Dreamboy på John Doe

Hej hallå! Nu ska jag springa iväg till Herrgår'n i Linköping, där spelar nämligen bandet Dreamboy ikväll. Bandet är lite Shout Out Loud-iga vilket jag gillar. Det är klubben John Doe som fixar kalaset som alltid på [Hg].

image199

Over and out!
- Carro

Vi gillar The Concretes

Snygg video med The Concretes.
You Can't Hurry Love (2004)- Carro

Det ser ljust ut för Arvika!


image198

Hehe för att kontra lite till Carros Roskilde-inlägg..
Tycker att årets Arvikafestival börjar samla på sig en riktigt bra lineup!
Datumet är ändrat till den 3-5 juli.
Nu kan man köpa 3-dagarspass för endast 798:-

Dead Cab For Cutie
The Kooks
Cut Copy
M.I.A
Alice in Videoland
Anna Järvinen
Familjen
Interpol
Håkan Hellström
Kent
The Go! Team
The Mary Onettes
The Touch
Tingsek
Timo Räisänen
Looptroop
Maskinen
Lykke Li
Adam Tensta
m.fl


Girls and boys

The Subways släpper nytt i dagarna..

Var ett tag sen man hörde någon från The Subways..
Nu är de tillbaka med en ny skiva och singel vid samma namn, Girls and Boys.
Lyssna o ladda ner här

image196image197


KOL + Roskilde = sant

Förstår inte hur jag kan ha glömt att upplysa att mina absoluta favoriter Kings Of Leon kommer till sommarens Roskilde festival!

image195
Foto: www.kingsofleon.com

Jag har under minst två år hållt tummarna för att de ska komma till Roskan, så nu äntligen. Tråkigt nog så är jag inte helt säker på att jag vill åka detta år, vem kan glömma förra årets regn-fest? Sova i ett blött tält? Aldrig torka? Kolla konserter i flera timmar i spöregn? Nej tack! Inte ens den tappraste festivaldeltagaren kan hålla minen efter en sådan upplevelse. Jag menar folk flöt omkring på madrasser i sitt tält! Solen tittade fram 1 gång under en hel vecka. Bitter? Jag? Neej. Jag är glad att jag överlevde det. Om arrangörerna kan försäkra att det blir minst två soldagar, då är det givet. Jag är på plats på Roskilde 2008.

- Carro

I vinylens famn

Nästa inlägg tillägnas fantastiska Louis Armstrong, kan man annat än älska den här mannen? Inte jag.
Jag antar att jag ärvt den här retromusikgenen från min mor. Hon letade under lång tid ivrigt efter en viss låt av herr Armstrong, "Kiss Of Fire". Hon gjorde sitt bästa och frågade i de skivbutiker hon kände till runtom i Stockholm, utan någon succé. Om jag ändå kunde tagit med henne till de små skivbutikerna på söder, små vattenhål med fantastiska samlingar av all världens musik, sparat på vinyl. Min mor är dock praktisk av sig, hon ville ha den på CD-skiva.

Senare samma år får min mor en present av min moster...

image194
Hur kan man inte gilla den här killen?
Foto: http://web.li.gatech.edu

Nu sitter jag på mitt golv, drar fram min brors mini-vinyl-spelare, den är blå och ser nästan ut som en portfölj. Jag köpte en Louis Armstrong vinyl idag, jag lägger på den och låter det knastra klart innan jag rör mig. Ljud sipprar ut ur den lilla högtalaren, det är en mörk mörk egendomlig men förtroendeingivande röst som hörs. Stundtals blandas rösten med en trumpetslinga. Två tior fick jag ge för den här rösten och trumpeten.

Även om du inte är en jazzman i hjärtat så tror jag ändå att du kan gilla Louis Armstrong. Ge honom en chans, lyssna lite på någon av hans greatest hits album, man vet aldrig.

Tack Louis!
- Caroline

Rod. Rod. Rod.

rod

Ibland köper man en
skiva bara för ett omslag.

Kan det bli mer glam
än såhär?

Rod Stewarts
"Atlantic Crossing"
innehåller:

Three Time Loser (Stewart)
Alright For An Hour (Davis/Stewart)
All In The Name Of Rock & Roll (Stewart)
Drift Away (Chandler)
Stone Cold Sober (Cropper/Stewart)
I Don't Want To Talk About It (Whitten)
It's Not The Spotlight (Goffin/Goldberg)
This Old Heart Of Mine (Dozier/Holland/Moy)
Still I Love You (Stewart)
Sailing (Sutherland)

Musik ála 1975. Nu ska jag testa
den gamla LP-spelaren.

- C

I stundens hetta

Jag bor i en av de större städerna i Sverige, Linköping. Topp-fem största minst. Kan någon då berätta för mig varför det inte finns en enda vettig skivbutik här? Jag svär, det finns inte en enda skivdetaljist. Eller jo, det finns Crazy Records som säljer och byter vinyl och vanliga skivor, de är bra på det de gör! Vad som saknas är en riktig skivbutik som tar in nya skivor, sådär krispigt nya, kanske till och med sådana med plast kring omslaget. Nada.

Idag var jag på goda Crazy records för första gången och köpte tre vinyl för 20 penningar styck. En påse med sådant innehåll, som dinglar på styret, gör en glad när man hojjar hem. Jag var också på ett mer deprimerande ställe som kallas Åhléns. Deprimerande skiv-rea. I övrigt gillar jag Åhlèns måste påpekas, men deras musikutbud gör mig ledsen. Jag hittade dock några guldklimpar (hittar nästan alltid minst en skiva som är bra);

♦ Någon Richard Ashcroft skiva. Jag har alltid diggat The Verve och tänkte att nog ska väl han fortfarande vara bra. Pris: 34.50 (som hittat)

Rilo Kiley - "Under The Blacklight". Rilo är riktigt fräna, det ska ni veta. Pris: 79.00 (rätt hittat det med - billigare än cdwow!) Sen fann jag någon annan skiva som jag inte ens kommer ihåg, bra att jag inte tog den.

image192
Foto: www.timeout.com

Tre skivor hittade jag bland "Hitz for Kidz 333" och Melodifestivalmixar. Tre impulsköp. Jag stoppade mig själv innan köpet och lät bli, det blev ingen skiva alls. Så jag la min fina hög med noga utvalda skivor på hyllan, tänkte att det är säkert någon som kommer uppskatta mitt skiv-letar-arbete och köper dem istället.
När jag sedan går in på Bully, en av de bättre kläddistributörerna i stan (japp, det är rätt dåligt med dem med) för att hjälpa min vän Södda med byxor, spelar de fantastisk musik. Gissa vilka det visar sig vara - Rilo Kiley. Skivan är Under The Blacklight...

Just nu ångrar jag mig djupt och håller tummarna för att ingen hittar mina fina hög skivor och köper Rilo-skivan. Om ni går förbi Åhléns i Linköping och råkar se Rilo-skivan får ni jättegärna gömma dem under Z-mappen då kan jag hämta den imorgon eller så är du smart och köper den själv för den är verkligen att rekommendera!

Kontentan med det hela är: Lita alltid på din musikinstinkt i stundens hetta, annars kanske du går miste om en musikupplevelse.

- Carro

Rock ikon

Detta är Chrissie Hynde.
Hon är sångerska, låtskrivare och gitarrist i bandet Pretenders som startades 1978.
Hon är därmed en rock ikon.

Chrissie
Foto: www.pretendersarchive.com

- C

Sockerlobbyn får pepp

Sockerlobbynblogg har fått en vän och vi gillar honom för att han säger saker som:


"fan vilken bra blogg ni har"


Tack Fredrik (på sodda.blogspot.com) för dina värmande ord.

151460-189
Bild: sodda.blogspot.com


(Fredrik tycker även att Sambassadeurs skiva Migration är "skiitbra")
sambass
Foto: Hittat på www.nrk.no

Alla behöver pepp ibland, även en musikblogg.

- C

Konk...har läckt!

image185

KONK

Jag är ingen recensent..men..
Nu har jag suttit och lyssnat på The Kooks nya skiva några varv (tack Lukas för tipset)!
Vet att den starka debutskivan är svår att bräcka..men jag är besviken..
Always where I need to be var rätt låt för den första singeln, en av de starkaste på skivan. Stormy weather, Mr Maker och Do You Wanna svänger och någon av dem hör vi nog som nästa singel. Det är mycket "make love to me", "I love you", "love love" genom hela skivan..inget emot kärlek men det blir nästan "cheesy".
En kul grej är sista spåret Tick Of Time där man hör de övriga i bandet ta ton.
Skivan känns såsig och inte speciellt dynamisk, saknar de riviga låtarna som man kan gå loss på.
Denna gång har Kooks samlat ett gäng "mellanlåtar" och det blir trist.
Den här skivan kommer nog gå hem hos tonårstjejerna men mig når den inte ut till.
Det är min första känsla, jag ska lyssna in mig mer så får se om jag ändrar mig.
Carro får ta och säga sitt och Ni andra läsare!
Vad tycker ni om KONK?


Aussie act - Missy Higgins

När jag satt och skrev på det nedre inlägget slog det mig, Missy Higgins är underbar. Jag gick in på hennes myspace för att kunna länka till inlägget och såg att hon hade släppt ett nytt album, "On A Clear Night" (2007). När hennes stämma började sippra ut ur mina högtalare oannonserat fick jag gåshud, jag hade inte väntat mig att jag skulle reagera så starkt på hennes röst, men den är speciell med sin uppenbara aussie-dialekt och ibland sällsam i hennes mest hemlighetsfulla och deppiga låtar.

image188
Foto: Shenelle Crozman (myspace)

Deppigt? Ja, det gjorde hon bra på förra skivan "The Sound Of White" (2004). När jag och Soff backpackade genom Oz och Missys musik kom på tal var det flera infödingar som påstod sig inte gilla hennes musik på grund av de något obehagliga låttexterna som hon förmedlade. Så, om du är ett fan av melankolisk singer/songwriter stoff, missa inte Missy. Det finns dock något i hennes röst som drar till sig lyssnare, skakar om dem och lämnar dem vid vägskälet något omtumlade. Hennes musik lämnar spår.

image187
Låt dig inte luras av Missys väna uppenbarelse, hon har grymma texter
...i ordets rätta bemärkelse.
Foto: Eleven/EMI

Missy nämndes också i ett av de första inläggen i vår blogg, närmare bestämt december 2006, läs mer här:
"Soffs entré"

- Carro

Musik från "Down Under" - Del I

Idag känns som en söndag, den har alla kvalitéer en söndag ska ha; ♦ Röd dag ♦ Ledigt ♦ Laid-back ♦ Musik-letar-dag

Har också gjort världen en tjänts och käkat "fairtrade"-bananer, dock tillhör det icke mina söndagsrutiner. Förkylningen hoppas jag inte heller blir återkommande. Nu till det väsentliga i mitt inlägg, jag letar musik idag, ny musik. Jag tittar lite extra på mejl från intressanta musikdistributörer, lusläser dem riktigt noga, googlar nästan alla namn. "Myspacar" det mesta med.

image186
Foto: Lånad från belowpar.org

Har precis läst min källa för australisk musik, lyssnar på det första bandet jag fått träff på i min "googling", The Scare. Endast det faktum att sångaren går under namnet "Kiss Reid" fångar mitt intresse, när jag sedan läser ett av citaten de placerat på sin myspace (läs nedan) tvingas jag lyssna på dem, är jag övertygad? Bifogar det ovannämnda citatet:

"Righteous, thrilling, scary, loud - The Scare made my dick damn hard.? - James Jam, New Music Editor, NME

Svaret är nej, jag är inte övertygad. De låter plain, långt ifrån något som skulle få mig att "hårdna" om man ska ligga på samma uttrycksfulla nivå som Jam. Tråkigt nog är det många aussie band som låter precis såhär, dock är deras musikscen fantastisk, konstigt att detta inte riktigt går ihop. Missförstå mig rätt, jag tycker att det finns många duktiga musiker från Australien såsom Missy Higgins, Evermore och Wolfmother (missa absolut inte dem!) men jag är på jakt efter något extraordniärt! Jag ska fortsätta mitt letande, var så säker...

Detta ser ut att bli början på en följetong. För all del, om du har ett bra tips på ett aussieband värt namnet, skriv en rad så får dels jag hjälp i min jakt och någon annan lycklig själ kanske hittar sitt framtida favoritband.

" I said, "Do you speak-a my language?
He just smiled and gave me a vegemite sandwich"
-Carro

Lovely day

Vilken dag!
Idag ska jag åka in till stan och bara gå runt o va.
Bill Withers blir mitt komp..
image184
/Soff

You're so young young x 2

Jag visste att musik kunde föra folk samman. Detta kan inträffa antingen med glada skrål in på småtimmarna eller med menande blickar över ett glas vin. Fast i praktiken fungerar det nog allra bäst utan alkohol. Då vet man att känslan och "bondandet" kommer från hjärtat.

Jag var inte medveten om att just My Darling YOU kunde få folk på fall...detta berodde främst på att jag ej tidigare hade lyssnat på dem. Jag visste fortfarande inte hur de lät innan jag stod inne på Linköpings främst fredagsklubb Atmosfär för några veckor sedan och vittnade "bonding" på dansgolvet. Låten som spelades var "Please Don't Talk To Me I Fall In Love So Easily". Nu såhär i efterhand förstår jag, MDY om några kan få folk att "bonda". Det vet Lydia och "tall guy" med.

Jag har försökt att hitta en bra video att posta med låten, men jag har (som säkert flera av er) bara hittat skräniga live versioner som ger mer bedrövelse än lycka, därför länkar jag er till deras myspace.

Kolla även in Mr Pedros version av låten här, bara för att få lite omväxling! För all del läs också Jerry Bomans artikel om Parklife -06, längst ned i texten står det om MDY och vilken känsla de frammanar.

mdy
Bild: giantswan.blogspot.se


I'm so young young young young...
/ Carro

Electric feel


MGMT
sköna snubbar med ett skönt sound


Kolla in mer on MGMT

//Soff

Young Jagger

image182
/Soff

Party with My Pain

Duon släpper andra albumet "All they ever wanted" den 26 mars!
Soundet är mer skitigt och hårt denna gång jämfört med den wunderbara debutplattan..jag diggar det.
John och Ossi kommer att åka ut på en rejäl vårturné i Tyskland och i Sverige.
Måste göra lite smygreklam för att den 23 maj gästar de Fredagsfestivalen på Växjö Universitet Campus tillsammans med Looptroop, Jonas Game mfl som även de släpper nytt i dagarna!
Här har ni det nya skivomslaget och låtlistan:
image181

18 Karat Gold
Party with My Pain
Send More Money
Train Song
In The Mystery Time of Cold and Rain
Zeppelin
Bobby
All They Ever Wanted
Up In The Air
Lie Lie Die

/Soff

Måndagsbarn på riktigt ju

Har aldrig riktigt fastnat för svenska Veronica Maggio. Jag och Soff såg henne på något nationaldagsjippo på Stadion för två år sen, då fastnade jag inte. Hennes hype under sommaren 2006 kändes överdriven.
Men så igår, när jag och Soff slappkollade på MTV under morgonens första timmar, då förstår ni sa det klick! Skön låt, skön video och skön tjej! Jag måste nog se mig slagen...
iallafall tills nästa singel släpps.

Se videon här:/Carro

Lovely Julian

image179

Denna man med sin fylliga stämma hörde jag för första gången våren 2005, jag hade precis upptäckt Myspace och kom av en slump in på hans sida. Julian Velard var en "struggeling" singer/songwriter från Brooklyn, New York. Han hankade sig fram genom att sjunga på sunkiga barer och hotel.
Jag blev direkt tagen av hans röst och djupa texter, från den dagen har jag varit ett "true fan".
Genom åren har det gått bättre och bättre och han har tagit sig länge och längre bort ifrån de sunkiga barerna i Brooklyn. I höstas när jag stod uttråkad och vikte jeans på mitt extrakneg hörde jag plötsligt en bekant stämma som spreds sig ut från högtalarna i butiken. Det var Julian Velard!
Julian släpper ÄNTLIGEN!! sitt debutalbum under våren med den stora jätten EMI i ryggen.
Nu kanske jag får chans och se den charmige krulltotten live och även ni kommer att fastna för honom,
LOVAR;)

//soff


I'm with the band..

image178
confessions of a groupie...
Jag fascineras av 70-talets musikkultur, livet på Sunset Strip, hippiekulturen, LA's musikscen och hur stämmningen var nära de riktigt stora banden under den tiden. Pamela De Barres(ansedd som "the groupie queen") skildrar den här perioden med galans i hennes bok, I'm with the band, en berättelse om en tjej och hennes kärlek till musiken. Visst får man ta del av intima detaljer om hennes möten med musikvärldens största som Jagger, Zappa, Morrison, Cooper och det är stort fokus på "sex,drugs and rock n roll".
Det är en berättelse om en groupie, men den förmedlar någonting mer än så..
Jag blev fast från första sidan..

/soff


Sonjagon

image177

Intressant sound..
I år blev de nominerade till Rockbjörnens Myspace-pris och första glimten jag fick av bandet var i en artikel i tidningen People men jag tror att vi kommer se och höra mer av de fyra grabbarna från Nacka. Låttitlar som Buckybell wtai och Abbey Lake fick mig att lyssna om och om igen, igår var det repeat i Carros högtalare.
Det ryktas om att de precis i dagarna har spelat in deras första platta.

Jag diggar det här..gör ni?

Lyssna

/soff

Efter ett långt styrelsemöte - lyssna på:

Nattens musiktips tillägnas den låt jag precis skickade till Soff (tidigare skickat till mig av Linnea)

Landslide - Smashing Pumpkins
image175
Bild: rahnino.wordpress.com


Over and out for tonight!
/Carro

Originalet

Sofie är tillbaka i Lobbyn, yeay!

Här kommer ett inlägg baserat på Soffs nedan, nämligen Ace of Base's original låt om någon hade glömt hur den lät:)
Kan meddela att Happy Nation var den första skivan jag köpte, måste ha varit 1993, då man var too cool for school;D
/ Carro

All that she wants..

Tjo!
Ett tag sen jag skrev här..men men better late then never..
Snart släpper allas våra THE KOOKS sin andra fullängdare "Konk", tror att den finns i butikerna i april någon gång.
När jag stod uttråkad på mitt jobb så spelades en bekant låt ut ur högtalarna...nämligen Ace of Base gamla hit
"All that she wants" men denna gång var det ingen mindre än Luke Pritchard som sjöng med sin ljuva stämma.
Denna cover svänger verkligen i mina öron..vad tycker ni?

Lyssna på "All that she wants"

John Doe-torsdag, är du ledig ikväll?

John Doe denna torsdag, befinner du dig i Linköping ikväll? Kom förbi Herrgårn' i Ryd vettja. Speciellt om du gillar electro! Ikväll säger sig klubben vara lokalpatriotisk, spelar gör TIAC och Gentle Touch!

image174
Bild: myspace.com/gentletouchmusic Fotograf: Carl Jesper


Besök John Does myspace för att få reda på mer!

/C

Är Markus blodsugare?

"Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Jag vill bli din, låt mig komma in"


Jag tackar och bugar för att Gustaf och Lydia skickade mig låten "Jag är en vampyr".
Så bra, så underbar.

Laaksos sångare Markus Krunegård har startat ett soloprojekt i sitt eget namn och låten är den första singeln från kommande skivan Markusevangeliet.
När musik på svenska är bra, då är det magnifikt. Jag är en vampyr är magnifik.

Titta på den hemma-ihopknopade videon här:
Good going
Carro

RSS 2.0