Skit.

Det blir en video nu ikväll, men vet inte om jag kommer skriva på ett tag. Finns en massa annat som är så mycket viktigare just nu.White Lies - A Place To Hide

//Carro

Vemod och lycka

Vemod att halva sommaren har gått, lycka att sommaren varit såhär bra hittills. Man knegar på men i tunneln finns ljuset - ljumma utekvällar och Way Out West. Man kan njuta av sommaren även fast man jobbar heltid knappt utan en redig semester. Det har jag intalat mig själv.Har inte dagens låt idag, inget har varit värdigt nog. I ärlighetens namn har jag inte ens letat, men jag har ändå en present till mina kära läsare. Lydia skickade mig en länk till Jamie T's hemsida för att jag skulle lyssna på hans nyaste nya; Sticks 'N Stones. Nu för jag det vidare till er. Från oss alla (mest Lydia då) till er alla (du därmed); http://www.jamie-t.com/. Är det bara jag eller har Jamie T fått ett litet Bright Eyes vibrato på rösten?

Oh baby, you're time is running out

Idag blev det lite La Roux igen, brittiska synthduon som jag nämnde redan i januari. Jag höll på att leta band att boka till John Doe, men det gick inte riktigt hem. Jag tycker fortfarande att de är freaking awesome! Jag är alltid för eldiga redheads, jag kanske kan lura in er i att lyssna på youtuben (lyssna på In For The Kill nedan).

Jag är medveten att den här bloggen har börjat svämma över av inlägg endast med youtubeklipp, finns så många bra låtar och när jag har brist på textinspiration får tonerna tala för sig själva. Jag går tillbaka till rötterna och vad den här bloggen går ut på, musiken. Så ja, youtube-klippen kommer att dyka upp igen, jag är dock väl medveten om att man inte alltid orkar lyssna. Shame on you. Ni kanske missar ett mästerverk.

Vad är grejen med håret egentligen? Ser ni likheten mellan Elly Jacksons och Erik Hassles frissor? Titta noga.In It For The KillSömndruckenPassion Pit - Sleepyhead

Dans på sommaräng. Bad på holmar. Passion pit på hög volym.
pretto!

Bra låt är det hur som helst, vi tackar Gustaf för dagens tips.

Så sant som det var sagt LilyLily är allt bra vis.

Video till låten 22.

She'll suck your thumb, she'll make you come
Bättre än bäst. Beetlebum - Blur.

Idag valde jag att byta sida, jag har under en längre tid börjat väga att "fel" håll (utan att ens veta att det fanns två vägar att välja men bara en att gå), stått vid klippkanten och balanserat på en fot, vägt fram och tillbaka.

Under många långa år har jag lyssnat på, analyserat och kärleksfullt följt Seattle-soundets alla musikmakare. Det amerikanska soundet har alltid legat mig varmt om hjärtat och under gymnasiet blommade det fullt ut.
Jag drev omkring och lyssnade på amerikansk musik (inte bara grunge) som jag idag inte skulle hålla i närheten av min mp3, men också band som Nirvana, Pearl Jam och Soundgarden mfl som definitivt går ned. Dock har det långsamt skett ett skifte och mitt musiköra har letat sig mot närmre landsgränser och slutligen hamnat i Storbritannien.
Under de senaste åren har mitt intresse riktats mer mot 90-tals pop och sent 80-tal (som jag inte tidigare skulle ens tagit i med tång). Lydia har nog en del med det här och göra (grupptryck!!) jag hade ett smått intresse innan vi möttes. När vi sedan dansade runt på mörka dansgolv mitt andra år på uni blev jag nästintill iputtad i den brittiska avgrunden. Joy Divsion, New order (till viss del, men viktiga att nämna!) och The Cure, vilket sedan lett till 90-talet brittpop. Idag har jag bara lyssnat på Blur hela dagen och börja nästan ana att jag blivit en anglofil. Storbitannien och England i synnerhet, lockar inte bara musikmässigt utan jag trivs i de miljöer som bjuds och man kan inte sticka under stol med dess musikhistoria är något utöver det vanliga. Idag finns en musikscen som generar nya intressanta band med nytänkande sound och som musikintresserad är det inte konstigt att vilja vara på plats när det händer. Dags att flytta kanske?

Så idag är dagen då jag gick över till Brittpopens sida.

/Carro

Low low lowHett, hett hett.

Läser f ö fortfarande Alex James boken, suger på den som en hård karamell. Ska få låna "I'm with the band" av Soff efter jag blvit klar med den andra boken. Jisses, vad jag är en slowreader.

Videon är Howling Bells och deras låt Low Happening. Såg dem på Hultsfred, snygga är de, hela bandet.


Trevligt SimonPojkaktigt, sockersött blandat med sälta, allt utspelat i Stockholm. Simon Norrsvedens sånger blir svängiga efter ett par lyssningar, man behöver bara komma över hans alldeles för söta röst. Sedan är det ok, baby.

Bokmal, jag?

Jag är ingen som läser pocketbok efter pocketbok eller sätter på mig läsglasgögonen så fort jag får en fot in i farstun. Men när det gäller musikrelaterade böcker, slukar jag dem gärna på en dag. Allt möjligt går ned, men allra främst musikerbiografier. De slukar jag med hull och hår. Under min Englandsvistelse besökte jag och Soff en stor bokhandel i Brighton i hopp om att finna diverse böcker under detta tema. Där fanns de, en hel sektion med bandnamn efter bandnamn uppradade, obskyra sångare blandat med gamla hederliga mainstreamnamn. Alla lika fascinerande.

Så hittade jag precis vad jag letat efter, Alex James biografi - historien om ett av 90-talets viktigaste band (jag är just nu väldigt insnöad på 90-talet som ni kanske förstår) Blur! Jag lyssnar på Blur dag ut och dag in och här står en bok om hela deras historia, från dag ett i replokalen till deras stapplande steg in i rampljuset. Must-have! Musikerbiografier må oftast inte vara genialiska verk som går till historien som de mest välskrivna men historierna är mycket intressanta att läsa.

Idag gick jag hem från bussen med näsan i boken, jag får ofta för mig att det är en bra idé att läsa när jag går, konsekvenserna av det hela bevisar oftast motsatsen. Dock älskar varje minut av den här boken, så det är väl värt det! Kanske för att James beskriver en värld och ett leverne som jag antagligen aldrig kommer att uppleva, men också för att det beskriver någon sorts kärlek och även ett mål med musiken. Visst kanhända att målet kan vara att generera pengar men i slutändan måste det finnas en lust och ett stort intresse för att skapa något. I grunden finns passionen där.

Jag antar att de flesta biografier handlar om samma sak och historierna till stor del inte skiljer sig ifrån varann, men ändå kan jag inte sluta att läsa dem, precis som jag att jag inte slutar att lyssna på musiken.Läs "bit of a blur" skriven av basisten i Blur, Alex James.

RSS 2.0