Fredagsfestivalen: Sugarlobby rapporterar Del 1♥

Efter ett antal sömnlösa nätter, svettigt arbete, skratt och tårar kändes vägen dit lång. Den 23 maj var dagen D trots allt kommen, Fredagsfestivalen hade premiär. Vi i Smålands Nation hade arbetat dag och natt i ett halvår för denna kväll och i luften fanns en pirrig men samtidigt förväntansfull stämmning när vi alla samlades på morgonen. Som vanligt var hela dagen fylld av kaos och massa saker att göra men när klockan tickade 17.00 och portarna på festivalområdet Amfium slogs upp kändes det som jag var på en riktig festival.
Först ut var det lokala Växjöbandet The Hurry and The No Knows som jag tror är en av de band som vi kommer se mycket mer av i framtiden. Ryktet går att de i dagarna spelar in sin debut med någon av grabbarna från Soundtrack of Our Lifes, om detta är sant lär framtiden avvisa. Deras musik är ren indie-pop och kan liknas med band som The Kooks och Razorlight. Det svängde riktigt bra och spratt i benen på mig och Sockerlobbyns bästis Linn som kommit enda från Sthlm för denna kväll. Vi kunde inte stå stilla utan dansade omkring på gräset som tokar. Cred får bandet för sina antika dräkter (vet inte vilken epok hehe) och Johan Köhnkes sång, riktigt grym!




Bokningsbolaget Luger får inte "hands up" av mig pesonligen, så mycket onödigt strul man har haft på grund av dem. Bokade i mars Adam Tensta för att han ska vara ledig för spelning den 23 maj, dagen innan klockan 22.00 kvällen får vi reda på att han är dubbelbokad och inte kan komma till oss och spela. Här har vi gått ut i media och marknadsfört Adam Tensta som en av våra huvudakter och läget blir minst sagt lite kaotiskt. På något sätt lyckas vi fixa en ersättare i den folkkäre Petter och eftersom han hade en till spelning senare på kvällen fick han spela redan vid sju. Har nog aldrig sett en sån snabb uppslutning till en spelning som jag gjorde då, när Petter intar scenen är det kanske ett 50 tal tappra själar vid scenen som efter någon minut blir till flera hundra. Man märker att Petter har gjort detta förut, stått på scen alltså och han vet exakt vad som krävs för att få igång publiken, vilket han lyckas mycket bra med. Mannen har hur många hitar som hellst inser jag när man står i publikhavet och kan nästan varje låt han kör av. Stämmningen var på topp och ersättaren Petter blev SÅKLART en succé! Innan konserten passade han även på att testa en av campus tennisbanor.

Smålands-gänget med Petter

Foto ©Sofie Stén

Fortsättning följer....




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0