen alla gamla rävar, jag vet att ni vill.

RSS 2.0