Shout Out Louds och Japan

alla vet att inspiration föder ännu mer inspiration, idag blir det minst tre inlägg i och med detta.

A Hard Rain In Tokyo

Shout Louds

 

Kawaii!


Munnen full med skit

Gustaf hade visst hittat en ny Kashmir låt, väldigt fint! Det är tack vare Gustaf som jag lyssnar på dem, han är hardcore-fan, eller var iallafall, jag kan inte säga att jag vet längre. Lyssna på dem nedan, låten heter Mouthful of wasps.bloc party...

...är fasligt fina. Har jag sagt att jag lyssnat på Intimacy dygnet runt i flera veckor? Signs, snälla lyssna på låten Signs.

Btw, jag har två tennisbollar i halsen, det är rätt skönt att vakna med en sådan härlig halsont, varje gång man sväljer känner man verkligen att man lever.


LL

Lykke Love - på Coachella i april i år.


Kryper till korset

Nu ni! Har äntligen hittat ett nytt band som jag totalt fallit för, jag föll platt på marken när första ackordet ljöd ur högtalaren. Detta är självklart ett nytt Brooklyn band men det är inte i närheten av MGMT eller Amazing Baby på det där elektroniska viset, nej för bövelen, Alberta Cross är ren och skär dunderrock med influens från 60-tal och 90-tal. Jag jag tackar och bugar och glider iväg till Debaser Slussen den 5 december. Nu är jag faktiskt extra glad att jag bor i Stockholm (tro det eller ej så längtar jag tillbaka till Linköping lite då och då), här har vi en riktig musikscen. Alberta Cross är som jag ser det bestående av sjukt snygga gitarrer och håller sig flytande med stor hjälp av sångarens desperata dock uttrycksfulla röst (sånt diggar jag vet ni - ex. Caleb i KOL), lyssna!

Klicka på bilden för att lyssna på Alberta CrossLite gitarr

 

Bara för att det är Luke Pritchard...


Cajun lördag

Tjena! Nu har ron infunnit sig, jag sitter och pluggar men inväntar en epic kväll hos Boris. Fick en video skickad till mig av Lydz, låten hade världens finaste banjoslinga, jag älskar banjos, de är råfina. Lyssna på den här nedan.


Ja, för fan! Körkort!

Er egen lilla favorit-donna har gått och fixat sig ett körkort, jojomen! Dags att celebrera!!!!

Pepp-låten för dagen var: Ladyhawke - My Delirium


evig kärlekjag älskar den här låten. förlåt, jag menade att jag älskade med den här låten.

Jävligt bra iallafall.

Beneath the surface - KOL

Hej KOL

det här är mina älskare.

 

 


snygg

snygg tjej.*

snygg låt.**

 

* Freja

** Maps - Yeah Yeah Yeahs

 

Foto via shapeshift.tumblr.com


Teddys and pugs

via shapeshift.tumblr.com

 

En awesome bild att ackopanjera nattens låt:

Yeah Yeah Yeahs - Pin

 


Varför inte spela hårdrock

Phoenix gitarrist angående att spela hårdrock:

"...jag gillar effekten det ger... men man måste öva mycket och jag föredrar att leva"

Halleluja.

Cellsamt

Idag har det handlat mycket om hud, i synnerhet huden i ansikten. Vadan dessa underliga sammankopplingar? undrar ni. Då jag varit ledig och läst företagsekonomi har det i mitt hem förekommit oändliga timmar av surfande:

Hudcell #1: (odlad hud) Det hela började med att jag bestämde mig för att gå på galleriet på Konstfack, en kille jag och Lydia träffat tidigare studerar där och har en utställning. Han har gjort en avgjutning av sitt ansikte och med hjälp av Linköpings universitetssjukhus odlat fram hud från en skinnbit tagen från hans bakdel. Vidare har han sytt ihop bitarna och placerat dem på utgjutningen. Konstverk! Jag ska dit strax. Läs här.

Hudcell #2: (dåligt med hud) En kvinna fick sitt ansikte bortslitet av en "kändis-schimpans" när hon skulle besöka sin vän som ägde apan. Kvinnan har gästat Oprah för att berätta om händelsen och visa sitt ansikte som är dolt under en slöja. Hon har därmed inte så mycket ansikte kvar. Jag hade hellre valt att bli attackerad av en guldfisk, de lämnar inga större bitmärken och de där fenorna verkar inte ta så mycket skada på ett människoansikte. Läs här.

Hudcell #3: (lagad hud) Den sista (hud)pusselbiten föll på plats när jag tittade på en video från 2001 på PSL, Musikbyrån hade intervjuat Phoenix och jag insåg att gitarristen är harmynt. Titta själva nedan. Ridå.

 

För att ni ska lugna er efter denna lite lätt smakfulla analys, borde ni bara titta på videon och lyssna på Phoenix musikaliska talang och deras följsamt fransk-engelska dialekt (med undertexter om ni inte skulle förstå).


The times they are-a changin'

Hör upp!

Braiga Hajen har bytt namn till Jaw Lesson.

Här har ni en fin beskrivning av Hajen om ni på något vis missat henne: http://blogg.svt.se/psl/2009/05/14/hajen-i-hype-ikvall/'

svt.se/psl


rararrarrarrarra

Att vara sjukligt uttråkad eller outhärdligt inspirerad är skäl till varför jag skriver den här bloggen.
Idag skulle jag nog påstå att jag är uttråkad, Farsdag idag, farsan har redan fått sitt paket, ugnspannkakan är uppäten och jag har redan sett reprisen av Idol. Resten av dagens sysslor kvarstår, antagligen att plugga, detta gör mig uttråkad.

För att lätta upp den klart spända stämningen med mig själv slog jag på Spotify och lyssnade på den här.

Relaxation och lite rumba.

Väntar spänt på att mina vänner och förtrogna ska langa upp bilder från gårdagens klassfest på facebook. Great success. Jag var Joey Ramone, den hetaste medlemen i Ramones, lägger in en liten notis om sarkasm om något skulle missat det. Alla tyckte att Freddie skulle klippa sitt hår kort också, vad härligt det skulle vara, stay in character som Tommy Ramone.


Så och så

"If you don't want me, than you don't have to have me"

Morrissey den gamla, spexiga vageln är allt bra insiktsfull ibland.

Ja, så idag lyssnar jag på The Smiths-avlagringar och klappar mig själv på axeln för att jag både gick på föreläsning OCH körde bil, med en lätt sjukdom segnandes runt i mina lemmar.

Om ni är intresserade av att lyssna på gubben live, vilket är fint om än lite tråkigt, så kan ni trycka er fram här.

Cheers!


vardagen

 

...eller det gör jag ju faktiskt inte. Jag ville bara vara lite dramatisk...

Är sjuk för tillfället, känns som när man var liten, var hemma från skolan (vilket jag är, introduktion till ny kurs = dåligt att missa) och låg och kollade på film och gottade sig.
Jag funderar på att dra på några gamla Skins-avsnitt.


Övrigt lyssnar jag på Rufus - kan han läka sår, krya på de sjuka?

Vore swell...

Pop-politik

Javisst, hahah, ja det här måste jag länka till. Min vän Lydia diggar Love Antell således skickade hon denna sida till mig:

popvänstern

Hon sa att jag antagligen inte skulle gilla det, men att det var ett roligt upplägg (plus allt det där med Love). Jag är trött på allt som har med politik att göra för tillfället men om du är en liten röding kan du simma ut till Pet Sounds Bar. Så jäkla snygg liknelse insåg jag nu. Jag klappar mig själv på axeln as we speak...

Hej!

Ja, den här bilden har jag tagit. Jag har alltså attendat vänster-tillställningar.


SjukanGalet. Det där med bacon-sjukan. Undrar om det är så att Soff har fått det, jag hade ett weak moment igår när jag insåg att jag hade varit i starten för en feberdos. Jag agerade snabbt och svalde en Ipren och en c-vitamin-brus. Sov länge gjorde jag med. Känner som jag har övervunnit sjukan, jag vs. feber 1-0.

Vad har annars hänt i musik-världen?

Du, jag har ingen aning...

Men! Fina K tipsade om den här låten på spotify: Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home. Lyssna nu då, det är söndag för bövelen.

3:)

RSS 2.0