Soulfull Carlson

Jag slutar aldrig att förundras över Robyn, hon är som en himmelsk varelse som ej är lik någon annan. Speciell.
Jag har nog alltid haft någon sorts fascination för henne, ända sedan hon klev ut på den svenska skivmarknaden med blond page och ljusa baggypants. Hon har alltid haft en naturlig coolhet. En coolhet som bara kan komma inifrån, när man känner sig själv riktigt bra.

Det är därför jag gillar Robyn, man kan lita på henne, det hon sjunger är på riktigt.
Såg henne på Hulstfred i somras och det var en häftig upplevelse att stå längst fram klockan 2 på natten och sjunga sig hes till låtar som får en att känna något.

Lyssna på texterna. Lyssna på min favorit Be Mine.


Foto: robyn.com

_Carro

Morgonstund med Ane

Underskatta aldrig en dos Ane Brun på morgonen. Changing of the Seasons är 4:48 minuter lång och den bästa dosen av dem alla. Låten finns på skivan med samma namn som släpptes i år.


- Carro

Soppa? Nejdå, Röy(k)!

Läser statistik just nu men försöker undvika det för närvarande, istället youtubar jag som aldrig förr och hittade den här guldklimpen från dåtiden; Röyksopps låt Remind Me.

Den har visst lite statistik i sig också, jag tror bestämt att jag lär mig något av det här...Watch and learn, en statistikers våta dröm?

Ursäkta den otroligt dåliga ordvitsen i rubriken.

*

Kleerup - as promised

Läs mitt tidigare inlägg Kleerup and what not om när Kleerup spelade på John Doe (Hg). Titta sedan på bilderna vi tog under samma kväll här nedan. Fotona är tagna av Lydia Wefer och Caroline Östlund.


John Doe hade kirrat bokstäver för att förtydliga vem som skulle stå på scen.


Han hade en rätt cool skärm att kolla på under konserten, men var den där för att lyfta framträdandet eller bara göra det hela lite roligare?


Swingfly var gästartist.


Äntligen stega Kleerup fram bakom sina tekniska prylar och interactade med publiken.


Pretty cool...

There you go!

Förresten, imorrn (29/9) ska jag och Lydia ha popfika i Baljan på Linköpings campus valla. Om ni är i närheten kan ni väl komma och säga hej och köpa en kaka kanske? Vi är där klockan 12-16 och det bästa är att vi kommer spela grym pop, sanna mina ord.

Popfika = Coffe and TV - fast utan tv!
-Carro

Drama!

Jag Lydia hade premiärdansat på Nationernas Hus igårkväll. Påväg hem möttes vi av två stora brandbilar och det visade sig att det brann på min gata:

Fakta: www.wighsnews.se

Östgötanyheter (arkiv)

Linköping: Brand på ------gatan

Räddningstjänst i Linköping larmades till en brand på -------gatan vid 01.30-tiden. Man befarade först att det var en fotostudio som brann men det var en container intill fastigheten som stod i lågor.
Publicerad av
Camilla, 2008-09-27 02:05:58

Det ni.

Har inte sett något liknande tidigare, jag och Lydia såg allt hända, precis som på film. I'm such a kid.

Har ni hört Sex on Fire med Kings of Leon förresten? Rikigt bra!

- C

En reunion med Paolo

Vi skrev för något år sedan om Paolo Nutini och jag tänkte att vi kunde länka lite till honom igen. Han är riktigt bra den grabben.

Lägger in en bild så får ni klicka på den och länkas bort till youtube - Låten är Jenny Don't Be Hasty, I give you Paolo Nutini!- C

Kleerup pics...

...är på g, måste bara få igång min kamera!

Vänta ni bara!

-C

I'm such a Drama Queen

"Yes, please Markus come to me..."

Jag är helt hooked på Laaksos låt High Drama. Om jag ska vara ärlig är jag hooked på allt som Markus Krunegård någonsin rört musikmässigt. Hooked to say the least.

Denna vecka har jag lyssnat på Laakso, Hets! och Krunegårds egna låtar från hans soloplatta Markusevangeliet. Om ni inte visste det så är Krunegård ett hopp för den svenska musikscenen, han säger det som ingen annan vill säga på ett ytterst komiskt vis när det krävs. Att han också är en fantastisk textförfattare och gör det lätt att känna igen sig i hans musik. Han är också en av få artister som har lärt sig att artikulera! Det ni!

Krunegård på Arvika festivalen i år. Foto: Caroline Östlund (jag)


Försökte embedd High Drama men ni får leta upp den själva, för det verkar inte fungera!

"Obviously something's gotta be done, I'm such drama queen"
-Carro

Hur låter din väckarklocka?

En morgon tröttnade jag helt och hållet på min väckningssignal på mobilen så jag tog steget och bytte. Jag valde en låt som jag hade på min avancerade musikmobil (har aldrig haft en sådan tidigare, tack!). Låten jag valde hade jag inte lyssnat igenom på riktigt förut, jag tänkte att den borde vara spretig på ett bra sätt, så att man således vaknar men med gott humör.
Jag valde Ram Di Dam's Chances. Såhär några veckor efter kan jag säga att det var ett ypperligt val, tack Ram Di Dam, är ni uppmärksammade på att ni har skapat en fantastiskt bra väckarklocka?


Foto: myspace.com/ramdidam

Med det sagt är det dags att sätta larmet på 06:40 och hoppa i pyjamasen, vill ju inte missa min väckning imorrn!
I take cereals with the milk, thanks!
Carro

Kleerup and what not

Btw, Kleerup var sådär.

Musiken är superb. Han verkar vara en skön kille.
Swingfly
var där... 

...men någon show var detta inte.
Man hade visserligen en skärm att titta på under konserten,
men Kleerup själv gömde sig mest bakom sin synth
medans vi andra stod och tittade på en vy över gröna dalar
inte helt olikt klippet ur öppningsscenen i Sound of Music.

Roligt att han hälsade på hos oss på [Hg] iallafall.

Nästa John Doe är den 25/9, då spelar Embassy.
Håll tillgodo, snart kommer nästa utvärdering.
Foto kommer med när jag hittat min sladd.
 / Carro

Musiken, vad gör du med mig?

Sinnesstämning och allt runt omkring vårt eget väsen, det är summan av musiken. Jag skulle gärna fortsätta att skriva här i bloggen, men jag vet att uppdateringen inte kommer att vara så frekvent som skulle vara önskvärt. Jag kan lova hur mycket jag vill, men jag kan nog inte hålla det jag lovar. Det är rätt fantastikst att vi fortfarande har ett rullande antal besökare varje dag även fast vår uppdatering inte var den bästa. Tack gode gud för er.

Jag är helt nergrävd i musik, alltid. Ni vet precis hur det känns när man hittar en gitarrslinga som man lyssnar på om och om igen. Jag är där nu, jag lyssnar på Kings of Leons skiva Only By The Night från morgon till kväll (skriver antagligen ett separat inlägg om denna som jag lovat). Jag är nergrävd i musiken upp till hakan, men bara dit för man måste ju ge tid till annat.

Inlägg kommer sporadiskt för att sammanfatta det hela. Sluta inte läsa, men titta in lite då och då, vem vet Sockerlobbyn kanske överraskar dig?

Bilden nedan är fotograferad av mig under Acceleratorfestivalen i Stockholm i somras. Den föreställer Amy Millan i bandet Stars, se hennes inlevelse, det är så musik skall framföras.

Foto: Caroline Östlund ©

Det är dags att den här bloggen går tillbaka till sina rötter, tillbaka till den råa musiken.
Until next time,

Carro

Only By The Night har läckt!

Vårt blogguppehåll är nu slut eftersom en stor nyhet hamnade på min bänk idag, min vän södda berättade att Kings of Leons nya skiva Only By The Night har läckt på nätet. Har inte laddat klart än men när jag lyssnat in mig kommer en recension. Jag är otroligt spänd och nyfiken, icke att förglömma att detta är mitt favoritband!


Foto: www.kingsofleon.com

All kärlek
Carro

Musikaliska eskapader

Jag har ingen musikalisk eskapad att berätta om men det var en sådan fin titel, eller hur? Popaganda ska ha varit fint. Way Out West med. Jag kunde gått på båda, men jag spårade och pluggade istället. Tog hand om nollan gjorde jag med.


Blank


Blank
.

Colab - Kleerup + Krunegård

Enligt Markus Krunegård själv kommer han att spela in en duett med kille-hela-dan Kleerup. En tidigare uppmärksammad duett spelade Krunegård in med självaste Peter Jöback, många Laakso fans grät en tår för att Krunegård hade blivit för mainstream. Bah! säger jag, det är en fantastisk rolig och självironisk duett, så släpp det nu kids. Kleerup är ju om något känd för sina samarbeten, då främst med Robyn, men även med Lykke Li och Titiyo.
Det kan nog blivit något bra av det här samarbetet.


Foto: Caroline Östlund

I övrigt, om du skulle befinna dig i Linköping den 11/9, ta chansen att se Kleerup! Han spelar nämligen på [Hg] i Ryd då. Grabba tag i en student och kolla Kleerup!

/carro

RSS 2.0