Music is my girlfriend?

Sannerligen.

Vi spottade den här tygpåsen på Accelerator./ Carro

Accelerator is my boyfriend

Sockerlobbyn var (som tidigare nämnts av Sofie) på Acceleratorfestivalen i Stockholm, där bland andra MGMT, Vampire Weekend, Black Kids och El Perro Del Mar spelade. Vi spenderade tiden genom att kolla på klungorna med olika inide-arter, sippra öl och xider och förundras över de rena bajamajorna (i stan är köerna långa till riktiga toaletter). Sedan tittade vi på band självklart. Allt hände ungefär i den här ordningen:


1. Sockerlobbyn gick in på området.


2. Sockerlobbyn tittade på Stars. De var fina!


3. Sockerlobbyn köpte en öl.


4. Sockerlobbyn tittade på fransk/amerikanska Teenagers. De charmade inte precis byxorna av oss. Lättglömda och fula i mun men roliga för stunden, sångaren lät folk gå upp på scenen däribland två tjejer som envisades med att tränga sig fram precis framför oss vid varje konsert. Damn you. Annars var allt finfint. (Den lilla bilden är klickbar)


5. Sockerlobbyn sprang tio trappor för att komma upp till scenen i Mälarsalen där El Perro Del Mar spelade. Hon får en stjärna i kanten av sockerlobbyn, speciellt av Sofie.


6. Sockerlobbyn väntade på Vampire Weekend och tittade på folk.


8. Sockerlobbyn såg Vampire Weekend. De var riktigt svängiga och helylle precis som vi trodde. Vi gillar VW lika mycket som förut. (Den lilla bilden är klickbar)


9. Sockerlobbyn tittade på en riktig hype. Just nu heter hypen Duffy. Hon sjöng för full hals, i pausen drack hon svenskt vatten, det var fint. Duffy verkar vara en schysst böna.


10. Sockerlobbyns ena hälft hade inget batteri kvar i kameran, vältimeat till MGMT. På grund av detta blev bilderna inte särskilt bra, men jag lägger med en för att vi gillar MGMT. Ja, för MGMT var det band vi allra helst ville se, men tyvärr blev vi lite besvikna. De hade ingen energi, väldigt synd att de var så neutrala på scen. Lite mer drag i Electric Feel och de hade kunnat höja konserten ett snäpp, för en sak var säker; publiken var med!


Sedan tog som sagt batterierna slut. Vi hann också se Black Kids i en svettig Mälarsal och när de körde hitten "I'm not gonna teach your boyfriend how to dance with you" tror jag att taket lyfte! Starkt jobbat.
Därefter satte vi oss i ett par solstolar med varsin xider och lät benen vila, resten av kvällen är som vi säger; historia.


Sockerlobbyn ger Accelerator tummen upp!

Kärlek från redaktionen,
Carro
Det här sockerlobbyn

Ja, det här är sockerlobbyn redaktionen, hela men halvrena efter alla konserter på Accelerator. Vi är lite suddiga också, men det gör inget för på internet kan man vara lite hemlig.


Soff & Carro

Put on your dancing shoes

Greetings from Accelerator

Jag håller på med ett bildreportage från Acceleratorfestivalen.Här är en liten glimt, fotot är taget av min kollega Soff.

Kooks - en försenad eftersändning

Den här rapporten är precis som min post - försenad.

De flesta fans av The Kooks anser att nya albumet Konk är något av en besvikelse. Jag förstår detta resonemang då som Sofie sa; albumet har inte de här bombsäkra hittarna som det fanns mer än fler av på förra skivan. Det var just detta som gjorde att jag lät bli att lyssna in mig på Konk (antagligen mycket annat med men det är oväsentligt). Tills nu.

Jag som många andra brukar peppa upp mig själv med hjälp av musik. Jag lyssnar på morgonen för att vända min sura sida upp, jag lyssnar påväg till jobbet för att få en schysst start och ett smil som räcker åt alla kunder. Helst vill jag också lyssna på kvarts-rasten men det hinner jag inte alltid. Jag lyssnar på tunnelbanan påväg hem från jobbet, ja ni fattar vart jag vill komma, jag lyssnar på musik nästan hela min lediga tid. I två dagar har jag lyssnat på Konk för att ge den en chans och jag måste säga att jag gillar den. Den är något svagare än Inside In/inside Out men absolut inte en skiva at räkna bort. Hittarna finns där och jag diggar det, speciellt Shine On är min kopp té.

Idag lyssnade jag på Konk på tåget hela vägen till Norrköping, non-stop, det är inte dåligt vettni. Tummen upp för Konk.


Bild: www.thekooks.co.uk

Missa inte The Kooks på Arvika festivalen nästa vecka!

Love,
Carro

Ida Maria- röj röj!

Vi hade henne hos oss i Smålands Nation en kväll i november förra året. Som hon svettades, skrek, röjde, drack öl som en karl och vilka ball guld pjucks hon hoppade omkring i!
(Foto:jenny larsson ©)

Ida Maria "rockade över" alla andra band den kvällen. Se henne live, hon ger ALLT och lite till!
www.myspace.com/idamaria /soff

Accelerator ♣

Accelerator, alla tiders!

Det blev ett sista-minuten beslut att Sockerlobbyn skulle inta Accelerator i Stockholm! Visade dig bli en toppendag!
Samanfattningsvis var vädret tip top, människorna var "så mycket indiefolk har jag inte sett samlade på ett och samma ställe" både på gott och ont plus att bäst var Vampire Weekend, Black Kids och MGMT(som vi nu har fått klargjort att de heter M.G.M.T och inte Management, förut kallade de sig själva The Management men icke längre)!


När det var dags för hemgång stötte vi på en vilsen amerikan som visade sig vara Owen, basisten i Black Kids, så vi hjälpte honom hitta hem till sitt hotell, frågade ut honom om "the hard knock life on the road" och fick honom att stega in på McDondals för första gången på 10 år!

Carro & Owen på McDonalds vid Slussen

(Foto: Sofie Stén)

Carro tog större delen av alla coola foton så det kommer antagligen en mer ingående rapport snart...

/soff

Timo och bloggen

Här sitter jag och garvar framför datorn, jag har nämligen klickat mig fram till Timo Räisänens blogg. Jag har sett Timo live ett par gånger och han verkar vara en skön lirare, hans blogg är ett bevis på detta. Jag fick nys om hans blogg sedan han spelat på Hultsfred och bett alla killar i publiken att ta av sig tröjan för att han skulle få ett schysst foto till sin blogg. Resultatet ser ni här.
Ikväll satt jag iallafall och surfade runt och fann hans blogg av en händelse. Bland recept och bilder på hans son, kan du hitta konsertbetyg, random bilder och annat smått och gott. Bäst är nog ändå hans komiska tajming, vem visar annars en bild på sin sons bakhuvud och förkunnar att hans lilla hårplätt ser ut som en "snippa"? Jag satt och garvade en lång stund, även fast det kanske inte är PK. (But that's what he said...)

Jag måste tillägga att Timo också var bra på Hulstfredsscen, alltid bra drag och energi. Såklart blev det en stripp som det brukar, denna gång för ett foto som jag nämnde ovan. Bra drag i publiken är givet med så många svängiga låtar. Bra jobbat Timo! Publicerar två foton jag tog från samma konsert!

Med tröja...

Foto: ©Caroline Östlund

...och utan!

Foto: ©Caroline Östlund

- Carro

Summercase i Barcelona

Festivalsommaren är HÄR och med Hultsfred avverkad och Arvika runt hörnet är jag ändå inte riktigt färdig med festivalerna denna sommar. Det blir en sväng förbi Barcelona en vecka i juli och höjpunkten är såklart festivalen Summercase!

Bild: www.summercase.com

Jag tycker lineupen är hur bra som hellst.
Smakprov på vilken njutning jag kommer att få .hehe
Blondie
CSS
Mystery Jets
Kaiser Cheifs
Kings of Leon
The Kooks
Maximo Park
Mogwai
Pete & The Pirates
Sex Pistols
Shout Out Louds
The Verve

Rapport kommer senare i sommar...

/soff

Fredagsfestivalen: Sugarlobby rapporterar Del 1♥

Efter ett antal sömnlösa nätter, svettigt arbete, skratt och tårar kändes vägen dit lång. Den 23 maj var dagen D trots allt kommen, Fredagsfestivalen hade premiär. Vi i Smålands Nation hade arbetat dag och natt i ett halvår för denna kväll och i luften fanns en pirrig men samtidigt förväntansfull stämmning när vi alla samlades på morgonen. Som vanligt var hela dagen fylld av kaos och massa saker att göra men när klockan tickade 17.00 och portarna på festivalområdet Amfium slogs upp kändes det som jag var på en riktig festival.
Först ut var det lokala Växjöbandet The Hurry and The No Knows som jag tror är en av de band som vi kommer se mycket mer av i framtiden. Ryktet går att de i dagarna spelar in sin debut med någon av grabbarna från Soundtrack of Our Lifes, om detta är sant lär framtiden avvisa. Deras musik är ren indie-pop och kan liknas med band som The Kooks och Razorlight. Det svängde riktigt bra och spratt i benen på mig och Sockerlobbyns bästis Linn som kommit enda från Sthlm för denna kväll. Vi kunde inte stå stilla utan dansade omkring på gräset som tokar. Cred får bandet för sina antika dräkter (vet inte vilken epok hehe) och Johan Köhnkes sång, riktigt grym!
Bokningsbolaget Luger får inte "hands up" av mig pesonligen, så mycket onödigt strul man har haft på grund av dem. Bokade i mars Adam Tensta för att han ska vara ledig för spelning den 23 maj, dagen innan klockan 22.00 kvällen får vi reda på att han är dubbelbokad och inte kan komma till oss och spela. Här har vi gått ut i media och marknadsfört Adam Tensta som en av våra huvudakter och läget blir minst sagt lite kaotiskt. På något sätt lyckas vi fixa en ersättare i den folkkäre Petter och eftersom han hade en till spelning senare på kvällen fick han spela redan vid sju. Har nog aldrig sett en sån snabb uppslutning till en spelning som jag gjorde då, när Petter intar scenen är det kanske ett 50 tal tappra själar vid scenen som efter någon minut blir till flera hundra. Man märker att Petter har gjort detta förut, stått på scen alltså och han vet exakt vad som krävs för att få igång publiken, vilket han lyckas mycket bra med. Mannen har hur många hitar som hellst inser jag när man står i publikhavet och kan nästan varje låt han kör av. Stämmningen var på topp och ersättaren Petter blev SÅKLART en succé! Innan konserten passade han även på att testa en av campus tennisbanor.

Smålands-gänget med Petter

Foto ©Sofie Stén

Fortsättning följer....
Hulstfred följtetong: Bild #1 - Så kan det gå...

Idag bjuder sockerlobbyn på en studiobild direkt från Rockfotos tält Hulstfreds festivalen. Denna spexiga lilla bild är resultatet av Monikas snilleblixt; "Vi lyfter Carro!"
Detta var nog första och sista gången jag blir lyft av Kristian Anttila och hans basist (!), speciellt eftersom jag ser ut som en hobo. Längst ut till vänster står Monika, hon har här precis blivit fotad av Svenskan för ett modereportage. Jag ser fortfarande ut som en hobo. Nothing beats the festival life...


Foto: rockfoto.nu

Ps. Kristians nya skiva går varm i min spelare, den heter Lille Napoleon och är riktigt bra ska ni veta!

Tack och hej
/ Carro

Följetong Hultsfred # 1 - K. Anttila

Härmed startar jag sockerlobbyns Hultsfred följetong där vi bjuder på bild och text om olika konserter under festivalen. Dagens konsert blir Kristian Anttila
SCEN: P3 SOMMARSESSION@STORA DANS
DAG: LÖRDAG
TID: 12:00

Känsla: Efter en lång natt och en morgon i ett sommarvarmt (stekande) tält bestämde vår kvartett för att gå och se första konserten för dagen på Stora dans. Vi gick lite på vinst och förlust, för ingen av oss hade riktigt hört Kristian Anttilas musik på riktigt. Med sega steg tog vi oss bort mot festivalområdet (mest för att P3 skulle bjuda på frukost, vilket vi såklart missade). Vad vi fick var en enorm dos av energi, boom rakt i knäet. In i magen och ut i benen. En av killarna från Snook var programledare för P3 sommarsessions och gjorde ett jobb helt utan karisma, men K.Anttila och band levererade så intensivt att jag tror att hela den slumrande publiken vaknade (det var trots allt den tredje dagen). Med hits som Smuster och Vill Ha Dig spratt det i publikens ben och jag tror inte att någon stod still under den här konserten. Kristian Anttila var verkligen en glad överraskning och en av festivalens höjdpunkter. Han var så bra att jag fick absitenens besvär och var helt enkell tvungen att gå in och köpa nya skivan "Lille Napoleon" dagen efter jag kom hem.

God bless Anttila!


Fotograf: Caroline Östlund (om ni vill låna bilden fråga mig först!)

Missa inte nästa del i vår följetong!
Over and out!
- CarolineTillbaka från Hultsfred

Nu är Soff, jag och våra andra två kompisar tillbaka från de småländska skogarna. Vi är riktiga energiknippen ska ni veta, aldrig att vi skulle somna klockan sex på kvällen. Skulle aldrig hända. Inte var håret fett heller, inte ens en strimma.
Festivaler är verkligen one of a kind, man betalar för att sova i ett tält med minusgrader utomhus, breivd grannar med bergssprängare på högsta volym och om man har tur äger de även en megafon. Ja, det händer bara på festival.

Sedan kommer man ihåg varför man kommer tillbaka varje år; för att det är så kul! Musiken som berör och förstör, som får en att känna något. Människor som är genuina. Stämningen som ligger i luften. Det är nog värt varenda krona.

Musikupplevelserna ligger nu på en hög och jag försöker utröna vad som var som var bäst respektive sämst. Därför tänkte jag försöka lägga in en festivalföljetong några dagar framåt, med foton från festivalen och lite annat, så missa inte!

Har ni besökt Hultsfred? Vad tyckte ni?Lånar en bild från rockfoto.nu, de är ena flinka fotografer, gå in och kolla på bilder vettja! Fotografen Björn Bergenheim har tagit detta foto på Håkan. Har inte hunnit ladda upp egna bilder, men nästföljande dagar ska jag icke låna mer.
Sockerlobbyn kan inte annat än att konstatera att detta är en grym bild!

Ha det gott!
Carro

Hultan here we come!Jag sov extra länge i en riktig säng idag, jag ska nämligen bo i tält de närmsta dagarna. Inget man inte gjort förut, men hjälp vad ledbruten man blir. Sockerlobbyn + friends ska åka till Hulstfred festivalen och det blir en första faktiskt. Efter förra årets Roskilde festival är jag beredd på det mesta, inget kan bli värre än då... eller?

Jag ser iallafall framemot Markus Krunegård, Håkan, Timo, Robyn, Hives (vad många begåvade musiker vi har i Sverige!) sedan sa Gus något om Serj från System of a Down. I övrigt ska jag nog se Jimmy Eat World för att de har gjort en killer-version av Prodigys Firestarter! Hm, vi får se vart festivalvinden tar oss. 17.12 bär det av iallafall, Soff är nog redan på plats när jag kommer dit, sedan blir det campletning.
Kommer ni till Hultan? Vi kanske ses där!

Håll i hatten!
Carro-lobbyn

Sommaruppdatering

Hej vänner! Nu börjar sommarn smått smyga sig på och vi på sockerlobbyn tar något vi skulle kunna kalla för sommarlov, det vill säga vi jobbar och åker på festivaler. Vet inte riktigt hur lov passar in beskrivningen...

I och med att vårat lov börjar nu kommer uppdateringarna på vår kära blogg bli färre, men glöm för guds skull inte att titta in på Live In Nordics under 3-5 juli då vi bloggar från Arvika Festivalen!

Ha en riktigt skön sommar nu kids!

Hugs n kisses
Sockerlobbyn

LiveInNordics

För alla festival-junkies där hemma i stugorna!
Många gånger finns det en rad av festivaler man vill boka upp under sommaren men jobb, fattig pengapung och busy busy gör att man kanske bara väljer ut festivalen där ens favvo-band spelar.
Men detta är glömd, förgånget, borta!
Myspace har kommit med lösningen på den festivaltorkan.
De har nu lanserat en bloggportal där det från 12 av de hetaste festivalerna,
bloggas dygnet runt av 48 bloggare!
Just i stunden rapporteras det från Sweden Rock via video, skrift och fotografisk bild.
Missa inte mig och Carro som bloggare under Arvikafestivalen 3-5 juli!Soff

RSS 2.0