Äsch, screw it...

... jag åker till Bryssel, Luxemburg och Amsterdam någon vecka.

Jag lyssnar just nu på :Nu ska jag köpa mig en MP3-spelare så att jag kan slippa alla CD's som jag måste bära runt på.

_C

Favorit i repris

Detta är ett inlägg från i somras då sockerlobbyn var på Arvika. Kolla in det igen vettja.

Här kommer några fler inzoomningar från konserterna på Arvika.


Markus Krunegård @ Apollo  Foto: Caroline Östlund ©


Kent @ Vintergatan  Foto: Caroline Östlund ©


Death Cab For Cutie @ Vintergatan  Foto: Caroline Östlund ©

Carro

Ja, Parken är väl rätt bra...

Jag ska ikväll fatta mig kort: Javisst, Parken är rätt bra! Lyssna på musiken nedan om intresset skulle infinna sig. Det kan hända att den andra videon är oerhört tråkig men lyssna på den istället för att glo.

1. Jag har varit vilsen Lisa
2. Åt Helvete Med Himlen- (

Självuppfyllande profetia?

Jag gjorde precis vad jag hade skrivit i rubriken till inlägget om att komma försent. Jag tappade min vante :/ Jag tappade båda först, jag skulle åka campusbussen till skolan och insåg att jag tappat vantarna. Fick be chaffisen att stanna och öppna dörren för mig. Där på den höstblöta marken, brevid några solkiga lövrester låg den ena, men jag kunde inte be chaffisen att vänta längre så jag tog med den vante jag hittade och surade lite på bussen.

Kan det ha något att göra med att jag skrev det där inlägget?

Ouch! Jag trodde att man skulle ha yttrandefrihet utan att straffas.


En dag på Roskilde 2007

Tittade på gamla bilder från Roskilde Festivalen 2007, tänkte dela med mig lite av mina foton. Såhär såg det ut i sockerlobbyns läger. Det hade gått några dagar och leran hade kommit för att stanna, Isa kom till campet den dagen och vi bestämde oss för att ha en liten fest. LInn och Soff gick och köpte partyprylar och jag mötte upp Isa. En äkta festivaldag i leran...

(Samtliga bilder är tagna av Caroline Östlund. Om du vill låna måste du länka till vår blogg!)


Isa kånkade på...


... i leran...


...i campet var det röjigt...


...men inte med någon härlig Lykke Li-sång med den där megafonen...


...vi käka tårta istället.

Roskilde 2007 var inte bara ett helvete!

xoxo
- C

oj, men ursäkta, bussen var försenad. jag tappade min vante.

Jag är en tidsoptimist, jag har alltid varit den i mitt kompisgäng som kommit försent, typ 95% av gångerna vi ska ses.
Sedan började en ny era i mitt liv, jag började plugga, på Uni träffade jag otroligt nog folk som var sämre än mig på att komma i tid. En konstig upplevelse och plötsligt har jag blivit snäppet bättre på att komma i tid.

Därför skulle jag vilja dela en sån här till C och H. Varsågoda, lika bra att ni har en var!Om ni skulle känna er manade att köpa en sådan, klicka här!

- C

Men herregud, kan inte du bara gå hem?

"Ehhhh, du är jättesnygg!"
"TACK!"Vill du se med dina egna ögon?

Remixes and shit

Jag gillar Lykke Li + Jag gillar CSS = Jag diggar remixen CSS har gjort av Little Bit.

Lyssna lyssna lyssna.


Foto: Caroline Östlund (don't touch)

- C

Electro and other shit.

-Diggar du electro?

-Mja, jag vet inte riktigt.

Jag gillar electro i vissa mängder. Jag sitter inte direkt och lyssnar på det i hemmets vrå, förutom Justice och sånt skit. Undrar om det kan ha med att göra att jag inte är så mycket för åttiotalsmusik och techno, känns bara som att de har med varandra att göra.
Denna söndagmorgon har jag dock lyssnat på The Bloody Beetroots. Det svänger lite då och då, men det är så jäkla mycket upprepningar och ibland rätt osköna beats. Andra gånger är det fantastiskt och rentav mäktigt!

Jag fastnade för den här remixen av Timbalands Miscommunication.
- Carko

nattmusik

Familjen, jajaja! Dansa till Familjen såhär på morgonkvisten!Kom säger dom = låten

- Carro

Utväxt.

The blonde is back.

The blonde hade under en längre tid en sambo som var lite mörk och svettig. Nu är sambon borta.

Nu är the blonde, helt blond igen. Hade utflyttningsfest för sambon igår. Idag firar vi att vi fick biljett till Bryssel.


Tur att skype finns

Återinstallerade Skype på min dator idag, jag och Soff hade sockerlobbyn-konferens. Vi pratade om allt utom bloggen, eller jo vi pratade lite om lejonfilmen jag har lagt upp. Fina grejer det, nästan så att man fäller en tår.

Soff bor i Amsterdam för tillfället, om några veckor blir det att hälsa på. Vi kan kalla det sockerlobbyn-konferens.

Lydia berättade förresten nyss att hon skulle lyssna på en sista låt innan hon gick till sängs, jag gjorde det samma:
Valde en låt som jag spelade  i min silvergrå CD-spelare när jag tyckte synd om mig själv i tonåren.
 Sob sob. Jag var helt insnöad i amerikanska "melodiska rockband" (så heter det enligt det alltför pålitliga siten wikipedia), Creed, Nickelback, 3 Doors Down, Live, Goo Goo Dolls och sånt skit. Allra bäst var nästan Lifehouse, därför valde jag att gå ned memory lane och lyssna på love-sob-låten "You're All I Want". Tror skivan heter No Name Face (jag skojar inte när jag säger att jag slet skivan med hälsan).

Läste nyss att sångaren spelade in skivan när han var 20 år, jisses, han låter som 30 minst, gedigen röst.
Oss emellan, jag ryser nog fortfarande lite när jag hör introt.

Håll tummarna för mig imorrn förresten; statistik-tenta.

-C

Det finaste...

Jorå, jag gillar inte bara statistik (ibland), jag gillar låten The Nicest Thing med Kate Nash. Låten får mig att tänka på musik som jag lyssnade på väldigt mycket för många år sen. Speciellt introt gör att det slår lite slint, det känns som att fiolerna knackar mig på axeln och får mig att tänka på riktig genuin singer-songwriter musik. Sånt som jag lyssnade mycket på i gymnasiet. Jag tror att jag fortfarande gillar det.

Klicka här och lyssna, ni kanske gillar den med!

Jag är så trött så trött ska ni veta, nästan så trött att jag nästan tror att mina ögon ska falla ut ur skallen

Det är roligt att vi på sockerlobbyn-red inte har fixat så att man kan se en hel rubrik om den är längre än en rad. Ni skulle allt bra vilja veta vad som stod där uppe, va? (Ja, ni kan ju faktiskt kolla till höger i rubriklistan.)

Gillar ni statistik?

Som i grundläggande kurs i statistik på universitet. Jag kan dra likheter mellan mina mattelektioner i gymnasiet och självstudier i statistik. Det är ett helvete när ditt svar och boken facit är olika, men rätt kul när det väl träffar rätt. Ja, jag skulle nog nästan kunna ha statistik som hobby om jag hade rätt hela tiden. Jag skulle dock inte få bli statistiker och gå med i deras sektionsstyrelse för Lydia. De heter nämligen Stalin. Synd att inte alla som läser den här bloggen bor i Linköping, mitt nästa nummer av sektionstidningen har en ytterst intressant debattartikel angående studenters sätt att ta sig friheter.
Att det är en "rolig grej" att exempelvis kalla sin styrelse för Stalin. Undrar vem som kan ha skrivit texten...


www.bbc.co.uk

Om jag nudå ska härleda det här inlägget till musik så kan jag tillägga att vi även på campus har en kör som kallar sig Röda Arméns Gosskör. Det ni, hur pk är det på en skala?

Politik, politik, politik.

- c

Wildlife storyTyckte att det här var rätt fantastiskt!

-C

Sjöbörn - ja tack

Var på John Doe härom veckan. Seabear och Borko spelade, det var riktigt bra! Folkigt och svängigt. Nu förstår jag varför jag alltid går på John Doe, de har ofta riktigt bra bokningar!

Sedan har ju Seabear en av de schyusstaste t-shirtarna i musikbranschen (och vi vet ju alla att jag samlar på band-tees!). Jag fick dock gå tomhänt hem för att min studentkassa håller mig tillbaka. Sedan har jag alldeles för många t-shirtar som bara hänger hemma och dammar.

Ta och lyssna på dem! Lyssna då lite extra på Seabears låt Arms.

- Carro

Detta är riktat till er, Sockerlobbyns allra trognaste läsare:

Vänner och bekanta,

Sockerlobbyn är en liten blogg, men vi har några stycken trogna läsare som tittar in varje dag och läser inläggen.
Tack snälla ni, roligt att ni läser!
 
Sofie och jag startade den här bloggen för att vi ville ha ett medie att uttrycka vårt stora musikintresse i. Mediet blev Sockerlobbyn. Vår grundtanke var och är att vi berättar om musik som vi själva gillar och försöker göra det utan att vara pretentiösa eller seriösa. Om vi någon gång framstår som detta förstå att vi allt som oftast har en sarkastisk underton, humor är vårt bästa vapen i den här bloggvärlden.

Antalet inlägg pendlar ofta, vi är två personer som tenderar att fokusera på en eller två saker och lägga vår själ i det. Ibland är det bloggen andra gånger inte. Om man tänker efter så är en blogg inte något att prioritera projektmässigt om du inte har en väldigt bra idé och schysst marknadsföring. Vad egentligen ville säga var:

Status: Jag tror att Sockerlobbyn kommer att gå en ljus framtid till mötes. Vi fortsätter blogga så länge det är roligt och kanske övergår sockerlobbyn till framtida projket inom andra medier.

 Till er läsare - Vill ni att vi ska ta upp något specifikt är det bara att kommentera!

Om ni skulle vilja veta när vi uppdaterar bloggen, prenumera på vår blogg i bloggkoll.se.      

Hey Ho, let's go!
- Caroline

Bob Hund = hustomtar

Jag gillar Bob Hund.

Det är sådana killar som jag gärna skulle kunna ha som hustomtar, ja, små skånska män i vitt. Vi kan titta på tv tillsammans och de kan komma med fyndiga kommentarer och jag kan fnittra åt dem. Om det någon gång skulle prassla under min säng skulle jag inte behöva se efter för jag visste att det bara var tomtebandet och som spelar canasta.

Alternativt kunde Thomas Öberg vara den roliga farbrorn' som hälsar på lite då och då och fikar. Kafferep.
Han är för övrigt en av de få personer som kan bära upp ett par vita byxor snyggt, förutom Skog då. Det förstnämnda faktumet påstår Gustaf är sant, jag tror honom faktiskt.Bild: Martin Kaan

Lyssna på Bob Hund här.

- Carro

Min egen festival...

Här är min dröm festival just nu, jag har kirrat lite med Adidas festivalspel (en riktig festivaljunkies måste ;)). Det enda är ju att man inte får välja vilket band man vill, utan från en lista. Spännande dock. Man kan gå in och rösta på min festival också, gör det! :D I'll be a happy sailor then.Good fellows! Hörs i veckan,

Carro

The importance of being idle (så enkelt var det)

Jag diggar Oasis. Jag diggar deras video till låten "The Impostance of Being Idle". Here goes:/ Carro

Javisst, Kristian Anttila, ja!

Glömde nämna att jag var och såg Kristian Anttila förra torsdagen. Jag fotade för en studentsite som heter studentnatt, klicka in och kolla vettja. Jag stod i valet och kvalet mellan The Embassy på klubben John Doe (LKPG) eller just Kristian Anttila på Klubb Republik (NKPG), som ni förstått valde jag Anttila.

Ja, jag är mer trogen Anttila just för att jag blev så glatt överraskad på årets Hultsfred festival. Så glad att jag gick och köpte senaste skivan "Lille Napoleon" direkt efter att jag kom hem.Foto: Caroline Östlund för studentnatt.se

Ikväll ni, då blir det John Doe igen, Seabear spelar!

-Carro

Det var en gång Sigur Rós...

Jag har sett dem en gång. De där Sigur Rós. På den tiden (Roskilde festivalen 2006) förstod jag nog inte deras storhet, inte alls som jag förstår det nu. De var riktigt bra där klockan 2-3, men jag hade mycket annat att tänka på den natten. Om det är något band jag kan bli tagen av är det Sigur Rós. Islänningarna har skapat en helt egen genre, drömsk falsettsång med all världens instrument som tillsammans skapar en enda märkvärdig men sagolik soppa. När man väl börjat lyssna på dem går det inte att sluta. I'm a Sigur Ros-addict, and I'm proud.

foto: aimestreet.com

Jag har under den senaste tiden haft dunkande rock och pop i mina hörlurar, men nu får det var nog ett tag (undantaget Laaksos låt High Drama). Jocke skrev ett svar till mitt inlägg om min väckningssignal (Ram Di Dams Chances) och berättade att han vaknade på bästa sätt med Sigur Rós låt Vaka i sin mobil. Kan inte tänka mig något bättre just nu.

Här nedan bifogar jag en video med Sigur Rós, det är en del av en dokumentär "Heima". I den här dokumentären har man följt bandet runt Island sommaren 2006, då de spelat ett antal spontana konserter på olika platser runt ön. Lyssna på deras sköna dialekt, men glöm för guds skull inte att lyssna på denna fantastiska musik.Be well,
Carro

RSS 2.0