Paolo Nutini

Grönt ljus för denna riktigt talangfulla kille från Paisley, Skottland..PAOLO NUTINI..vilken talang o just fyllda 20 år. Han har en skön röst, något som man skulle kunna göra en liknelse mitt i mellan sjönsång och whiskyrasp. I hans låtar han har en förmåga att verkligen förmedla berättelser.
Paolo Nutini
Paolos musikintresse började när han vid tidig ålder blev introducerad för skottsk folkmusik och det var hans morfar som uppmuntrade honom att börja sjunga.The Drifters, Ray Charles, John Martyn och Van Morrison har varit stor förebilder inom musiken. 

Vid 16 års ålder, hängde Nutini med en kompis band på turné och jobbade som roadie, T-shirt försäljare och även ibland som agerade han förband. Paolo gjorde sedan en vild chansning då han hoppade av skolan och flyttade till London, där han började uppträda regelbundet på klubbar runt om i staden. Hans nakna röst och provokativa sånger gav snabbt honom ett namn på Londons gator och han signade sitt första skivkontrakt med Atlantic Records kort efter att han fyllt 18. Direkt åkte han upp till Liverpool för att börja jobba på sitt debutalbum med den kända producenten Ken Nelson (Coldplay, Ray LaMontagne, Badly Drawn Boy).
Resultatet av allt hårt arbete blev fullängdaren, These Streets, som följer Paolos avfärd från hemmastaden Paisley och ankomsten till ett sprudlande och upptaget London, som han sjunger om i låten, "Where it takes you about an hour to cross the road/Just to stumble across another poor old soul".
Enkelt sagt, det här albumet är en själbiografisk resa, och Paolo beskriver det som en dagbok av sina tre senaste år. Många av han låtar berättar om hans kärleksliv, som sången "Jenny Dont Be Hasty", den handlar om en äldre kvinnan som han träffade på en bar i London. "Hon var 23 så jag sa att jag var 22 och hon trodde mig, men egentligen var jag bara 18".

Paolo Nutini kommer till Sverige den 17 januari och spelar på Debaser, check him out! 

Kommentarer
Postat av: Carro

bra jobbat soff! kick-ass bild:D

2007-01-12 @ 00:06:57
Postat av: Caroline

HAN ÄR SÅ SJUKT BRA OCH SÅ SJUKT SNYGG! :D

2007-03-20 @ 23:14:42
URL: http://liine.blogg.se
Postat av: christina

hejhej, det där med att han kom till sverige i januari hade jag missat totalt, vet du när han kommer hit nästa gång, eller om han kommer ha en konsert här nån gång? det skulle vara jätte snällt om du ville svara med ett mail. var du och kollade på honom? var det många där:P kram

2007-07-28 @ 23:14:53
URL: http://risbergg.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0