Paus

Halla! Förlåt att vi har varit så sega på att uppdatera! Carro håller på att tentaplugga och Soff är ute och reser (igen:) globtrotter). Vi skriver så snart det finns tid! Så länge hoppas vi att ni njuter av påsken och våren i den mån den har kommit till er del i vårat avlånga land:D

Tjipp!!

Oh no Mono

Vi gillar japanska instrumental bandet Mono!

Mono
Mono spelade på Trappan i Norrköping i slutet av förra året, en riktigt bra konsert.  Lyssna lyssna, men var beredd på kvicka vändningar i tempot : )

C

Kravall

Hallo, här sitter jag. klockan är nästan fyra på morgonen. jag är trött. men jag är glad. nattens kravall var riktigt kul!
jag gick runt och snacka med gamla grannar och träffade på ovanligt mycket finländare med hockeytröjor. jag tackar ödmjukast petter för at han följde mig till Irret :) . det enda som saknades var sofie och gängets sockerlobbyn musik här i linköping.

här kommer lite bilder från kvällen:

kravall2
Jag, Elina & Adrian- korrefest!!

kravall4
TVå finländare med hockeytröjor!!

kravall5
Jag med hockyetröja, tack theo!!

kravall3
Hej & hå Dario!


jag är en tredejedelsfull och trött.

kraaam
c


Sockerlobbyn blir klubb!

Tjo! Jag(soff) och några kompisar har lessnat på Linda Bengtzings schlagerdängor och Sean Pauls rumpskak på Växjös campus. Nu gör vi revolt! Här är den nya rockklubben Sockerlobbyn!
Sockerlobbyn klubb är en plats du kan komma till och lyssna på grym musik, snacka skit, dricka en bira eller fem och såklart dansa! Här är vi fria från pretentioner och status ? kom som du är, det enda vi kräver är att ni följer lagen om myndig ålder och att ni åtminstånne kan stå upprätt utan hjälp av någon kompis.
Rock är inte ett sätt att förklara vilken musik vi spelar ? det är attityden vi spelar den med. Vi spelar nytänkande pop- och rockmusik med ett gott öra för det förflutna.

En kväll på Sockerlobbyn är en fest där vi firar vad som helst du vill fira så kom in i dimman så ses vi där!
Sockerlobbyn Klubb har premiär den 18 april på Stenladan vid Växjö Campus!

151460-91

We love Totoro

Totoro

Tack G för att du återupplivade mitt tv-barndomsminne med filmen "Min granne Totoro". Denna ljuvliga animé film från slutet av 80-talet har kommit från Japan till svenska biografer. Filmen var en motreaktion till den ökade masskonsumtionen och materialismen i det japanska samhället och tyngdpunkt ligger på livets enkla men goda ting. Vänskap och familjeband.

Se den :)
Kraam Carro


Nick från Strokes

nick
Bild: www.boudist.com

Det här är Nick Valensi från The Strokes.

Vi gillar att ha med honom i vår blogg, allt blir lite snyggare då...

*


Kulturtant

Hejhej! I fredags var jag på Linköpings vackra inglasade byggnad som är granne med domkyrkan. Precis, du har helt rätt, stadsbiblioteket.

image88
Bild: Erik G Svensson

Här satt jag mest för att låna en dator och skriva ut ett cv. Datorn jag lånade låg i en oupptäckt del av biblioteket som jag inte letat mig in till tidigare. Det var jättespännande. Det finns alltid en massa roliga vrår på stadsbibliotek. Denna vackert soliga dag hittade jag skivhörnan, ni vet den skattkista med musik som går att låna...
...gratis är gott!

Jag ställde mig brevid en man i slips som febrilt letade sig igenom de olika lådorna märkta i bokstavsordning, han hade lagt en en rejäl hög med skivor överst på skåpet. Jag frågade honom om det fanns någon begränsning till hur många skivor man får låna, men uppenbarligen låg svaret redan överst på skåpet, han sa att det inte varit något problem tidigare. Jag började titta igenom samlingarna från A och när jag kommit till G insåg jag att min hög redan rest sig över mannens (och han var nere på X minst!) så jag beslöt mig för att lämna resten av alfabetet tills nästa gång. Nu med 15 skivor rikare (tills den 30 mars...) kan jag lyssna på musik som velat lyssna på men inte orkat och gamla hederliga klassiker som Håkans debutalbum. Jag har fortfarande minst 12 skivor kvar att lyssna på, jag började lyssna i fredags, det ska bli jättekul! Hoppas kunna recensera, mest gammalt men något nytt.

Första skivan jag lyssnade på var; Ed Harcourt - Here Be Monsters någon som är ett Ed fan? Jag ska recensera snart, när inte spanska och kulturgeografi kommer i vägen.

Hoo
Carro


To all leprecauns


SOFF
& CARRO ÖNSKAR
 
HAPPY  ST PATRICKS DAY!!

image87

Den här bilden kommer från förra året då carro & soff festade loss i Melbourne med äkta irländare, de kan verkligen festa de! :D Dessutom fick vi de är snygga skärmarna...

"We know they'll never, no, they never no more..." hah (pik isa!)

*

Vägen till en lyckad pension...

Om du är över 60 år och inte har något att göra en dag i juli så har jag ett bra tips:

Istället för att sitta och muttra i värmen...
tant1
...kan du tassa iväg i dina skotskrutiga tofflor och lyssna på riktigt bra livemusik.

Orsaken ligger i att Roskilde festivalen ger fritt inträde till alla över 60 söndagen den 8 juli 2007. Man hade tidigare lagt åldersgränsen (höhö) på 50+, men eftersom besökarantalet ökade med så mycket som 5889 personer under samma söndag 2005, valde man att höja åldern till 60+.

Så ta med farmor på Roskilde i år och ge henne en riktigt minnesvärd musiksommar.
tant2
Hon kanske blir såhär glad!

Kram! CarroTryck PLAY

Tjo gott folk!
Jag tänkte köra igång med en plats där det kommer att läggas upp goa videos som har nåt med musik att göra!
Ska försöka byta ut dem någon gång i veckan!
 Hope you like it!

Kan även meddela ...
ATT DEN RUSKIGT BRA LINEUP SOM OXEGEN FESTIVAL BJUDER PÅ DENNA SOMMAR
SÅLDE SLUT PÅ 1 TIMME OCH 10 MINUTER!  suck=(

MUSE + ARCADE FIRE till Roskilde!

Lite go levande musika!

Hot Hot Heat


Artiv Monkeys
                                   

Havsbris & Hissmusik

 image85
Tjoo! Nu är jag hemkommen från Espania, full med Paella i magen och liite brunare kanske jag har blivit på tre dagar..=) Fick till uppdrag att nosa upp någon go musik från Barca..men jag måste säga att jag misslyckades denna gång, då jag spenderade 90% hajkandes i naturen. Det jag fann var havsbrisens och fiskmåsarnas läte och inte att förglömma den bedårande hissmusiken på hotellet. 
Är riktigt konsertsugen för tillfället så jag har iallfall nosat upp några goa astister som kommer till Svedala under våren.. 
::Bright Eyes::
24 mars, Debaser Medis

::Damien Rice::
24 mars, Cirkus, Sthlm

 ::Jamie T::
4 april, Kägelbanan, Sthlm-5 april, Mejeriet, Lund-6 april, Pustervik/Slippery People, Gbg
::The Fratellis::
15 april, Debaser Medis
::The Ark::
22 april, Debaser Medis   
::The Horrors::
25 april, Debaser Slussen, Sthlm       
::Bloc Party::
1 maj, Cirkus, Sthlm  

::Shout Out Louds::
                                         4 maj, Debaser Medis                                            
::Kungers::
25 maj, Ormingekarnevalen, Nacka, Sthlm


//Soff


120 Days till Roskilde

Förra försommaren spenderade jag timmar vid datorn för att hinna lyssna igenom all musik och därmed alla band som skulle till Roskilde, i början var jag flitig och lyssnade trots att beskrivningen inte verkade passa in på min musiksmak, i slutet tittade jag knappt på namn jag inte hört talas om...

I år kan man breda ut banden på flera månader och lyssna lite i taget. Idag tog jag mig i kragen och lyssnade på:

120 DAYS

Detta norska band bestående av fyra grabbar har sina rötter i Kristiansund och kallade sig först The Beautiful People, men efter några vändor i en husvagn i Oslo (närmare bestämt 4 månader) där de fick tampas med inbrottstjuvar och trångboddhet, blev namnet 120 days istället.
Uppenbarligen gav denna upplevelse bandet inspiration och deras sound var skapat. I början av 2004 släppte de sin första EP "Sedated Times" följt av deras sjävlvbetitlade andra EP (fortfarande i namnet The Beautiful People) i slutet av samma år. Det var dock efter deras spelning på By:Larm i Norge som bandet blev uppmärksammat utomlands och gav dem både invitationer till Reading och Sonar Festival. Bandet släppte sin fullängdare 2006.
Just nu är de ute på USA-turné med banden Shout Out Out Out Out (ej att förväxlas med Shout Out Louds:) och det genom-bra bandet Ratatat (även här ej att förväxlas med 80-talets Ratata, tro mig jag har redan gjort det misstaget) och de sålde nyligen ut Astoria i London.
Såhär beskrivs bandets sound på Roskilde hemsidan:

" So, what can you anticipate this summer when 120 Days hit the stage? At the front , you find singer Ådne Meisfjord whose characteristic voice leads the listeners into a universe of synthesizers and drum machines. It is all done in a floaty, slighty dreamy way, thoroughly seasoned with electric neo-rock-rythms."

120days
Bild: Kim Hiortöy

Låter det bra eller låter det bra?

Tjipp!
/C

Läs inte det här om ni ej tål Melodifestivalen!

Neej.. ok, jag erkänner, jag tittade på Melodifestivalen igår.
Jag har inte följt de tävlande i delfinalerna för jag tycker de drygar ut allt så mycket, det som gäller är ju ändå finalen.
Och som alla konstaterat vid det här laget vann The Ark.

image78
Bild: Peter Wixtröm, Aftonbladet

Jag tycker Ola Salo är ett geni när det gäller live framträdanden och tror faktiskt som alla andra att The Ark kommer att vinna hela skiten. Jag menar om ett gäng utspökande finnar kan så kan smålänningar med:P

Min barndomsidol Tommy Nilsson fick noll poäng. Men kära Tommy, "ni är ju alla vinnare.." som någon sa i eftersnacket igår.

image79
Bild: Peter Wixtröm, Aftonbladet

Jag gillade Tommy bättre när han hade en gigantisk pudelman.

Stackars Sofie är i Spanien och letar hunkiga spanjorer så hon missade finalen, men i maj är hon definitivt hemma...:)

Over n out
Carko

V6 & P3

Jag är beroende av tuggummi. Jag har tuggat jämt och ständigt i några dagar nu. Främst V6.
V6 låter som en sjukdom. Jag tror nog att det är det...

När ändå snackar bokstäver och nummer, vill jag meddela att jag i vårvärmen (?!) satt och lyssnade på P3. FLIPP eller FLOPP på P3 Populär, där panelen bestående av Magnus Carlsson och nån musikjournalist snubbe skulle välja om tre anonyma låtarna var hitar eller inte. Eftersom artisternas namn inte nämndes fick panelen också gissa vem som stod bakom den spelade singeln. Såhär gick det till;

Låt 1. Shakira/Beyoncé - Beautiful Liar. Båda gav den en flipp och kunde också identifiera sångerskorna, lätt!

Låt 2. Shout Out Louds - Tonight I Have To Leave It. Nu blev det tufft. Varkendera av de tillfrågade panelmedlemmarna kunde säga vilken/vilket artist/band som spelades, Magnus gissade lite halvt på Håkan Hellström och sedan Melody Club, oh so wrong. De gav den här låten en flopp. (Jag skulle lätt gett den en flipp, big fan! Men så ska man också räkna in försäljningssiffror och placering tracks-listan)

Låt 3. Sophie Ellis-Bextor - Catch You. Den här var visst också svår, ingen korrekt identifiering här heller, rätt konstigt då hon ändå har en rätt egen röst. Speciellt eftersom den ena jobbar med att lyssna på musik om jag inte missförstått hela situationen det vill säga. Hursomhelst, eftersom hon redan haft en hit så blev det en flipp på den med.
image77

Varför blev det en flopp på Shout out Louds? Inte mig emot, då det är roligare att gå på konserter med mindre band, god forbidd att de skulle bli mainstream. Å andra sidan så tycker jag inte att de är särskilt okända, utanför Sverige går det rätt så bra! men det är kanske i sclagervärlden denna musik inte slår igenom... men tack för det!

Förutom singeln som SOL nu släpper kan ni gå in på deras myspace och lyssna på I Meant To Call, den är riktigt bra!

Trevlig Helg!
Carko

Dödskul

Hörrni Hörrni

THE KILLERS KOMMER TILL ROSKILDE!!

YEAY!!


image76

Jag och Soff har sett dem in concert en höstkväll i oktober 2004, det var vi, en massa skivbolagsfolk och några "fans" längst fram. Ambulance, förbandet var skitbra, The Killers var skitbra men publiken var skit. Det är ju The Killers, det går ju inte att stå still, jag och Soff kämpade och fick med några tappra själar i slutet som rörde lite på fötterna. Mitt i konserten hörde vi ett hurrarop bakom oss, det var en kille som uppenbarligen gillade Indie Rock'n Roll... Nu kan vi klart se att det är andra bullar som gäller!

Move ya feet på Roskan, man!


Vi har också några landsmän i line-upen för Roskilde;
Peter, Bjorn och John - de som just nu lever den amerikanska drömmen
och dalmasarna Mando Diao.

Vad sägs?

Over n' out
Carko
KoL


We love BOTT


image75

/C


RSS 2.0